Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Když diskuse,
tak s Lopuchem

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub LABUŽNÍK [ŽP: 8 týdnů] (kategorie Koníčky) moderují Šéf Lopuchu, Anka.
Archiv
Domovská stránka aktualizována 28.7.2019 17:46

Oblíbené speciality vašich nej restaurací příp. recepty na ně jsou samozřejmě vítány

K dobrému jídlu semozřejmě patří také dobré pití! Pokud máte rádi víno, je tu spřátelený klub o víně
a pokud raději něco míchaného, je tu další spřátelený klub Koktejly
A samozřejmě nemohu vynechat ani další spřátelený klub recepty a popisy, se kterým tento pojí opravdu dost ;-)




AKTUÁLNÍ LABUŽNICKÁ AKCE:


Kde: U Veverky (Eliášova 324/14, Praha 6)
Kdy: pátek 19. 2. od 17:00
Účast potvrďte v anketě.


Pro větší přehlednost prosím pište název podniku do titulku zprávy vč města, kde se nachází.
A pro ty, kteří podnik neznají prosím uvádějte alespoň přibližnou adresu (ono pomůže i takové zpřesnění jako "u zimního stadionu" apod.)!
Děkuji
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 0 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
vinyl vinyl - ...jen si hraju 31.1.2011 16:11  3102
marcoNo, chřest si koupím ten nejčerstvější, právě přinesený z pole v Hostíně u Vojkovic a připravím vynikajícím zpåsobem sám, takže o nic nepřijdu. Otevřu si k němu třeba to Quatre a ještě ušetřím 1800 :-) Dalším bonusem bude, že si nebudu připadat, že se za mně někdo snaží udělat idiota.
marco Marco 31.1.2011 15:45  3101
vinyl : já tam chodím nachřestové dny a to si je nemohu vynachválit.
Nic z Tvých připomínek bohužel nemohu komentovat - tedy až na ten interier, ano nádherný.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 31.1.2011 10:08  3100
francouzská restaurace v Obecním DoměTak v Obevním domě jsem nikdy předtím nebyl a to zejména s ohledem na naprosto brutální marže na víně. Teď už vím, že ani u jídla o nic dramatického nepřicházím. Terina sice vynikající ale poměr maso*sulc tak 50/50 mi moc nevyhovoval. Telecí ragå bylo spíš tužší, poněkud mdlé chuti, omáčka poněkud řídká a artyčok chutnal jak z konzervy. Alespoň mrkvové pyré vynikající, mohlo být snad jen trochu teplejší. Omáčka na mraženém nugát moc sladká a přišla mi maličko syntetická.

Při četbě vinného lístku jsem se velmi pobavil. Jak kritizuju restaurace, kde mají víno za trojnásobek nákupu, tak v Obecním domě směle atakují desetinásobek. Chateau Beaumont 06, en primeur něco přes 200, tady 2100. Quatre 07 z Dobré Vinice, mimochodem fantastické víno, běžně za 220, tady 2000. :-))

Málem bych zapoměl- interier nádherný!
vinyl vinyl - ...jen si hraju 27.1.2011 15:42  3099
Já jdu dnes v rámci Grand restaurant festivalu do Obecního domu:


Terina z vepřového kolínka s nakládanou zeleninou a dresinkem z kapary a estragonu

Telecí ragú s bylinkami a restovaným bretaňským artyčokem, mrkvové pyré s čerstvým kozím sýrem

Mražený nugát s domácím sušeným ovocem v pomerančové pálence, omáčka z lesních plodå

To vše i s vínem za 600.
jelena Jelena Přednášky nyní ve Viničné - Pátečníci a mnohem víc! 27.1.2011 15:37  3097
(tyjo, ale bavit se zrovna dneska o dobrém jídle, když jsem měla od rána jenom sušenku a bagetu z automatu, to je docela humus :))
jelena Jelena Přednášky nyní ve Viničné - Pátečníci a mnohem víc! 27.1.2011 15:36  3096
Marco [3095]: no vypadá to, že by to občas taky nebylo špatné jako příloha k masu. Na Kubě jsem nebyla, takže nemám srovnání s tím, jak to vypadá tam, ale zkusím si to vyrobit doma, fakt mne to dost láká :)
marco Marco 27.1.2011 15:32  3095
Jelena : na Kubě jedno z nejobyčejnějších jídel kteří tam jí 7/7 90% populace. V hospodě ti ho ani neudělaj, a když bydlíš u nich cukaj se že "to je moc vobyčejný" - z mýho pohledu naopak to nejchutnější co se tam dá pořídit.

Zjmavý je ža každej to dělá trochu jinak, jiný koření, jiná zelenina.
Dá se to jíst takto samotný - a samo do toho jde pak zamíchat cokoli - jednou jsme jeli načerno nakoupit langusty a ty se do toho rozsekaly nakousky - a byla to megadobrota.
jelena Jelena Přednášky nyní ve Viničné - Pátečníci a mnohem víc! 27.1.2011 15:29  3094
Marco [3093]: to vypadá dobře, to brzy zkusím.
marco Marco 27.1.2011 15:26  3093
stejně jako na "Moros y Cristianos" se rýže vaří ve vývaru z fazolí
(mimochodem, strašná dobrota)

http://homecooking.about.com/od/vegetablerecipes/r/blv302.htm
vinyl vinyl - ...jen si hraju 27.1.2011 08:28  3092
Vařit rýži ve vývaru je standardní příprava italského rizota.
chasseur chasseur 26.1.2011 18:31  3091
Dneska jsem vařila riziko "co dåm dal" (skalní labužníci by jistě umřeli jen z té představy, jak zcela v duchu fififjončiných nejlepších zásad o šetření jsem rejži uvařila v zeleninové polévce od včerejška). :) A bylo to výborný!
beruthiel beruthiel Wibbly Wobbly, Timey Wimey. 19.1.2011 15:18  3090
zblunce 3088Na někoho se vyklopila lokomotiva s pivem? :)
beruthiel beruthiel Wibbly Wobbly, Timey Wimey. 19.1.2011 15:17  3089
3087Jj, posílám tam dědečka se synem, když potřebuji hlídat. Jídlo je poslední co je tam zajímá. Pro normálního člověka to asi není.
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 17.1.2011 18:28 - Oblíbené kluby (16:36) 3088
beruthiel [3085]: jen je treba si davat pozor, aby se na tebe neprevratila :-)))
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 17.1.2011 15:09 - Oblíbené kluby (16:01) 3087
(BTW Výtopna je super tip, pokud chcete jít do restaurace s dětmi a máte problém, že se tam budou nudit a budete muset brzy domå.)

[ 0 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt