Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Komu se nelení,
tomu se zelení.

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub LABUŽNÍK [ŽP: 8 týdnů] (kategorie Koníčky) moderují Šéf Lopuchu, Anka.
Archiv
Domovská stránka aktualizována 28.7.2019 17:46

Oblíbené speciality vašich nej restaurací příp. recepty na ně jsou samozřejmě vítány

K dobrému jídlu semozřejmě patří také dobré pití! Pokud máte rádi víno, je tu spřátelený klub o víně
a pokud raději něco míchaného, je tu další spřátelený klub Koktejly
A samozřejmě nemohu vynechat ani další spřátelený klub recepty a popisy, se kterým tento pojí opravdu dost ;-)




AKTUÁLNÍ LABUŽNICKÁ AKCE:


Kde: U Veverky (Eliášova 324/14, Praha 6)
Kdy: pátek 19. 2. od 17:00
Účast potvrďte v anketě.


Pro větší přehlednost prosím pište název podniku do titulku zprávy vč města, kde se nachází.
A pro ty, kteří podnik neznají prosím uvádějte alespoň přibližnou adresu (ono pomůže i takové zpřesnění jako "u zimního stadionu" apod.)!
Děkuji
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 0 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
marco Marco 4.7.2012 21:34  3396
Scalex : ok, už jsem to pochopil.
Já nevím "jak moc" ta husa trpí. Jestli moje babička dělala špatně když jí cpala šiškama. Nením, jestli by jí to měl zákon zakazovat. A nevím, jestli by měli pozavírat ty, co si husu od ní koupili.
Osobně ale nepotřebuju vajíčka ze šťastnejch euroslepic, steak ze šťastně zabitý krávy a játra ze šťastně nepřecpaný husy.
renda Renda 4.7.2012 15:22  3394
kokosJo, tim mi doma vyhrozovali, kdyz sem byla mala a neco nechtela snist, ze mi to nacpou do krku jak husam sisky :)
kokos kokos 4.7.2012 09:28  3393
Ocko [3390]: U nás se přeci posvícenské husy taky vykrmovaly ručně. Jen se k tomu dřív nepoužívaly nějaké trubičky. Hezky se žrádlo nacpalo ručně do krku a stejně jako při dojení (jen opačně) se dopravilo do žaludku. Ach jo vy měšťáci nevíte tolik věcí :-))
scalex Scalex 4.7.2012 05:16  3392
Marco: nemám problém s vymlácením kompletních živočišných druhå, nemám problém ani s tím, že se lověj zvířata kvåli nějaké pidizáležitosti, která se z nich pak jako jediná použije (i když je té nehospodárnosti škoda, aneb "co by děti v Africe za takového naporcovaného slona daly"), jde mi čistě o neadekvátní utrpení, o zpåsobování bolesti. Zvíře se má vykrmit, budiž - třeba i překrmit, a pak rychle picnout a zpracovat.
shelle Shelle - Good Service 3.7.2012 23:38  3391
Imho driv mensi porce z jedne husy.
ocko 3.7.2012 23:01  3390
Scalex [3388]: Tu reportaz jsem videl a prekvapilo mne to, zajimalo by mne, jak to delali driv... M.j. tam bylo receno, ze ve Francii to urcite zustane, protoze je to jakesi to "kulturni dedictvi" ci jak... A nepredpokladam, ze uz nekdy pred 100 lety podobna technika fungovala... Takze IMHO to jde i nejak jinak... ;-)
marco Marco 3.7.2012 21:57  3389
jojo, a maso ze slepic co nemaj eurovýběh ať je taky nelegální, wtz.

vyloženě mám chuť na pražené vydří čumáčky, oblíknout si kožich ze sibiřskýho tygra a sednout si na židli ze slonoviny.
scalex Scalex 3.7.2012 00:33  3388
V tomto směru jsem zcela na straně těch, kteří volají po zákazu. Jsem masožrout, ale aby zvíře kvåli mé rozežranosti trpělo, tak po tom opravdu netoužím. Už takhle nejsem dvakrát spokojený s tím, jak to v chovu a zpracování masa vypadá a v jak šílených podmínkách dochází k porážkám zvířat. Ale aby zvířeti třikrát denně narvali trubičku až do žaludku a napumpovali mu tam celkem několik kilo potravy, sorry, ale to bych se musel hambou propadnout, kdybych si pak něco takového objednal v restauraci a tvářil se jako by nic.

Nejsem žádný zelený mašíbl, ale když už si my páni tvorstva bereme jiné tvory za žvanec, tak bychom to mohli dělat alespoň trochu kulturně.
diavia diavia Špatná zpráva je, že čas letí. - Dobrá zpráva je, že ty jsi pilot. 2.7.2012 22:29  3387
Francouzský pokrm z husích jater foie gras bude od července v Kalifornii nelegální a za její prodej bude hrozit pokuta až tisíc dolarå. Šéfkuchaři luxusních restaurací naříkají, ochránci zvířat zákaz naopak vítají.

a dneska rano jsem k tomu na CT videl reportaz (V Kalifornii se přestanou jíst kachní a husí játra) v jejimz zaveru zaznelo, ze o podobnem zakazu uvazuje i EU.
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 6.6.2012 14:48  3386
tak jsme byli v opevovane BlackDog cantyne v Beroune. Rozhodne to tam neni spatne, jidlo dobre, obsluha velmi prijemna - jen asi nejsem uplne ta spravna cilovka - prislo mi to docela tezke...
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 15.4.2012 17:52  3385
Dnes byl na večeři v místní hospodě Roman Vaněk s rodinou. Tak asi ta hospoda fakt není špatná, jak si správně myslíme:-) Chalupa, Lety.
laura Laura 100% sure! 8.4.2012 10:59  3384
Jojo, to jsem včera řešily s mámou. Dostala úkol se tam zajít podívat.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 6.4.2012 12:31  3383
mrcos [3381]: Fajn, tak pak dej vědět :)
domi Domi When things go wrong don´t go with them 6.4.2012 11:30  3382
jak jsem pochopila, zatím fungují na bázi předchozího objednání, viz info http://therealmeatsociety.wordpress.com/nase-lednice/
mrcos mrcos Tma, zima a hlad. 6.4.2012 11:18  3381
V Náplavní? To se tam asi zajdu podívat :)

[ 0 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt