Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Když diskuse,
tak s Lopuchem

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub Průzkum lopušího mínění [ŽP: neomezená] (kategorie Život (nejen) Lopušáků) moderují mistule, DORFL, panKaplan, Varazslo.
Archiv
Domovská stránka aktualizována 28.7.2019 17:46

Zajímá vás, jak se zachovají ostatní, v obvyklých či méně obvyklých situacích? Chcete se podělit o svůj názor či postoj? Pak jste tady správně!

Vítám vás v klubu zkoumajícím lopuší mínění o choulostivých, bizarních či třeba úplně běžných situacích...

Pravidla jsou následující: Bude položena otázka - např. O1, O2, O3, vaše reakce na ni bude ve tvaru Re1, Re2, Re3 apod., aby se zachovala přehlednost reakcí.

Diskuze k tématu vítány, ovšem měly by být k věci a je nepřípustné jakkoli urážet či znevažovat něčí názor, jsme tu od toho, abychom názory sdíleli, nikoli někoho kamenovali a odsuzovali.

Pokud chcete nominovat vlastní otázku, pište moderátorovi do pošty, po zvážení se tu třeba i objeví :-)

Aktuální otázka: O201 - Jaký je váš názor na případné udělení prezidentské milosti Jiřímu Kajínkovi?
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 10720 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
mistule mistule 6.1.2016 18:45  11309
Re187Mám vesměs stejný názor jako Anka - v každém podniku očekávám standard tomu příslušný.
Když je mi někde útulně a pohodlně, s příjemným přístupem, leccos i přehlédnu.

Na co jsem vysazená je čaj. Čajuju hodně a ráda, a ve většině zařízení mívají kazetu na výběr, takže na blbou otázku "černý, ovocný, občas i neochotně zelený", odpovídám "ráda bych se podívala, jaké druhy màte, klidně si k baru dojdu". Taky nesnáším nedolité hrnky. Chápu, že to nějak musí donést, v pořádku, ale když je v hrnku sotva polovina vody, to fakt pěním.

Kupodivu s jídlem problém až tak nemívám, i když to jakožto vybíravý vegetarián nemívám snadné :-) Ale většinou restaurace nemají problém jídlo, kde je trochu masa, bez masa připravit, plnou cenu za pokrm respektuji.

Nejhorší zážitek z poslední doby je hogo fogo hotel u Tábora, kde aglio olio tagliatelle podávali jakožto penne plavající v oleji a dochucené glutamátem, a kde mi po obligátním " černý, ovocný, zelený, zázvorový" přinesli konvičku zázvorového - černý čaj Dilmah ochucený zázvorem, dokonce už sáček v konvičce už zalitý (takže se klidně mohl louhovat třeba 10 minut, nehledě na to, že černý zrovna nepiju a zázvor to nevidělo ani z rychlíku!!! Jo a manžel tam dostal Sečuán se skleněnými nudlemi servírovaný alá guláš - přeworchesterovaná omáčka s kousky masa a kupička nudlí jako příloha. Tam dýško nedostali :-)

Jinak nejpříjemnější zážitek poslední doby je jednoznačně Na Vinici v Praze a Coa u Palladia, v obou jsem se cítila velmi nadstandardně.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 6.1.2016 17:33  11308
Dýško, ne dýžko, už si to budu pamatovat.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 6.1.2016 17:28  11307
Re187Chodím do podniků všeho druhu. Od zaflusaných čtyřek po luxusní pražské restaurace. Od nonstopáčů po moderní kavárny/bistra.
V každém podniku očekávám servis (od jídla po obsluhu) odpovídající danému typu zařízení a cenám.

Např. na kafe jsem poněkud snob, ale ocamcaď pocamcaď. V klasické hospodě se v klidu s personálem domluvím na tom, jaké velikosti říkám "espresso" a pak jim neomlátím o hlavu jeho kvalitu. Prostě do toho nasypu cukr, naliju mléko a čau.

V hospodě si dám českou klasiku a vyhnu se všemu, co zavání snahou o něco lepšího. Protože spíš udělají dobrý řízek než steak, spíš bude dobrá rajská, než špagety aglio olio. Prostě si vybírám restaurace podle toho, jaký typ kuchyně chci jíst. A z lístku si vybírám podle toho, v jaké jsem restauraci. Také mám jiné nároky na obědové menu a jiné na večeři. I bez předchozí zkušenosti už podle menu docela dokážu odhadnout, jestli ty těstoviny na menu v pizzerii budou jako v Itálii nebo spíš jako od Mařky, kterou inspirují Sapík s Babicou, příp. dokonce Normy jídel v závodních jídelnách.

Když si dám k obědu holandský řízek a je uvnitř ještě syrový, tak na to obsluhu upozorním, oni se omluví a napraví to. Když mám jen pocit, že bych si něco uvařila jinak a lépe, neprudím. Vracím jen věci nedodělané, zkažené atd.

V hospodě by mi vadilo, kdyby se ke mně personál choval jako v luxusní restauraci. A obráceně.

Tím vším pádem nemám až tak často důvod k nějakým zásadním stížnostem na místě, max. celkově podnik vyhodnotím jako nehodný dalších návštěv. Skoro všude už mají ve zvyku ptát se, jestli bylo jídlo v pořádku. Takže pokud je něco tak špatně, že jsem to kvůli tomu nedojedla, řeknu jim to. Ve většině případů, kdy si myslím, že by z toho měli krom "vyřídím v kuchyni" vyvodit něco víc, se tak stane. Nejsem prudič za každou cenu.

Dýžko používám jako ohodnocení služeb velmi aktivně. Někdy si nechám vrátit do koruny, jindy jsem nadstandardně štědrá.

Především nechodím opakovaně utrácet peníze na místa, kde jsem byla příliš nespokojená. Takže třeba v našem městě chodím max. párkrát za rok na pivo. Ostatně jako celá naše rodina. Když se chceme najíst, jedeme jinam.

Celkově bych řekla, že se to zlepšuje. Až na to naše město.


Nejhorší zážitek: Dřevěný bufet nahoře nad lanovkou na Medvědíně. Za pultem mastná machna, která z cizích jazyků ovládala akorát pár slov Rusky, kdežto 75 % lyžařů na ni mluvilo anglicky a německy a zbytek česky. V guláši, který jsem si naštěstí nedávala já, ještě plavaly kousky ledu (mikrovlnka tu frontu prostě nestíhala). Na požádání dorozmrazili. Přišel pán k pultu reklamovat horkou čokoládu, že je studená. Anglicky. Tak jsem jí to přeložila. Ona do hrnku strčila prst a řekla mu: "Nevim co chceš, je dobrá." Česky. A tím to uzavřela. Podávala pánovi řízek s chlebem. On na ni, že chtěl hranolky. Anglicky. Tak jsem jí to přeložila. Ona na to: "Jsem ti říkala, že kartofjel uže nět." A tím to bylo vyřízeno. No a tak. Už to tam myslím zavřeli. Historka je stará tak pět let.

misa Misa Záviďte mi - máte proč :o) 6.1.2016 17:10  11306
re 187Navštěvuji jen výjimečně, většinou jen na dovolené, sraze či delším výletu. Typ smířlivý, když mi chutná, pochválím, když to není nic extra, mlčím. Jen jednou byl vyložený průšvih (v masové směsi měli zkažená játra), na to jsem si stěžoval, ale tak nějak nic z toho (byl velký hlad, snědl jsem to prostě bez těch jater a stěžoval si až pak :-) ). Trochu jsem čekal, že by mohli nechtít zaplatit třeba, ale zmohli se jen na divení, a já neměl vůbec chuť se nějak handrkovat.
S personálem jsem asi neměl problém nikdy, ale ten vzorek je fakt malý.
wronski Wronski Jsou to zrůdy. - Sofistikované. 6.1.2016 16:39  11305
Re187Nenechám si líbit nic. Dopředu se ptám na různé podrobnosti, což možná působí lehce preventivně. Pokud mám podezření, že by se mě obsluha mohla pokusit natáhnout (zejména je-li účet společný pro víc osob), píšu si svůj účet.
Nejhorší zkušenost za celý loňský rok bylo vrácené řídké kafe. Což tedy možná souvisí i s tím, že do restaurací chodím jen minimálně (z donucení) a zároveň si vybírám co nejméně rizikové věci.
x_phile x-phile Dělám si, co chci. 6.1.2016 15:09  11304
re187Do hospody chodím často na pivo, na jídlo jen občas. Když je hnusný pivo, nemám problém ho vrátit. S jídlem jsem snad ani žádnou vyloženě negativní zkušenost neměla, vždycky jsem to snědla, maximálně jsem si jen rýpla, že v segedínu by mohlo být víc zelí, ale nic zásadního. Když je obsluha protivná, mám ji v paži, ale odrazí se to samozřejmě na dýšku.
mistule mistule 6.1.2016 14:32  11303
O187 - Navštěvujete restaurace, kavárny, hospody…? Jaký jste typ hosta - necháte si líbit studené jídlo, nepříjemný přístup apod., nebo jste přesvědčeni, že si za své peníze zasloužíte patřičnou kvalitu? Jaký je váš nejhorší zážitek z restaurace, samozřejmě naopak pozitivní zkušenosti, jsou také vítány.
mongol mongol co mám dělat? co mám dělat? 29.12.2015 09:06  11302
v naší rodině máme hezký zvyk a to pálení vánočních stromků, Bývá to obvykle koncem ledna, kdy stromek je řádně proschlý, ozdoby z čekulády sou sežrané a děti škemrají, aby si naposled mohli zapálit prskavku. Např. loni sestra při neúspěšném pokusu o vystrkání hořící jedličky z obýváku utrpěla popáleniny 3. stupně, ale barák se už opravil
jelena Jelena Přednášky nyní ve Viničné - Pátečníci a mnohem víc! 29.12.2015 02:07  11300
Re 185
100% pro, anonymní porody v nemocnicích by byly velmi dobrým doplňkem

Re 186
živý + větve v kuchyni ve váze + větve ve verandě ve váze (nakonec nejradši z toho mám tu vůni v domě); zdobíme 23. večer nebo 24. ráno, vyhazujeme podle času a nálady. Jako dítě jsem měla ráda hodně barevnej stromech se všelijakejma ozdobama a třásněma, teď děláme většinou poněkud elegantnější dvoubarevný (stříbrné a oranžové ozdoby). Světla zásadně neblikající, ani rychle, ani pomalu :)
pavlajs pavlajs 27.12.2015 23:43  11299
Re186Už asi 20 let máme umělý. Opadává nevoní a pokud bude vypadat dobře nic měnit nebudeme. Ozdůbky se rozbíjí, kupují a tak je pokaždé jiný.
Strojíme na štědrý den (ze zvyku a senťochu) a odstrojujeme kdy se rozhodneme. Přiznávám dost ledabylý přístup ;-)
ale dítě (28) už odešlo a tak je to jen na nás...
trofozoit Trofozoit DNA, DNA - come out and play 27.12.2015 23:10  11298
Re186Umělý. Naší ho mají tak už přes patnáct let a klidně dál ještě vydrží. Přijde mi zbytečné a v poslední době taky drahé, tahat stromek živý, když už tak bych měla mít něco živého, tak si možná pujčit malej v květináči.
Je fakt že umělý strom nevoní (taky neopadává) jako v lese, ale upřímně, nemá smysl předstírat, že jsme na chalupě u lesa.
Sestavujeme a zdobíme ho na štědrý den dopoledne za klasického dohadování, jak to bude a pak to je vždycky jako obvykle. Já mám svou modrou baňku a tu si musím pověsit sama a letos mi ji zase někdo pověsil první.
Jinak máme starý baňky, a pár stříbrných ozdob, ale letos nějaké nové skleněné baňky z té ruční výrobny už nevím kde.
Odstrojuje se stromek obvykle kdy se našim chce, někdy až za měsíc, umělému stromku je to dost jedno, schová se do krabice a je.
scalex Scalex 22.12.2015 13:54  11297
(Já to trochu upřesním - umělé stromky, byť se mi nelíbí, nepovažuju za něco špatného a barbarského, ta reálná jimi způsobená ekologická zátěž je minimální. Ale když jsem četl taipanovo 11282 a totálně nesmyslnou větu o barbarském řezání stromků, které přitom jsou, jak už tu padlo, speciálně pro tento účel pěstovány na vyhrazených pozemcích a nejde tedy o žádné drancování lesů, ale o normální sklizeň jako v případě jakékoli jiné plodiny, tak jsem nemohl napsat nic jiného.)
storm Storm Přišel jsem, viděl jsem,.. nechápu. 22.12.2015 09:00  11296
Re186Vánoční stromeček máme přírodní - viz Scalex - barbarství vidím v zatěžování životního prostředí při výrobě a likvidaci umělého stromku. Slinty o barbarské tradici a likvidaci přírody řezáním stromků, které jsou za tím účelem vysázené, přesně naplňují heslo "Zabij bobra, zachráníš strom".
Stromek zdobíme na Štědrý den dopoledne, trápíme ho až do Hromnic a pak putuje do kamen.
Ozdoby jsou taková všehochuť - malé, velké, modré, červené, různobarevné, staré nové, slámovky...
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 21.12.2015 10:24  11295
Re186Míváme přírodní, od hajnýho náletovou borovičku. Ozdoby máme všehochuť.
ubi Ubi 3_33_33 - 2640 21.12.2015 10:09  11294
Je mi velmi smutno, když zjišťuji, že někdo nechává ty stromečky trápit v bytě třeba celý měsíc. Žádná absurdní přirovnání nemůžou zakrýt fakt, že se jedná o stejnou prasárnu jako je zběsilé vánoční vraždění kaprů, které teď zase v ulicích a domácnostech probíhá.

[ 10720 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt