Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Což takhle
dát si Lopuch?

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub Průzkum lopušího mínění [ŽP: neomezená] (kategorie Život (nejen) Lopušáků) moderují mistule, DORFL, panKaplan, Varazslo.
Archiv
Domovská stránka aktualizována 28.7.2019 17:46

Zajímá vás, jak se zachovají ostatní, v obvyklých či méně obvyklých situacích? Chcete se podělit o svůj názor či postoj? Pak jste tady správně!

Vítám vás v klubu zkoumajícím lopuší mínění o choulostivých, bizarních či třeba úplně běžných situacích...

Pravidla jsou následující: Bude položena otázka - např. O1, O2, O3, vaše reakce na ni bude ve tvaru Re1, Re2, Re3 apod., aby se zachovala přehlednost reakcí.

Diskuze k tématu vítány, ovšem měly by být k věci a je nepřípustné jakkoli urážet či znevažovat něčí názor, jsme tu od toho, abychom názory sdíleli, nikoli někoho kamenovali a odsuzovali.

Pokud chcete nominovat vlastní otázku, pište moderátorovi do pošty, po zvážení se tu třeba i objeví :-)

Aktuální otázka: O201 - Jaký je váš názor na případné udělení prezidentské milosti Jiřímu Kajínkovi?
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 10720 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
mistule mistule 10.1.2016 09:41  11318
muflonekTak to mě nenapadlo, že jich je v Praze několik :-) Tohle je ve Strašnicích (pizzavinice.cz)
jelena Jelena Přednášky nyní ve Viničné - Pátečníci a mnohem víc! 10.1.2016 00:45  11317
Re 187Chodím do hospod, restaurací a kaváren docela často. Nejvíc mi asi vyhovují kavárny, kde se dá v klidu posedět, popovídat si, dát si dobrou kávu a nějakou drobnost k tomu. Bohužel moje okolí tuto mou zálibu nesdílí, takže zajdu jen občas sama posedět s knížkou, když mám třeba prostoj mezi různými akcemi a zařizováními.
Běžně chodím do jedné celkem fajn pivní galerie. Obsluha je tam přátelská (už si s klukama pár let tykáme a zdá se, že nás vždycky vidí rádi... což je co říct) a mají tam spoustu dobrého pití, jediným mínuse jest, že tam nepodávají jídlo. Na to naopak pravidelně chodím do jednoho zakouřeného pajzlu s obsluhou tak nějak snesitenou, i když žádný zázrak. Vaří tam slušně, je to nejblíž ke škole a chodí tam rád můj šéf, takže tam chodím s ním. Sama bych chodila jinam.
Do lepších restaurací zajdu jen občas, ale dost si to pak užívám a naopak už tam moc netoleruju prohřešky, nad kterými v hospodě, kde dám 100 Kč za jídlo i pití dohromady, leckdy toleruju (ale úplnej hnus bych taky nezaplatila).
Suverénně nejhorší zážitek jsem měla asi před osmi lety v jedné hospodě pod Albertovem, jméno už si nepamatuju, nikdy už jsem tam nešla a doufám, že vyhořeli :) Protivnej personál, nepovedený jídlo (všechna jídla, bylo nás tam asi osm, a fakt všechno špatně), naprosto nehorázná čekací doba. Druhá v pořadí je jedna chata v Peci pod Sněžkou, ale to je ještě dávnější historie. Nejlepší? A víte co... možná když mi kolega asi před měsícem v kuchyňce na matfyzáckejch kolejích vlastnoručně upekl štrůdl, aby mne pohostil, zatímco jsem mu přeinstalovávala počítač. Nejlepší servis široko daleko! :)
muflonek muflonek z Perníkového lesa - srazy východočeské příjemné.o) 9.1.2016 16:31  11316
mistule [11309]: Na vinici v Modřanech? Ano, ta je velmi kvalitní.o)
ubi Ubi 3_33_33 - 2640 8.1.2016 14:22  11315
Re187Podobné podniky navštěvuji jen velmi zřídka a když není jinak zbytí. A to z několika důvodů, vysedávání zde není právě slučitelné se zdravým životním stylem, čas tu trávený je vpravdě promrhaným a vyplněným zahálkou, která nikdy nic tvůrčího nezrodí. Do kaváren nechodím vůbec, nejlepší dolce gustíčko si dokážu připravit jen já sám. Jsem spíše nenáročným hostem, který dusno obsluze zrovna dělat nebude, pokud nejsem spokojen nonšalantně to přejdu, ale už se nikdy nevrátím. Nejlepší jídlo a obsluhu jsem zažil (a i za jídlo nejvíce utratil) v jedné restauraci s klobásárnou v Lednici. Nejhorší zážitky jsou v hospodě po fotbale, když mi někdo vyleje pivo do tlačenky, chlapi se servou nebo jednou někdo kvalitně zeblil půl lokálu.
budivoj Budivoj ze Železnice-královský sudí 7.1.2016 11:07  11314
Ne nijak často, ale občas na pivko a občas, třeba o víkendovém výletu někam na oběd. Protivná obsluha mi vadí, když mě vytočí hodně, mívám rýpavé poznámky. Na jídlo jsem celkem skromný, pokud to není vysloveně špatné, nemám s tím obvykle problém.

Výborná zkušenost - restaurace Na huse, vedle parkoviště u zámku Kačina. Dlouho jsem si nikde tak nepochutnal jako tady. Boršč a myslím, že kachna. Ale opravdu lahůdka. Personál v pohodě.

Špatné zkušenosti:
České Budějovice - restaurace u Vlka v Baarovce (tragická obsluha, drobný konflikt asi před pěti lety)
Domažlice - restaurace Sokolský dům - megatragická obsluha, místo polévky přesolený glutamátový vývar, další jsme už ani nezkoušeli. Dokonce jsem to řešil stížností majitelům, velmi se omlouvali, že byli dva týdny pryč a že personál vždycky zvlčí.
domi Domi When things go wrong don´t go with them 7.1.2016 10:40  11313
re 187Chodím ráda a docela často. Pravidelně se vracím na místa kde mi chutnalo a cítila jsem se tam dobře.
Vadí mi špatná obsluha, která Vás 10 minut ignoruje a pak s Vámi mluví jako s otravným hmyzem. Na to jsem vyloženě alergická.
Také mi vadí studené, nedovařené jídlo, ale to se mi už naštěstí dlouho nestalo.
Jídlo si vybírám stejně jako Anka podle typu restaurace (hospody).
Pozitivní zážitky: "Pasta Fresca", "Čestr", "Na kopci", "U Veverky"...a mnoho dalších

Negativní zážitky: Příšerná obsluha a jídlo v Hotelu Mezní louka, a před pár lety absolutně otřesný zážitek z Kutné Hory kde nás totálně vyignorovala obsluha, po 15 minutách jsme se zvedli a odešli. Tuším, že se to jmenovalo "U Mikuláše Dačického", nebo tak nějak...
wolfi Wolfi Z oddělení 7F - s bílým náramkem... 6.1.2016 21:35  11312
Re187Ano, obvykle na oběd. Nechám si líbit dost, spíš do restaurace, kde mi nechutná už znovu nepřijdu a nedám dýžko. Nej- zážitky moc nemám.
mistule mistule 6.1.2016 20:48  11311
taipanNo vidíš, tam už se taky chystám od doby, co to otevřeli :-)
taipan taipan Pozor, kouše! - Nedráždit jedovaté hady! 6.1.2016 19:29 - Oblíbené kluby (12:05) 11310
Re187Vzhledem ke svému mlsnému jazyku navštěvuji pouze solidní restaurace, kde dobře vaří a není v nich zahuleno od čudilů. Do pajzlů a putyk, kde smrdí pivo, řvou opilci a přes kouřovou clonu není vidět, nechodím. Mizerné jídlo a obsluhu si líbit nenechám, ale vzhledem k výše zmíněnému problémy v podstatě s jídlem ani obsluhou nemám a téměř vždy jsem plně spokojen, pročež dávám dost vysoké spropitné, občas i extra pro kuchaře.

Aktuálně nejlepší zážitek mám z restaurace Life Is Dream v Budějovicích. Měli jsme tam firemní vánoční večírek, 12 lidí. Obsluha profesionální, a přestože v podstatě každý měl jiné jídlo nebo aspoň přílohu, přinesli jídla poměrně dost brzy, všechna najednou, naprosto bez chyb vzhledem k objednávce, dle ohlasů kolegů byla všechna jídla výborná a všechna byla udělaná bezvadně. A to včetně správného propečení čtyř steaků (tuna steak a rib eye medium, lady steak medium well a fanda steak medium rare). Před kuchaři klobouk dolů!

mistule mistule 6.1.2016 18:45  11309
Re187Mám vesměs stejný názor jako Anka - v každém podniku očekávám standard tomu příslušný.
Když je mi někde útulně a pohodlně, s příjemným přístupem, leccos i přehlédnu.

Na co jsem vysazená je čaj. Čajuju hodně a ráda, a ve většině zařízení mívají kazetu na výběr, takže na blbou otázku "černý, ovocný, občas i neochotně zelený", odpovídám "ráda bych se podívala, jaké druhy màte, klidně si k baru dojdu". Taky nesnáším nedolité hrnky. Chápu, že to nějak musí donést, v pořádku, ale když je v hrnku sotva polovina vody, to fakt pěním.

Kupodivu s jídlem problém až tak nemívám, i když to jakožto vybíravý vegetarián nemívám snadné :-) Ale většinou restaurace nemají problém jídlo, kde je trochu masa, bez masa připravit, plnou cenu za pokrm respektuji.

Nejhorší zážitek z poslední doby je hogo fogo hotel u Tábora, kde aglio olio tagliatelle podávali jakožto penne plavající v oleji a dochucené glutamátem, a kde mi po obligátním " černý, ovocný, zelený, zázvorový" přinesli konvičku zázvorového - černý čaj Dilmah ochucený zázvorem, dokonce už sáček v konvičce už zalitý (takže se klidně mohl louhovat třeba 10 minut, nehledě na to, že černý zrovna nepiju a zázvor to nevidělo ani z rychlíku!!! Jo a manžel tam dostal Sečuán se skleněnými nudlemi servírovaný alá guláš - přeworchesterovaná omáčka s kousky masa a kupička nudlí jako příloha. Tam dýško nedostali :-)

Jinak nejpříjemnější zážitek poslední doby je jednoznačně Na Vinici v Praze a Coa u Palladia, v obou jsem se cítila velmi nadstandardně.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 6.1.2016 17:33 - Oblíbené kluby (11:45) 11308
Dýško, ne dýžko, už si to budu pamatovat.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 6.1.2016 17:28 - Oblíbené kluby (11:45) 11307
Re187Chodím do podniků všeho druhu. Od zaflusaných čtyřek po luxusní pražské restaurace. Od nonstopáčů po moderní kavárny/bistra.
V každém podniku očekávám servis (od jídla po obsluhu) odpovídající danému typu zařízení a cenám.

Např. na kafe jsem poněkud snob, ale ocamcaď pocamcaď. V klasické hospodě se v klidu s personálem domluvím na tom, jaké velikosti říkám "espresso" a pak jim neomlátím o hlavu jeho kvalitu. Prostě do toho nasypu cukr, naliju mléko a čau.

V hospodě si dám českou klasiku a vyhnu se všemu, co zavání snahou o něco lepšího. Protože spíš udělají dobrý řízek než steak, spíš bude dobrá rajská, než špagety aglio olio. Prostě si vybírám restaurace podle toho, jaký typ kuchyně chci jíst. A z lístku si vybírám podle toho, v jaké jsem restauraci. Také mám jiné nároky na obědové menu a jiné na večeři. I bez předchozí zkušenosti už podle menu docela dokážu odhadnout, jestli ty těstoviny na menu v pizzerii budou jako v Itálii nebo spíš jako od Mařky, kterou inspirují Sapík s Babicou, příp. dokonce Normy jídel v závodních jídelnách.

Když si dám k obědu holandský řízek a je uvnitř ještě syrový, tak na to obsluhu upozorním, oni se omluví a napraví to. Když mám jen pocit, že bych si něco uvařila jinak a lépe, neprudím. Vracím jen věci nedodělané, zkažené atd.

V hospodě by mi vadilo, kdyby se ke mně personál choval jako v luxusní restauraci. A obráceně.

Tím vším pádem nemám až tak často důvod k nějakým zásadním stížnostem na místě, max. celkově podnik vyhodnotím jako nehodný dalších návštěv. Skoro všude už mají ve zvyku ptát se, jestli bylo jídlo v pořádku. Takže pokud je něco tak špatně, že jsem to kvůli tomu nedojedla, řeknu jim to. Ve většině případů, kdy si myslím, že by z toho měli krom "vyřídím v kuchyni" vyvodit něco víc, se tak stane. Nejsem prudič za každou cenu.

Dýžko používám jako ohodnocení služeb velmi aktivně. Někdy si nechám vrátit do koruny, jindy jsem nadstandardně štědrá.

Především nechodím opakovaně utrácet peníze na místa, kde jsem byla příliš nespokojená. Takže třeba v našem městě chodím max. párkrát za rok na pivo. Ostatně jako celá naše rodina. Když se chceme najíst, jedeme jinam.

Celkově bych řekla, že se to zlepšuje. Až na to naše město.


Nejhorší zážitek: Dřevěný bufet nahoře nad lanovkou na Medvědíně. Za pultem mastná machna, která z cizích jazyků ovládala akorát pár slov Rusky, kdežto 75 % lyžařů na ni mluvilo anglicky a německy a zbytek česky. V guláši, který jsem si naštěstí nedávala já, ještě plavaly kousky ledu (mikrovlnka tu frontu prostě nestíhala). Na požádání dorozmrazili. Přišel pán k pultu reklamovat horkou čokoládu, že je studená. Anglicky. Tak jsem jí to přeložila. Ona do hrnku strčila prst a řekla mu: "Nevim co chceš, je dobrá." Česky. A tím to uzavřela. Podávala pánovi řízek s chlebem. On na ni, že chtěl hranolky. Anglicky. Tak jsem jí to přeložila. Ona na to: "Jsem ti říkala, že kartofjel uže nět." A tím to bylo vyřízeno. No a tak. Už to tam myslím zavřeli. Historka je stará tak pět let.

misa Misa Záviďte mi - máte proč :o) 6.1.2016 17:10  11306
re 187Navštěvuji jen výjimečně, většinou jen na dovolené, sraze či delším výletu. Typ smířlivý, když mi chutná, pochválím, když to není nic extra, mlčím. Jen jednou byl vyložený průšvih (v masové směsi měli zkažená játra), na to jsem si stěžoval, ale tak nějak nic z toho (byl velký hlad, snědl jsem to prostě bez těch jater a stěžoval si až pak :-) ). Trochu jsem čekal, že by mohli nechtít zaplatit třeba, ale zmohli se jen na divení, a já neměl vůbec chuť se nějak handrkovat.
S personálem jsem asi neměl problém nikdy, ale ten vzorek je fakt malý.
wronski Wronski Jsou to zrůdy. - Sofistikované. 6.1.2016 16:39  11305
Re187Nenechám si líbit nic. Dopředu se ptám na různé podrobnosti, což možná působí lehce preventivně. Pokud mám podezření, že by se mě obsluha mohla pokusit natáhnout (zejména je-li účet společný pro víc osob), píšu si svůj účet.
Nejhorší zkušenost za celý loňský rok bylo vrácené řídké kafe. Což tedy možná souvisí i s tím, že do restaurací chodím jen minimálně (z donucení) a zároveň si vybírám co nejméně rizikové věci.
x_phile x-phile Dělám si, co chci. 6.1.2016 15:09  11304
re187Do hospody chodím často na pivo, na jídlo jen občas. Když je hnusný pivo, nemám problém ho vrátit. S jídlem jsem snad ani žádnou vyloženě negativní zkušenost neměla, vždycky jsem to snědla, maximálně jsem si jen rýpla, že v segedínu by mohlo být víc zelí, ale nic zásadního. Když je obsluha protivná, mám ji v paži, ale odrazí se to samozřejmě na dýšku.

[ 10720 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt