Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Náš Lopuch Vám
vytře zrak

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 18.11.2012 20:57  22460
To vypadá docela zajímavě!
ziggy 18.11.2012 20:03  22459
nedělní obědTak jsem konečně skoro po roce otevřela kuchařku, kterou jsem dostala na kurzu vaření v Sasazu, a hned první recept se vydařil :-)
valkil valkil Něco něčeho je ve skutečnosti - ničím ničeho 17.11.2012 21:20  22458
kvitko: Prostě kornout.
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 17.11.2012 21:04  22457
Prostě kornout?:-)
nula nula všetko je tak, ako má byť 17.11.2012 17:48  22456
ušiV Štramberku ich predávajú, ako fast food so š¾ahačkou a rôzne plnené.
aiwai Aiwai alea acta es 17.11.2012 15:07  22455
Zatim ne ale az je budu balit do balicku tak vyfotim a poslu
wronski Wronski Jsou to zrůdy. - Sofistikované. 17.11.2012 14:45  22454
Aiwai [22446]: Nějakou hezkou fotku nemáš?
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 17.11.2012 14:20  22453
valkil [22452]: Kamarádčina máma je dělávala a ještě do teplých dávala tvaroh s borůvkami a na to trošku pudinku. To byla velká dobrota.
valkil valkil Něco něčeho je ve skutečnosti - ničím ničeho 17.11.2012 14:18  22452
Mňam štramberské uši, letos jsme byli ve Štramberku a hned kousek nad nádražím je vyrábějí v garáži, vonělo to pradaleko, tak jsme se tam stavili a dostali nejen okoštovat čerstvé, ale i si tam nakoupili zásobu. Pak jsme ještě v beskydech měli různé další (i mandlové, čokoládové), ale pořád nic nepřekonalo ty z garáže.
Děti si na to docela ulítly, tak že bych taky zkusila upéct? Já jsem teda pekařka na baterky, ale asi vyzkouším.

kvitko: někde do uší taky dávali šlehačku, obyč i pařížskou.
aiwai Aiwai alea acta es 17.11.2012 13:55  22451
Jsou to takove korenene susenky:-) neco jako ty karamelove co davaji ke kafi ale staci je chvili nechat a jsou z nich mekke perniky
aiwai Aiwai alea acta es 17.11.2012 13:54  22450
ješt++ dodávám, že med musí být rozputěný
scalex Scalex 17.11.2012 12:45  22449
Není to tvrdý, je to příjemně křupavý (ale ne suchý). Po pravých štramberácích se můžu utlouct, kdykoli jsem na nějakém jarmarku nebo pouti kde je mají, tak si je kupuju, ale nikdy jsem je nezkoušel péct... takže díky Aiwai za recept, vyzkouším.
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 17.11.2012 12:06  22448
Ty uši se jí jen tak? Není to tvrdý? Mě by to asi neuchvátilo:-)
wronski Wronski Jsou to zrůdy. - Sofistikované. 17.11.2012 01:30  22447
(Anka mi připomene, abych to dal do kuchařky, dík.)
aiwai Aiwai alea acta es 17.11.2012 01:21  22446
Štramberské uši přibližně 100 ks o průměru 15 cmrecept jak sem dostala od tchýně
20 dk medu
50 dk cukru
6 vajec
smíchat
přidat
1 dk hřebíčku
1 dk badyánu
1 dk anýzu
1 dk skořice

1 kg mouky
1 lžička jedlé sody

těsto vyvalujeme na velmi tenkou placku ( v popisu sem dostala skoro průhlednou) a vykrajujeme kolečka (já jsem použila misku na polévku a pekla sem 4 na plech) pečeme v troubě při 180 než se začnou dělat puchýře (kolem 5 minut spíš míň) pak už jen stáčíme do kornoutků (já si udělala formy z papíru a alobalu) je potřeba stáčet hned po vytažení z trouby (nebo vám ztvrdnou jako mně). Uchováváme dobře zabalené v igelitu (snadno přijímají vzdušnou vlhkost a pak nejsou tak dobré a nevydrží)

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt