Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Což takhle
dát si Lopuch?

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
kokos kokos 18.7.2006 20:53  5174
No když dobře vybíráš tak i perly najdeš. Ale spíš v tom průmyslovém zboží. A z trojky Penny, Plus a Lídl  není dle mého Lídl ten nejhorší.
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 18.7.2006 19:26  5173
phannytý jo, že by někdo, kdo je pro Lidl? Výjimka? Mě to je celkem fuk, ale spousta lidí je spíš proti.
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 18.7.2006 19:16  5172
LidlNeznam, ale zkusil bych. Při nejhorším to vyhodíš. Lidl je zajímavý krám, mají tam šílené odpornosti, ale zároveň i dobroty. Kupuju tam výtečné cukrářské piškoty z Itálie, a také jsem tam potkal moc dobrý játrák (bohužel si nepamatuji značku).
vinyl vinyl - ...jen si hraju 18.7.2006 13:16  5171
Grilovany banan......jsme dělali zrovna o víkendu. Kdo nezná - návod: Bánán ve slupce položit na gril a grilovat než celý zčerná (otočit). Vyndat ze slupky a položit na talíř, drobně polít rumem, dát šlehačku a posypat rozinkama nejlépe marinovanýma v rumu. Tentokrát jsme doplnili ještě zmrzlinou. Delikatesní desert!!!
mountbatten Mountbatten -4-x-fix...krucifix, jaxe s tim pracuje - Mountbattení sajta 18.7.2006 13:14  5170
VITASIAByla sem nedavno v LIDLu; poprvy a myslela sem si, ze i naposled, ale... zaujala mne tam zdarma bronzurka asijska kuchyne a rada produktu VITASIA.

Neznate to? Je to produkt Lidlu, tedy sehnatelny pouze tam?
A zkouseli ste to nekdo? Pripadna varovani, prosim!
(zaujaly mne omacky, podle te brozurky,tak esli si je mam sjet koupit, nebo radsi ne...)
anonym 18.7.2006 12:48  5169
GurmetKlub.cz - Grilovany bananAbych si nezapomnel pridat adresu me stranky :-))
anonym 18.7.2006 12:47  5168
Grilovany bananGrilovany banan mohu jen doporucit! Jedna se o velmi prijemny doplnek klasicke BBQ :-)
tilka tilka dálky, ty bývaly blíž 17.7.2006 20:51  5167
MarcelaBudeme si to myslet. o)))))
marcela 17.7.2006 20:21  5166
tilka: ano, přesně to jsem dneska dělala. Že by telepatie?:))) Jen nebyl ten sýr, došel:( Ale i bez něj to bylo výborné.
tilka tilka dálky, ty bývaly blíž 17.7.2006 20:20  5165
Marci - asi už s křížkem po funuse, ale cuketu jsem dělávala zapečenou - na půlky, vydlabat, naplnit sekanou, pokrýt slaninkou a nakonec přidat nastrouhaný sýr. Také nebyla špatná varianta naplnit ji bramborovou kaší se žloutkem.
Zkoušel někdo plnit a zapékat cuketové květy?
klupi klupi velké a ještě větší - štěstíčko 15.7.2006 19:28  5164
kvitko [5163]: v jednom cestopisném seriálu dobývali domorodci v jihovýchodní Asii ságo

porazili nějaký strom, rozpůlili kmen, vydlabali tu dřevní hmotu, kůra jim sloužila jako vana, páč pak tam to rozštípaný dřevo promývali vodou strašně dlouho, až se jim začalo ságo usazovat ... byla to bílá hmota a připomínalo to bramborový škrob (alespoň vizuelně) ... když vylouhovali všechno, zabalili hrudku sága do lupenů poraženýho stromu a odnesli si to domů .. doma to pak vařili, vypadalo to, že ta hmota sklovatí a po vaření se to táhlo asi jako med .. podle komentáře, je to strašně výživný
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 15.7.2006 13:46  5163
čtu Káju Maříka a teď tam na mě vykouknulo nějaký ságo jako zavářka v polévce. V novějším vydání knihy je to zase vypuštěno a nahraženo rýží, ale rýže to není. Slyšeli jste o tom něco? Na netu to k nalezení je, ale zajímá mě, jestli o tom někdo někdy slyšel.
marcela 15.7.2006 08:38  5162
Hm, tak jsem tu ve starších našla zapečenou s těstovinami a grilovanou. Kdyby náhodou někdo měl recept na plněnou s nějakou dobrou náplní, sem s ním.
marcela 14.7.2006 22:07  5161
cuketaNebyl by prosím recept na plněnou cuketu? Případně třeba na jinou zajímavou úpravu? Díky
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 13.7.2006 08:10  5160
my mošt zavařovali do normálních sklenic na zavařování, vydržel pak dlouho. Jednou se poštěstilo ho zavařit do trojkových skleněných lahví od nějakých Mirind nebo od čeho to bylo, to taky nebylo špatný:-)

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt