Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Komu se nelení,
tomu se zelení.

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
shelle Shelle - Good Service 14.11.2007 21:33  10442
Renda [10435]: Patrej v historii, padalo tu loni spousta pernicku.
renda Renda 14.11.2007 19:58  10441
Mnam:)
nenufer 14.11.2007 19:52  10440
Alebo ti mozem dat ten na medovniky s mandlou co bol tu, ten poznas :-)
Mäknúce medovníčky s mand¾ou
60 dg hl. múky, 3 vajcia, 25 dg prášk. cukru, 16 dg zohriateho medu, 10 dg masla (Hery), 1 lyžička sódy bicarbóny, perníkové korenie, štipka soli. Zamiesime cesto a necháme odpočívať aspoň 1 deň. Vykrojené zdobíme polovicami olúpanej mandle a potrieme vajíčkom.
renda Renda 14.11.2007 19:46  10439
gvi Diky, vyzkousim:)
gvi 14.11.2007 19:37  10438
tenhle je z loňského speciálu od Vlasty a perníčky chutnaly na všech frontách...

500g hladké mouky, 200 moučkového cukru, 180 medu, 100 tuku na pečení (Hera), 2 vejce, 2 lžíce kaka, 2 lžičky koření do perníku, 1 lžička jedlé sody

Prosátou mouku smícháme s cukrem, kořením, kakaem a sodou. Přidáme med, vejce a změklý tuk a vypracujeme vláční lesklé těsto, které zabalíme do mikroténové fólie a necháme alespoň 24 hodin uležet v chladu. Pak těsto na pomoučeném válu znovu prohněteme, rozválíme na plát a vykrájíme z něj hvězdičky. Přeneseme je na plech vyložený papírem na pečení a upečeme při 180stupních. Upečené perníčky přeložíme na rovnou podložku a necháme vychladnout
renda Renda 14.11.2007 13:44  10435
Mam dotaz a prosbicku. Nemate nekdo vyzkouseny osvedceny recept na vanocni pernicky? Diky moc.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 12.11.2007 11:48  10434
Koukám, že v Ambiente vydali celou kuchařku , potenciální dárek k vánocům.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 12.11.2007 11:37  10433
Ossobucobtw velmi dobrý recept na Ossobuco je tady . Já ho dělám podle Vita Mollici. Ten nepřidává bílé víno, místo rajčat v plechovce dává rajčatovou šťávu (postup jsem zde dával) a dusí jen 2 hod při 160. Delikatesa.
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 12.11.2007 09:37  10432
Fajn, vinyle, takhle je to super!
vinyl vinyl - ...jen si hraju 12.11.2007 09:27  10431
RoyalGremoláta- čerstvá petržel a rozmarýn, nadrobno nasekáné a nastrouhaná citronová kůra. Až na talíři se tím ossobuco posype. Velmi zajímavé.
2rms 12.11.2007 07:26  10430
Já bych se toho nebál. Konkrétně s Antoniem nemám teda zkušenosti, ale u ostatních webshopů vč. jednoho sexshopu s osobním odběrem nebyl problém :)
shelle Shelle - Good Service 11.11.2007 16:33  10429
Shelle [10426]: Tak jsem si uz odpovedela sama, kdyz tam clovek je prihalseny, pisou, ze OSOBNÍ ODBĚR - pouze po telefonické domluvě.
shelle Shelle - Good Service 11.11.2007 16:26  10428
zblunce [10427]: Ja vim, ze sidli v Plzni, ja se ptam, jestli nekdo ma zkusenost s tim, ze si to na netu objedna a pak vyzvedne v obchode.
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 11.11.2007 16:22  10427
Shelle [10426]: mam pocit, ze sidli v Plzni, ne? a vzhledem k jejich vysi postovneho se to skoro ani nevyplati :-)))
shelle Shelle - Good Service 11.11.2007 16:10  10426
koreni od AntoninaMate nekdo zkusenost s tim, ze objednate pres net a vyzvednete osobne? Na strankach jsem to nenasla a objednavku jsem jeste nenaklikala.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt