Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Zelený je lopuch,
fotbal to je hra...

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
smallblot 15.11.2007 21:59  10471
MountbattenNeviem ci som to spravne pochopila, co si pod tym predstavujes, ale tento recept mame doma odskusany a vsetkym velmi chuti:

1/4 kg stuženého tuku alebo masla
3 cele vajcia
20 dkg cukru
3 polievkove lyzice kakaa
20 dkg posekanych orechov alebo kokosu
2 balicky kandizovaneho ovocia (nakrajaneho na mensie kusky)
6 polámaných tortových oblatiek (my pouzivame obdlznikoveho tvaru velkosti cca 15*30cm)

Tuk, vajcia a cukor spolu uslahame nad parou do rozpustenia. Potom pridame kakao, orechy, kandizovane ovocie a oblatky. Vsetko spolu zmiesame a nechame vychladnut. Stvarnime do tvaru salamy, obalime do orechov (alebo kokosu) a ulozime do chladu aspon na 1 noc.
foxka Foxka Everybody hurts...sometimes. 15.11.2007 18:55  10470
MarienkaM yvždycky u cizinců bodujeme smaženým sýrem, francouzskými bramborami (a smějem se tomu cizímu názvu) nebo haluškami (samozřemě s patřičkým vysvětelním, že jde o jídlo slovenské) a pak je vodíme k babičce na švestkový knedlíky...
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 15.11.2007 14:51  10469
Vepřoknedlo!.-)
Ale guláš udělaný dopředu se hezky rozleží. Mňam!
marienka Marienka 15.11.2007 14:50  10468
Tak jsme na nedelni obed pozvali dva mongoly, kteri neumi jinak nez mongolsky. A slibila jsem "cesky" obed.

Vidim to na nudlovou polevku a na konec strudl, ale co jako hlavni jidlo? Aby to bylo "typicke". Svickovu nechci, bylo by idealni, aby se to dalo pripravit dopredu.... rizek? gulas?
mountbatten Mountbatten -4-x-fix...krucifix, jaxe s tim pracuje - Mountbattení sajta 15.11.2007 14:47  10467
pecivo...ehm...cukrovi!!!
mountbatten Mountbatten -4-x-fix...krucifix, jaxe s tim pracuje - Mountbattení sajta 15.11.2007 14:46  10466
Hm a nevite nejaky recept na pecivo z cerealii (vlocky) a ovoce? Rozinky,ci kandovane ovoce?

My moc cukrovi nedelame, o vanocich(ja vanilkovy rohlicky,segra pernicky,mama anyzky a tot vse),jime hlavne "exoticky" ovoce. Ale napadlo mne udelat jeden druh cukrovi navic a to neco takovehoto.
foxka Foxka Everybody hurts...sometimes. 15.11.2007 14:29  10465
10452Hříbečky dělám, ale nevím, je-li to těsto na vosí hnízda - 1 bílek, 11-12 deka cukru a 11-12 deka mletých oříšků/mandlí, třetinu hmoty obarvit kakaem.
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 15.11.2007 13:46  10464
RendaDvoumetličkovým šlehačem.
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 15.11.2007 13:45  10463
CovaNevím, zkus si to.
Minimálně to změní tu skvělou chuť na kterou jsou desítky šťastných majitelů receptu zvyklí.
Kdysi jsem si rum dělával a to bylo ještě o zoubek lepší.
renda Renda 15.11.2007 13:45  10462
RoyalSlehas rucne metlickou nebo v robotovi?
vinyl vinyl - ...jen si hraju 15.11.2007 13:43  10461
"Jakákoliv byť nepatrná změna receptury učíní z lahůdky průměrný či podprůměrný výrobek."

Platí obecně, teda pokud již samotná receptura neobsahuje průměrné či podprůměrné ingredince.
cova 15.11.2007 13:40  10460
Royal"Jakákoliv byť nepatrná změna receptury učíní z lahůdky průměrný či podprůměrný výrobek." - co učiní s lahůdkou náhrada božkovského šílenství kvalitním (např. Key) rumem...? :-)))
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 15.11.2007 13:35  10459
Když vaječňák,Tak jedině doma dělanej:

Deset vajec (z domácích se mi párkrát nepoved, tak už jen z Plusu), vyndáme žloutky, posypeme je jedním vancukem a lžící pískovýho cukru (ve velkým hrnci). Šleháme. Pak přidáme dvě kondenzovaná slazená mlíka (Salko). Šleháme. Po nějaké chvíli přilíváme rum (3/4 litru božkovskýho tuzemáku). Až to lítá ven z hrnce, tak přestaneme šlehat a zbytek rumu už jen vmícháváme metlou ze šlehače. Scedíme do lahví.
Druhý den jde špatně ven z lahví a dobře do krku. Dávku samozřejmě lze násobit.

Jakákoliv byť nepatrná změna receptury učíní z lahůdky průměrný či podprůměrný výrobek.
muflonek muflonek z Perníkového lesa - srazy východočeské příjemné.o) 15.11.2007 13:13  10458
vosí hnízda miluji.o)
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 15.11.2007 13:10  10457
S vaječňákem jsem dělala poprvé loni. Děs. Proč to ti naši chlapi milujou? Mě třeba vosí hnízda nejedou, moc sladké.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt