Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Zelený je lopuch,
fotbal to je hra...

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
maude 25.11.2007 16:09  10526
kokosjá nikdy o Lídlu nic nepsala!!!! :o)))))
mrcos mrcos Tma, zima a hlad. 25.11.2007 13:08  10525
rychlonoh [10524]: Takový povětší filátko z asi 4kilový ryby.
rychlonoh rychlonoh Máte hlad? - Co nového na kopci 25.11.2007 08:26  10524
mrcos: jak je velky ten tolstolobik?
kokos kokos 24.11.2007 23:23  10523
Ale ano zkoušel. Jak píše Maude v Lídlu nakupuji marmelády, kromě jiného. Lídl na rozdíl od jiných obchodů mám celekm v oblibě.
A k těm povidlům. Do povidel nepatří nic než trnky a máslo. Jakmile tam něco přidáš už to nejsou pravá povidla.
A sakra psal jsem, že nikomu neberu, že mu ty povidla můžou chutnat, opravdu patří k těm lepším. Ale budou ti chutnat jen do doby než ochutnáš ty pravé. A neštvi mne nebo ti jedny dovezu :-))
mrcos mrcos Tma, zima a hlad. 24.11.2007 20:46  10522
Já lososa užírám i syrovýho, jinak děláme něco nazpůsob tataráku...
Pardon, musim si utřít sliny z klávesnice :)
shelle Shelle - Good Service 24.11.2007 17:32  10521
Maude [10520]: Ja delam v alobalu takove kapsicky.

Posolit, poperit, pridat par platku rajcete, citronu podle chuti, zakapnout jemne oliv olejem, neco zeleneho (petrzel nebo bazalku) a zabalit do alobalu.

Jinak mne proste chutna uplne jen tak na masle a na to si delam z olivo oleje, citronu, petrzele, soli takovy, rekneme, sos a tim to poleju.

A nebo ho jen posolim, na panvi a polozim na salat (rajcata, salat, paprika, okurka, cibule, zalivka olivolej, citron, sul).

Ja nepouzivam skoro vubec mlety pepr teda, takze si ho kdekoli libovolne dopln.
maude 24.11.2007 15:45  10520
lososV Makru mají akci na chlazené! lososové filety, což je naprosto famózní záležitost a s mraženým lososem se to vůbec nedá srovnávat. Tak jsme zakoupili a už se nemůžu dočkat. Máme ho hodně i na experimenty - nemáte někdo nějaký osvědčený recept na lososa?
sirin Sirin Otroky prodávat v celku - NEPORCOVAT!!! 24.11.2007 10:16  10519
Jedna z mála věcí, která se z Lidlu dají jíst, jsou jejich marmelády. Kupujeme je, když nám dojdou domácí zásoby.
scalex Scalex 24.11.2007 10:11  10518
kokos [10516]: čímž samozřejmě netvrdím, že nemůžete doma vařit výtečná švestková povidla a nemáte tudíž potřebu si je kupovat v obchodech. Ale ta, o kterých píšu, si rozhodně kritická slova nezaslouží, chutnají výborně. Teď jsem zjistil, že nedávno v Apetitu vyšel test švestkových povidel a o těchto se tam také vyjadřují velmi pochvalně.
scalex Scalex 24.11.2007 10:08  10517
kokos [10516]: Ochutnal jsi je, nebo jen paušálně odsuzuješ vše Lidlovské?

Tahle povidla (přesněji řečeno klevelu) považuju za jedny z nejlepších na trhu. Jsou v tom čistě jen švestky, kyselina citronová, cukr a koření. Žádné ředění jablky, jak to občas bývá obvyklé. Ale co, ty jsi holt génius s křišťálovou koulí, co už předem ví, že mu to chutnat nebude.
kokos kokos 23.11.2007 22:34  10516
Scalex [10514]: Nechci se stebou přít, ale s pravými povidly to fakt nemá nic společného. Tím nechci říct, že by to nemohlo být pro někoho dobrý. Ale to víš my co si je vyrábíme postaru, nám to rozhodně chutnat nebude.
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 23.11.2007 21:55  10515
Lidlje zvláštní krám. 95% jsou hnusy a 5% delikatesy, také otamtud občas cosi výtečného ochutnám.
scalex Scalex 23.11.2007 21:16  10514
Co se týká švestkových povidel, objevil jsem naprosto fantastická v Lidlu (fakt, nekecám). Ve sklenici, jmenují se Primadonna a mají výbornou chuť, takovou kořeněnou.
scalex Scalex 23.11.2007 20:45  10513
Třeba tenhle recept je na kapra, ale dělal jsem ho právě s tolstolobikem:

Kapr plněný jablky, mandlemi a rozinkami

Ingredience:
1 kapr
sůl
mletý bílý pepř
3 jablka
50 g rozinek
50 g mandlí
1 lžíce švestkových povidel
citronová šťáva z 1 citronu
0,2 l dezertního vína
2 hřebíčky
citron na ozdobení

Popis přípravy:

Kapra očistíme, vykucháme, omyjeme, osušíme čistou utěrkou, osolíme, okořeníme mletým bílým pepřem a odložíme na 1 hodinu. Odleženého kapra naplníme očištěnými jablky bez jádřinců nakrájenými na osminky, částí rozinek a částí nahrubo nasekaných oloupaných mandlí. Otvor uzavřeme, kapra položíme do vymazaného pekáče, podlijeme a upečeme ve vyhřáté troubě doměkka. Během pečení jej potíráme vypečenou šťávou a podle potřeby podléváme horkou vodou. Kapra narovnáme na mísu, přelijeme omáčkou a ozdobíme citronem.

Příprava omáčky: Švestková povidla a šťávu z 1 citronu promícháme s vínem. Vlijeme do nádoby, přidáme hřebíčky, uvedeme do varu a za stálého míchání povaříme. Těsně před sejmutím z ohně přimícháme zbylá očištěná a pokrájená jablka bez jádřinců, zbylé rozinky a zbylé nasekané oloupané mandle. Necháme přejít varem a stáhneme z ohně.

scalex Scalex 23.11.2007 20:39  10512
Tolstolobik je v podstatě hodně podobný kaprovi, takže najdi nějaký vychytaný recept na úpravu kapra a udělej tak tolstolobika. 8^)

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt