Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Něco navíc v zeleném?
A proč ne...

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
shelle Shelle - Good Service 10.6.2009 15:25  13897
tilka [13896]: Je to takovy zvlastni kypersky syr a je zvlastni prave tim, ze ho muzes tepelne upravit, aniz by roztekl. A je vynikajici a tak :) A do te placky ho pak se salatem das. Nejtypicteji ho mas jako teply prdkrm na talirku s pittou a salatem.
tilka tilka dálky, ty bývaly blíž 10.6.2009 15:22  13896
Sýr? Já to ani z toho obrázku nepoznala. I když jsem přemýšlela, co je to za konzistenci placky, když se griluje. Díky, zase jsem o něco chytřejší.
shelle Shelle - Good Service 10.6.2009 14:36  13895
tilka [13893]: Na obale je napsano Pittas, to je jmeno.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 10.6.2009 14:33  13894
sýr
tilka tilka dálky, ty bývaly blíž 10.6.2009 14:28  13893
HalloumiA co to vůbec je? Na obalu je napsané pitta- nějaká chlebovitá placka?
shelle Shelle - Good Service 10.6.2009 09:23  13892
zuz [13891]: V CR jen v reckych obchodech. Retezce bohuzel zatim ne.
zuz 10.6.2009 08:16  13891
Ad Halloumi - to se asi koupí pouze ve specializovaných obchodech a nebo mám zkoušet hledat a i hyper a super?
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 9.6.2009 10:36  13890
Halloumi se patří na gril.
tilka tilka dálky, ty bývaly blíž 8.6.2009 18:49  13889
Big DejvidZrovna jsem si uvařila chřest, ale já ho jenom pokapu máslem a možná si na něj dám trochu osmažené strouhanky.
shelle Shelle - Good Service 6.6.2009 19:45  13888
To mam z toho pomaleho netu, pak pul hodiny odesilam.
shelle Shelle - Good Service 6.6.2009 19:44  13887
Zacla bych tim, ze vyhodim houby a pak ... :)

Ale jako kdyz chce splnit, pln necim ty zampiony i.

Halloumi muzes vrazit do omelety nebo nastrouhat do cehokoli peceneho, ale mne to prijd ei lito asi. Ted, kdyz ho muzeme mit denne a vrazit kamkoli, tak stejne nejradsi proste na panvi a do pitty se salatem.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 6.6.2009 19:41  13885
Foxka [13884]: Ona mi ta velká rajčata byla spotřebována, takže jsem na suchou pánev hodila plátky halloumi, pak je vyndala, nalila olivový olej a prdla do toho papriku, cherry rajčata, žempiony, česnek, olivy a tymián a bylo. Dobře bylo.
foxka Foxka Everybody hurts...sometimes. 6.6.2009 19:38  13884
Já bych negooglila, ale improvizovala :-).
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 6.6.2009 10:12  13883
budu zase vařit...:-)Mám rajčata a mám žampiony. Ráda bych rajčata naplnila žampiony a celé to zapekla. Máte nějaký konkrétní OSOBNĚ VYZKOUŠENÝ recept? Googlit umím také.

Další suroviny, které jsou k dispozici:
- různá koření
- vajíčka
- halloumi
- zelené olivy
- klasické kuchyňské záležitosti (mouka, sůl, máslo, špek,...)
shelle Shelle - Good Service 4.6.2009 19:05  13882
Anka [13881]: No tak Pittas je druhy nejlepsi, tak to je dobre, ze maji Pittase. Pak uz je jedine lepsi Minas, ale ten se nevyvazi.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt