Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Modrá je dobrá
zelená je lepší

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
shelle Shelle - Good Service 6.11.2009 21:51  14719
Tak nocky s kapustou a slaninou se povedly.
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 6.11.2009 20:00  14718
(odkrajuju a jím jako první) :)) mňám
scalex Scalex 6.11.2009 19:59  14717
muflo, a odkrajuješ konce štrůdlu? 8^)
muflonek muflonek z Perníkového lesa - srazy východočeské příjemné.o) 6.11.2009 19:57  14716
triss [14712]: protože jsem se to tak naučila od maminky.o))) Ta to nejspíš dělá kvůli breberkám.o)
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 6.11.2009 19:39  14715
Wronski [14672]: plesk!!!
Tigo [14678]: těstíčko, strouhanka - a smažit ve friťáku :)
btw - smažíme minimálně, ale nelituju, že mám friťák. I ten olej na to obětuju, se to nedá srovnat se smažením na pánvici. Nebo jsem teda nikdy neměla takovou vysokou pánvici, abych do ní nalila pět centimetrů oleje a přitom to nepoprskalo všechno v okruhu dvou metrů, byť přikryté speciální děrovanou "pokličkou"
:)) a ještě ke všemu mi to z friťáku víc chutná :))
triss triss 6.11.2009 19:38  14714
kvitko [14713]: se to stejně vaří, tak v tomhle tedy ten účel nevidím (navíc aby to tímhle způsobem fungovalo, mělo by se to tam nechat nějakou chvíli , aby vylezly a vodu vyměnit, a ne hned vařit i s breberkama)
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 6.11.2009 19:28  14713
Breberky?:-))
triss triss 6.11.2009 19:22  14712
muflonek [14711]: proč octová voda?
muflonek muflonek z Perníkového lesa - srazy východočeské příjemné.o) 6.11.2009 16:22  14711
Květák u muflonů domapředvařit květák v osolené octové vodě

obalit v těstíčku mouka, vajíčko mléko, sůl a ve strouhance a šup na panvičku do oleje.
shelle Shelle - Good Service 6.11.2009 13:31  14710
zblunce [14704]: Ano, ano.
misulina misulina 6.11.2009 13:24  14709
kvitkoTak ho doporučuju při další příležitosti zakoupit, ještě mám od Samuela ráda Milostné drama:-) Má teda dost dobrých koření, vlastně mám doma hromadu koření a část je od něj a část od Antonína:-) (Zabírá mi to dva šuplíky, jsem lehce ujetá:-)
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 6.11.2009 13:05  14708
misulinaDík za tipy, ale je po koření! Upadlo mi na zem a jelikož bylo ve skle, mám smůlu. Ono to koření určitě vědělo, že se dostalo do nepovolaných rukou:-))
scherie Scherie 6.11.2009 12:41  14707
Tigo ještě ke květáku, já ho ani nevařím, obaluju tak,že do igelitového sáčku dám strouhanku, naházím tam růžičky, zatřepu, mrsknu do vajíčka, z vajíčka znovu do strouhanky. Šup do vyššího pekáčku s olejem do trouby, za 20 minut je usmaženo a květák je měkounký i bez vaření:-)
shelle Shelle - Good Service 6.11.2009 12:25  14706
Jestli je rec o te normalni, ne ruzickove, tak tu jsem minule jen povarila chvilku, nakrouhanou na prouzky.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 6.11.2009 12:22  14705
za syrova rozdělím na menší kousky a vyndám tuhý střed listu. Tvoje "spařovala a pak dusila" moc nechápu. Já spařuju a restuju na pánvi, tak aby byla udělaná a zároveň křupavá a ponechala si svou chuť.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt