Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Něco navíc v zeleném?
A proč ne...

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
bigdejvid BigDejvid Some thing - has found us. 20.11.2009 06:20  14794
Uz jste mel nekdo indianskou ryzi? Chut,zkusenosti?
scalex Scalex 19.11.2009 21:16  14793
Kupuji v Kauflandu, vařím jako rýži, tj. nad rýži naliju vodu na dva prsty (bráno horizontálně), osolím, případně okořením kari nebo obarvím kurkumou, vařím do vyvaření vody.

Rýže, která nejenže není po třičtvrtě hodině vaření na sračku, ale dokonce byla pořád tvrdší, by mě dost zajímala. Co to bylo zač?
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 19.11.2009 20:09  14792
kvitkoKupuji v Lidlu, vařím jako těstoviny, tj. velkej hrnec plnej slané vody, rýži ochutnávám a když je akorát tak scedím. Vařím takto veškerou rýži, nejen basmati. Trvá cca 15 minut.
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 19.11.2009 17:54  14791
rýže basmatiDěláte ji někdo? Jsem ji dneska koupila, že zkusím, ale vařila jsem podle receptu asi 3/4 hodiny a byla pořád taková tvrdší. Jaká má být teda vlastně?:-)
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 19.11.2009 17:32  14790
V poslednim Ano, sefe byl.
renda Renda 19.11.2009 16:58  14789
A co takhle nejaky dobry receptik na pastiku? Ze sem tak smela, honi me mlsna :)
tilka tilka dálky, ty bývaly blíž 19.11.2009 14:27  14788
vinylSemlít to všechno dohromady jednoduché je, mně dá nejvíc práce to dobře ochutit. Páč mít pak málo slanou nebo kořeněnou paštiku je na pytel.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 19.11.2009 13:36  14787
tilkaMě to jednoduché přijde, semeleš všechno potřebné a šoupneš to trouby, nejlépe v té vodní lázni a je to.
tilka tilka dálky, ty bývaly blíž 19.11.2009 12:20  14786
vinylNo, jednoduché to zrovna není,ale je to moc dobré a navíc vím, co jím.o))
Poprvé jsem neměla tu paštiku tak ochucenou, jak jsem chtěla, podruhé jsem si dala kousek na pánev upéct, abych měla představu chuti, hmotu dochutila a pak už se to peče ve vodní lázni samo.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 19.11.2009 11:41  14785
tilkaTo je správný přístup, navíc když je to tak jednoduché :-)
tilka tilka dálky, ty bývaly blíž 19.11.2009 11:30  14784
Manka mi připomněla, že možná přišel čas udělat si paštičku vlastní...
manka manka Každá závislost se - počítá... :-) 19.11.2009 11:24  14783
Varování!!!Pokud zahlédnete v Globusu jejich nový produkt - hrubozrnnou paštiku v cca dvacetidekových vaničkách, velmi lákavě vypadající, za ceny od 39,- do 45,- za balení (různé druhy - provensálská, kachní, s ořechy...) tak kupujte na vlastní riziko! Já jsem paštikomil a ty globusácké na váhu jím po kilech, ale tohle je IMHO úkrok silně vedle. Je to hodně tučné, chuti mdlé (alespoň ta provensálská, co jsem měla) a cena naprosto neodpovídá očekávanému zážitku. Jediné, co je fakt bez chybičky, je vzhled, což mi zrovna u jídla přijde jako ne nepodstatné, ale přece jen ne až tak jako úplně to hlavní.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 19.11.2009 08:59  14782
Dobrý začátek :-)

Jinak doporučuji vybrat něco na této stránce, třeba zrovna ten Armagnac XO, můžu ho vřele doporučit.
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 19.11.2009 08:54  14781
Hm, tak já ochutnala akorát českou vínovici:-))
vinyl vinyl - ...jen si hraju 19.11.2009 08:48  14780
phannyMám na mysli francouzské, Cognac a Armagnac. Přijdou mi nějak jemnější a elegantnější než whisky. Nic proti ni, taky mám rád dobrou whisky. Španělské brendy neznám.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt