Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Komu se nelení,
tomu se zelení.

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
shobul 20.4.2010 09:19  16387
každou hodinu aktualizovaný přehled článků o vaření
http://dailynewsbase.com/cz/vareni
a dovolím si tvrdit největší přehled receptů na českém internetuhttp://dailynewsbase.com/cz/recepty

kdyžtak odkazy i na stránky v angličtině
http://dailynewsbase.com/en/food-drink
http://dailynewsbase.com/en/recipes
shelle Shelle - Good Service 20.4.2010 08:56  16386
vinyl [16385]: To souhlasim. Pokud nema nikoho, kdo to jako zvladne, tak at tam je pak kazdy den.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 20.4.2010 07:55  16385
johnny"dulezite je, ze kdyz je tam primo on, tak to jidlo je vyborne"

To nikoho nezajímá, nebudu volit den návštěvy podle přítomnosti šéfa. Jídlo musí mít konzistentní kvalitu neustále a šéf si musí vychovat zástupce, který ho ve všem zastoupí.
johnny10 20.4.2010 06:07  16384
Alchymistavzdyt rikam, ze ho chapu, ze kdyz ma tisice jinych aktivit, tak se mu nemusi vzdy povest ohlidat si na 100% kuchyn v Imperialu, kdyz tam zrovna ten den neni. dulezite je, ze kdyz je tam primo on, tak to jidlo je vyborne
bigdejvid BigDejvid Some thing - has found us. 20.4.2010 05:01  16383
Farmářské trhyByl někdo v sobotu?
alchymista 19.4.2010 22:00  16382
johnny10 [16381]: to jo, taky prý krom Imperial provozuje učňovskou školu a tenhle pořad, je to strašnej člověk
johnny10 19.4.2010 16:01  16381
vinyluz od par lidi jsem slysel, ze pokud je tam Pohlreich primo ten den, vse je naprosto v poradku, pokud neni, tak se obcas stane, ze to neni best...ono holt pohlreich je jenom jeden a ocividne si to umi v kuchyni ohlidat...
phoenix 19.4.2010 15:27  16380
vinylaha, ale to, že je odmarkovali je férové, někdy se to prostě nevyvede(to neomlouvám), ale stále mám z mnoha českých restaurací zkušenost, že pokud si dám něco, co je špatné = připálené, přesolené, nedovařené, namarkují to na závěrečný účet jakoby nic. A ještě se pak diví a koukají jako nadloubaní, že to nechci uhradit. Tohle se ještě pořád nenaučili. Nebo chodím na špatná místa. To je taky možnost.
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 19.4.2010 15:02  16379
Polhreich je sprostý tak, jak ty hospody zasluhují. Ty jsou sprosté zase tím, jak vařej a jednaj:-)
vinyl vinyl - ...jen si hraju 19.4.2010 15:00  16378
Niki: Od Nigely mám jednu kuchařku ale nějak z ní fascinován nejsem. Dělá taky takové podivuhodné kombinace. Např. peče maso na kokakole.

Phoenix: Špatná není. Býval jsem tam vždy spokojen, ale posledně jsem si dali jako předkrm dvě teriny (holubí a zvěřinovou), jedna byla vodnatá a druhá hnusná, naštěstí je po upozornění odmarkovali, jak se sluší. Hvězdný byl pouze dezert- čokoládový fondant s pistaciovou zmrzlinou. Líbí se mi ale zdejší vinný lístek. Každopádně když chci kritizovat jiné, musím mít pořádek "doma".
nikiko 19.4.2010 14:49  16377
Já mám ráda kuchařku z pořadu co šel na spektru. Nigela se jmenuje.
phoenix 19.4.2010 14:43  16376
Proč? Jeho restaurace je špatná?

Kamarádka tam byla a byla dost spokojená. Já sama ne, takže nedokážu soudit.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 19.4.2010 14:36  16375
Pohlreich by si měl jít ale udělat pořádek "domů".
phoenix 19.4.2010 14:34  16374
Babica vs. PohlreichBabicův pořad jsem viděla možná tak 5x. Přiznám se, že mám podobné typy pořadů ráda. Babicu samotného moc ne. Ano, je to křupan, tedy rozhodně tak působí. Neuvařila jsem podle něj nic. Vše mi přijde překombinované, přetláskané, přesně pro ty hospodský typy, kteří milují pořádně se natlásknout a následně to zalít pivem. Jinak by přišli o žlučník, při trvalé stravě Babicova směru. A souhlasím, že je upatlaný, a až příliš často místo příborů používá ruce(což já někdy taky). Rozhodně pro mě nesplňuje pozici profesionála.

Pohlreich mi naopak sedí. Líbí se mi jeho styl. Je to člověk na svém místě, profík, který něco dokázal a který ví, že něco umí. A jeho připomínky podnikům, které navštíví, rozhodně nejsou hloupé a jsou k věci. To, že mluví, jak mluví - no a? Takhle mluvíme skoro všichni. U mě prostě vítězí Pohlreich a jeho pořad.
marco Marco 19.4.2010 12:15  16373
frakira 16276 : přesně - naprostý souhlas.
Když to potencionální cílová skupina chce, nevidím jediný důvod proč jim to nedat se vší parádou.
Příklad s tlustejma sedí, podpis.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt