Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Když diskuse,
tak s Lopuchem

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
triss triss 6.1.2011 20:05  18095
frakira [18090]: mám nové vydání "sandtnerky", je velice stručná
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 6.1.2011 20:03  18094
Foxka [18091]: Pokud mi bude nekdo dodavat suroviny zadarmo a cas straveny pokusy se nebude pocitat do denniho rezimu... :)
wronski Wronski Jsou to zrůdy. - Sofistikované. 6.1.2011 19:49  18093
ullicnik [18078]: Ještě jednou a utrhnu ti klávesnici!
foxka Foxka Everybody hurts...sometimes. 6.1.2011 19:45  18092
V některých klasických kuchařkách jsou úvodní kapitoly s teorií, kde se píše např. o tom, na jakou asi teploru a jak dlouho se peče ajké těsto.
foxka Foxka Everybody hurts...sometimes. 6.1.2011 19:44  18091
frakiraMetodou pokusu a omylu na to přiješ :-).
frakira 6.1.2011 19:42  18090
Tigoja ti uplne rozumim. Ted jsem na vanoce dostala tlustou ceskou kucharku (bez obrazku, jak jinak), kde se asi uplne vsechno (vsechno jsem necetla, ale nenarazila jsem na recept, kde by to bylo jinak) dela "nez to zmekne" nebo "nez to bude hotove". Ja varit proste evidentne neumim a takova kucharka je mi na houby ;-(
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 6.1.2011 19:33  18089
Tuhleme take pobavil recept, kde bylo testo a napln, pricemz u surovin na napln bylo uvedenou pouze "ze surovin vytvorime napln"... nebylo tam vubec zmineno, ze je potreba jednu ze surovin nejdrive rozpustit a nasledne vse jeste nejakou dobu povarit. Asi jsem moc narocna :-D
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 6.1.2011 19:30  18088
reakce byla na vývar :)
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 6.1.2011 19:29  18087
Foxka - přesně tak.
foxka Foxka Everybody hurts...sometimes. 6.1.2011 19:29  18086
Tigo 18081Řada předávaných receptů pochází z doby, kdy byl běžné pylnové trouby a ještě předtím kachlová kamna - tam se teplota určovala těžko, takže stačilo orientační "středně vyhřátá". Ale časy, aspoň ty orientační, jsem v počátcích své "vařičské" praxe taky vítala a nepohrdnu jim ani teď, např. pečeme cca 30 minut ve středně vyhřáté troubě.
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 6.1.2011 19:28 - Klub Klubiki (14:38) 18085
Tigo [18083]: . Jo, pokud neco delam uz podvacate, uz to odhadnu, ze to chce jeste deset minut, protoze uz vim, jak to ma vypadat a sama určitě víš, že se stejný jídlo vaří/peče pokaždý trochu jinak :)
není jednoduchý popsat přesně dobu a stupně, ale taky mě občas zarazí, když nějaký recept končí "upečeme" a není ani nijak blíž specifikovaná teplota a čas
foxka Foxka Everybody hurts...sometimes. 6.1.2011 19:24  18084
Royal, vinyl - vývarProč opékáte maso na vývar? Já vždycky myslela, že se dává syrové maso do studené vody, aby se z něj co nejvíc vyluhovalo, zatímco maso do omáček se nejdřív opeče, aby se "zatáhlo" a nepouštělo šťávu, a pak se zalije teplou vodou.
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 6.1.2011 18:41  18083
No, modri mi rozumeji :)
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 6.1.2011 17:04  18082
Umíš vařit - víš co to je jíška světlá, střední, tmavá, poznáš měkký maso, poznáš rozdíl mezi zesklovatělou, růžovou a zlatavou cibulkou. Prostě umíš řemeslo no, to se dá naučit jedině praxí, ne všechno se dá měřit exaktně, jako vejce na hniličko, někdy je maso měkké za hodinu, někdy za tři. Pokud máš v receptu "zredukujeme" a "zahustíme", ta je předpoklad že víš jak by ta omáčka měla být hustá a nepotřebuješ k tomu vědět hustotu v g/cm3 nebo výtokovu rychlost z pohárku :)
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 6.1.2011 14:44  18081
muflonek [18080]: Jasne, pece jinak, ale pro me by bylo dobre vedet aspon priblizne stupne a cas. Nechce se mi provozovat pokus/omyl :)

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt