Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Když diskuse,
tak s Lopuchem

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 13.2.2013 23:12  23215
Anka [23198]: No, tak jinak a přesněji: Jistě že si lasnou, přijde nový kuchař a vaří jak (ne)umí. A pak záleží na tom, co na to klientela. U nás to funguje tak, že strávníci cirkulují tak mezi šesti hospodami, podle toho, kde se zrovna daří a naopak, kde si zrovna "lajsnou". Je docela veselé sledovat, jak se poloprázdná hospoda během měsíce naplní a ta nabušená je najednou prázdná. Jístěže na větším městě to trvá déle a naopak na vesnici si ta jediná hospoda může dělat skoro co chce. Dokud nepřibyde konkurence a pokud má provozovatel/majitel všech pět pohromadě. Taky znám hospody, kde majitel tak dlouho říkal "ať jdou, přijdou jiní" až byl najednou v hospodě sám.
aiwai Aiwai alea acta es 13.2.2013 19:44  23214
ke svestkove omacce je opravdu nejlepsi kynuty:-))
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 13.2.2013 19:21 - Oblíbené kluby (14:27) 23213
K burgundskému nejlépe štouchané brambory s na sádle opečenou cibulkou.

Ke křenovce je nejlepší hrubá bramborová kaše.
jelena Jelena Přednášky nyní ve Viničné - Pátečníci a mnohem víc! 13.2.2013 18:50  23212
koprovku, svíčkovou ani jiné omáčky se smetanou nejím, takže to je snadný. K čemu miluju normální kynutý knedlíky je černá omáčka. Pěkně králík načerno se sušenejma švestkama, rozinkama... to si fakt nedovedu představit s ničím jiným než s tím knedlíkem. Taky ho mám celkem ráda ke guláši, i když s tím můžu i čerstvej chleba (nebo ho dělám tak vydatnej, že přílohy netřeba). A k masu (uzené, kachna, pečenej bůček) preferuju bramborový knedlíky a zelí.
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 13.2.2013 15:45  23211
Koprovku s bramborem a vejcem taky můžu:-)
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 13.2.2013 14:45  23210
no ja prave koprovku posledni dobou uz nedelam jako omacku, ale spis jako hustou polivku s bramborem a ztracenym vejcem... malinko kyselejsi... nam :.-)
sirin Sirin Otroky prodávat v celku - NEPORCOVAT!!! 13.2.2013 14:41  23209
na koprovku jsem zapomněla, tu taky jedině s houskovým knedlíkem ;o)
triss triss 13.2.2013 14:13  23208
zblunce [23199]: houskové (v neděli jsem dělala karlovarské a už asi nikdy jiné) jedině ke svíčkové a ještě tak ke koprovce s masem, jinak preferuju bramborové, nebo jinou přílohu
ziggy 13.2.2013 13:49  23207
ok, dík, zkusíme asi variantu jak brambory, tak bagetu :)
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 13.2.2013 13:37  23206
Scalex [23201]: tak jako s houskovym... s bramborovym je toho vic :-)
scalex Scalex 13.2.2013 12:56  23205
ziggy: uvařit brambory (v celku), nechat je spíš tvrdší, nerozvářet. Uvařené nastrouhat na jemném struhadle. Na pánvi na oleji zpěnit nadrobno nakrájenou cibulku a na tom pak opéct ty nastrouhané brambory. Servírovat jako kaši. Druhá možnost - opéct to bez cibulky a cibulku pak udělat zvlášť a tu strouhanou kaši s ní pak na talíři pokydat. (já mám raději tu první variantu, s cibulkou vmíchanou do brambor).
foxka Foxka Everybody hurts...sometimes. 13.2.2013 12:42  23204
ziggyŠťouchané brambory (ideální) nebo rýže (bezpracné). A osvědčily se nám k němu i bramborové knedlíky.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 13.2.2013 12:40  23203
ziggyK hovězího po burgundsku dávám bagetu. Asi bych si dokázal představit bramborovou kaši. Knedlíky logicky k českým jídlům.
ziggy 13.2.2013 12:38  23202
což mi připomnělo, že chci o víkendu udělat to burgundské hovězí a nevím co k tomu za přílohu .. knedlíkům se chci právě vyhnout .. nějaký nápad, někdo?
scalex Scalex 13.2.2013 12:27  23201
 U mně hlavně omáčky na bázi svíčkové, mléčné omáčky (křenovka), husa, kachna a jakákoli variace na vepřo-knedlo-zelo. 

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt