Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Modrá je dobrá
zelená je lepší

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
ziggy 25.10.2014 18:53  25851
jak píšeš tu hospodskou chut, tak jsem si vzpomněla, že máme u našich v lednici naložený utopence .. to jsem neměla už asi 6 let
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 25.10.2014 18:51  25850
Shelle [25848]: docela jo... mozna to chtelo malinko prikyselit... ale hlavne bylo fakt krehke a vyborne, nic tvrdeho :-)
shelle Shelle - Good Service 25.10.2014 18:49  25848
A melo to tu hospodskou chut?
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 25.10.2014 18:33  25847
nakonec jsem udelala nasledujici:
zeli nadrobno, mirne posolit a poradne promichat a promackat rukou. Osmahnout cibulku na oleji, dve lzice cukru, dve lzice octa, privest k varu a rozpustit a jeste horke nalit na zeli, promichat, nechat ulezet.
Stravnici si rozhodne nestezovali :-)
shelle Shelle - Good Service 25.10.2014 18:25  25846
Ja bych rada ozivila dotaz od zblunce na zelne salaty. Jakekoli.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 20.10.2014 12:36  25845
jj, dávám do dýňového rizota, pak posypat rozdrcenýma amaretto sušenkama, což milují obzvlášť děti, nebo orestovanýmí lístky šalvěje.
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 20.10.2014 12:17  25844
Nejgeniálnější dýňová věc je tohle , nevím jestli tu bylo...
muflonek muflonek z Perníkového lesa - srazy východočeské příjemné.o) 20.10.2014 11:53  25843
Shelleděkuji.o)
jelena Jelena Přednášky nyní ve Viničné - Pátečníci a mnohem víc! 20.10.2014 02:14  25842
kvitko: jo, jabko u masa obecně velmi můžu, tohle je jeden z mejch nejoblíbenějších receptů na vepřové :)
shelle Shelle - Good Service 20.10.2014 00:00  25841
MuflonekTak nasla

http://karlhby.wordpress.com/2010/10/31/squash-and-blue-cheese-gnocchi/
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 19.10.2014 19:44  25840
JelenaMě takhle chutná jablko přihozený ke pečícímu se kuřeti:-)
shelle Shelle - Good Service 19.10.2014 19:38  25839
MufloNebyl. Nemuzu ho najit, ale nasla jsem podobny http://www.bbcgoodfood.com/recipes/5599/gnocchi-with-roasted-squash-and-goats-cheese

A prave nevim, jestli t byl rozmaryn vetve a cesnek a olivolej, nebo bez cesneku. A jestli se bluecheese vmichal na konci s gnocci nebo take pekl.
jelena Jelena Přednášky nyní ve Viničné - Pátečníci a mnohem víc! 19.10.2014 19:24  25838
Kamarádka peče dýni s kachnou, prej je to naprosto vynikající. Nejdřív dá péct kachnu normálně, a pak asi 45 minut před koncem pečení ji nazdvedne a strčí pod ní dýni nakrájenou na větší kusy. Dýně s vypečenou šťávou s sádlem je prej skvělá jak k té kachně, tak třeba jenom tak na chleba. Ještě jsem nezkoušela, ale mám to v plánu.

Sirin: já jsem právě minule zabrala. Příliš :)
bigdejvid BigDejvid Some thing - has found us. 19.10.2014 18:10  25837
My ten dýňový koláč měli ochucený - medem a skořicí. Ale příště bych ještě přitvrdil.

Ale pečená dýně s yrbou, to je bomba, to mě tedy hodně oslovilo. Chutnala mi víc máslová dýně, než hokkaido jako ta příloha k rybě. Ale zase - hodně čeneku, koření a pěkně ogrilovat do křupava :)
sirin Sirin Otroky prodávat v celku - NEPORCOVAT!!! 19.10.2014 17:47  25836
Na ct1 zrovna vari z dyni. Pry jsou na koláče nejake specialni dyne.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt