Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Když diskuse,
tak s Lopuchem

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 1.7.2015 20:36  26229
ziggy [26228]: No když on je obyčejný koriandr takový dost neduživý od pohledu.
ziggy 1.7.2015 20:30  26228
Anka: mela jsem pokazde ze zahradnictvi v Prerove..a vypadal mizerne uz v tom zahradnictvi..musim kouknout po tom vietnamskem,ten jsem nikde nevidela.. dik za tip
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 1.7.2015 20:21  26227
zblunce [26223]: Mátu fakt zkus prostě jinou, mámě na zahradě roste jako plevel, šíří se silnými kořeny, takže ji snad ani nejde zahubit :)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 1.7.2015 20:20  26226
ziggy [26225]: Na zahradě má uričtě šanci. S kolegou jsme propadli vietnamské kuchyni, takže donutil mámu, aby ho vysela na zahradě, a teď ho můžou sbírat kosou.
Já ho předloni vysela do truhlíku a také vzešel. Ale nemělo to dlouhého trvání, zahubila jsem si ho špatnou péčí a nespotřebováváním.
Kupuješ ho v sámošce, nebo v zahradnictví?

Zkus si koupit vietnamský koriandr, ten má dřevnaté stonky, tak dost vydrží.
ziggy 1.7.2015 20:01  26225
hele a povedlo se vam nekdy nekomu koriandr?prodavaj ho ale vzdycky mi chcipnul do druhyho dne.. podle me tu nema sanci..a o ten bych zrovna stala nejvic..
sirin Sirin Otroky prodávat v celku - NEPORCOVAT!!! 1.7.2015 18:57  26224
zblunceasi máš mátu blbou odrůdu, některé druhy jdou blbě. Nejlepší je koupit tu nejobyčejnější.
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 1.7.2015 18:39 - Oblíbené kluby (16:45) 26223
mne oregano vydrzelo venku pres zimu dva roky, ted odeslo. Co mi jde bez problemu, je tymian a majoranka... obcas se chyti i petrzelka a snitlik... rozmaryn taky pres zimu venku nevydrzi. A nejde mi ani mata :-(
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 1.7.2015 18:37  26222
tak zrovna oregano mi začíná usychat:-)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 1.7.2015 14:53  26221
Tigo [26220]: To je dobře zalej určitě :)
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 1.7.2015 14:43  26220
OK, dik, vecer je zasadim do truhliku a uvidime.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 1.7.2015 14:40  26219
Tigo [26218]: Taky jsem četla. Bylinky raději zapomenout zalít, než přelít. Nevadí jim, že vyschnou. Akorát bazalka je citlivá, nesmíš ji usušit. Ale že ti zvadne, to vůbec nevadí. Zaliješ a je za chvíli jako nová. Ber to tak, že takovým bylinkám se nejlépe daří v teplých krajích a obvykle tam rostou divoce a stejně jim to svědčí (např. tymián). Nejsou tedy na vláhu moc zvyklé.

Když jsou velká vedra, zaliju je ráno, přes den totálně vyschnou, tak jim večer třeba cmrndnu, ale není to tak, že bych je udržovala prolité a šťourala prstem v hlíně, jestli je mokrá.

Jak v létě bydlím vždy 14 dní u našich, tak jsem jezdila zalévat třeba jednou za tři dny a krom bazalky to v těch vedrech přežilo všechno.
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 1.7.2015 14:33  26218
Sirin [26216]: A neprelivat znamena co? Zalevat jednou denne nebo min?
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 1.7.2015 14:30  26217
Tigo [26215]: Naši zasadili bylinky těsně k baráku, paří na to většinu dne jako blázen a po pár letech z toho mají obří keře. Ale to je prostě výhoda toho, že nesázíš do květináče, který strašně rychle proschne a kořeny se namají kam rozlézat.
sirin Sirin Otroky prodávat v celku - NEPORCOVAT!!! 1.7.2015 14:20  26216
Tigodruhy jako tymián, oregáno...by to měly přežít, hlavně se nesmí přelívat. Mátu chce vybrat správný druh, pak přežije kdeco. I přesto mi nikdy žádná bylinka nepřežila zimu.
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 1.7.2015 14:13  26215
kvitko [26214]: Toho se bojim, taky nam sem prazi.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt