Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Náš Lopuch Vám
vytře zrak

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
mrcos mrcos Tma, zima a hlad. 29.5.2016 15:16  26466
Kuře na paprice jsem dělal naposled asi před rokem, ale co si tak pamatuju, tak jsem ani nezahušťoval. Dělal jsem 4 stehna, do toho asi 0,5 litru smetany, nějaká ta voda na podlití a mléko. Omáčka byla řidší, ale bylo jí hodně a samozřejmě jí musí být hodně, protože samozřejmě k tomu patří domácí houskový knedlík a ten se chce tý omáčky pořádně napít :) Papriku jsem dával chilli pikant od Antonína. To je skvělá, aromatická paprika, která je kupodivu poměrně málo pálivá. Rozhodně mi přijde míň pálivá, než kdejaká "klasická" paprika červená pálivá. 2 lžíce jsem dával, možná i víc. Tyhle papriky od Antonína stejně nemá smysl kupovat v menším balení, než v gastrosáčku :)
scalex Scalex 29.5.2016 14:51  26465
Ad paprika - ono také záleží na té paprice. Spousta u nás prodávaných chutná a barví mdle. Musí se jí dát hodně, ale pak to zase může být hořké. Od té doby, co používám Antonínovu sladkou maďarskou, dávám papriky méně než dříve a přitom chutná i barví hodně intenzivně.
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 29.5.2016 12:48  26464
tuhle jsem zahušťovala Hraškou a taky to bylo dobrý:-)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 29.5.2016 12:06  26463
(Ale bacha s tím, začne to houstnout až tím provářením, tak nepřepálit začátek.)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 29.5.2016 12:06  26462
Sirin [26461]: Ale první pomoc znáš, ne? Nesmí se to říkat moc nahlas, ale mouka řádně rozškvrdlaná se studenou vodou a pak v omáčce dobře provařená dohustí všechno :) Tzv. Amerika
sirin Sirin Otroky prodávat v celku - NEPORCOVAT!!! 29.5.2016 12:02  26461
dík. Omáčka dobrá, jen jako vždycky řidší, než by měla být. A to jsem jíšku přidělávala ;o)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 29.5.2016 10:51  26460
Obecně tedy má Vaněk ten recept hodně mastný. Jíšky dávám určitě méně, aby to po ní tolik nechutnalo.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 29.5.2016 10:49  26459
Půl kila masa, jo? :) Z čeho to děláš? Já prostě min. z jednoho kuřete. Vč. kostí, ať to má chuť.
Jinak dávám smetanu a klasickou jíšku.
Prostě nějak takto.
Kostku kuřecího bujónu nedávám. Buď mám v mrazáku kuřecí vývar nebo dám jen vodu (jak to vařím z celého kuřete, tak si to ten vývar udělá samo).
sirin Sirin Otroky prodávat v celku - NEPORCOVAT!!! 29.5.2016 10:30  26458
a to to zahustí? Já mám obecně se zahušťováním omáček problém. Vždycky jsou moc řídké (teda kromě svíčkové tuhle ;o)
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 29.5.2016 10:18  26457
Jj, my radi smetanovou, takze kelimek smetany.
sirin Sirin Otroky prodávat v celku - NEPORCOVAT!!! 29.5.2016 10:17  26456
a zahušťujete to nějak?
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 29.5.2016 10:17  26455
Ony to asi taky budou v prumeru tak nejak ty dve polevkove lzice, ale vetsinou to sypu rovnou z pikslicky - a masa muze byt kolik, pul kila asi :) Kazdopadne kdyz je malo, pridat se muze vzdycky, tuhle se mi zdala omacka nejak nevyrazna barevne, tak jsem tam jeste prisypla a taky to slo :)
sirin Sirin Otroky prodávat v celku - NEPORCOVAT!!! 29.5.2016 10:07  26454
Tigotak zrovna od tebe jsem čekala přesnější určení ;o)

Koukala jsem, že minule jsem se držela receptu, kde psali jedna lžíce na celou slepici, což je oproti Vaňkovi asi docela málo.
sirin Sirin Otroky prodávat v celku - NEPORCOVAT!!! 29.5.2016 09:50  26453
Ankato je jasný, já jen potřebuju nějaký základ. Minule jsem jí tam dala málo, tak to tentokrát nechci přehnat ;o)
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 29.5.2016 09:49  26452
Ja nevim, sypu to tam od oka, podle toho, kolik je masa a pak vysledne omacky k nemu :)

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt