Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Lopuch, server nejen
pro botaniky

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 19.6.2016 23:18  26480
ScalexZ keosanových fotek jsem nikdy nepojal podezření, že by zobrazovaly něco jiného, než koncentrovaný hnus, který (podobně jako píše Anka) už jednou někdo snědl.
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 19.6.2016 23:16  26479
AnkaTak to je hrůza. Já jsem si při posledním (naštěstí jen třídenním) pobytu v nemocnici nemohl na jídlo stěžovat. Chuťově skvělé a i když diabetik, nikdy jsem neměl hlad. Ba dokonce jsem jednou dostal přidán talíř držkové :-)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 19.6.2016 19:36  26478
Já teď ležím v nemocnici a na keosana si vzpomenu při každém teplém jídle. Mají tady moderní systém vydávání jídla v "tabletách", což jsou takové termotácy, které když otevřete, tak smrdí zapařeninou a každá potravina v nich má své místečko. Hlavní jídlo asi vábně nevypadalo ani těsně po nandání, ale po transportu k pacientovi jsou talíře tou UHO oblemcané až do krajů, občas to schytá i tác samotný, a vše je na talíři tak polovičatě promíchané, že máte pocit, že se v tom už někdo v lepším případě rejpal, v horším to tam rovnou vyzvracel.
scalex Scalex 19.6.2016 19:10  26477
A tak ono ani tak nešlo o to, že by ta jídla byla špatná, jako že byla extrémně špatně nafocená. Takový opačný extrém foodstylingu. Jestli se fotkám jídla někdy říká food porn, tak ty Keosanovy byly Food Scat.
shelle Shelle - Good Service 19.6.2016 12:18  26476
Zapomenout na keosana mi prijde skoro na vylouceni z klubu az celeho Lopuchu.

anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 18.6.2016 21:35  26475
Keosan u nás doma dost zlidověl :)
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 18.6.2016 20:43  26474
keosan?
vinyl vinyl - ...jen si hraju 18.6.2016 19:54  26473
Jak se jmenoval ten mental, co tu dával chutovky jako fazolový privarok nebo co to bylo? Že by Sven převzal štafetu?
aiwai Aiwai alea acta es 14.6.2016 19:14  26472
Ja radsi knedlik
nula nula všetko je tak, ako má byť 14.6.2016 18:46  26471
ad kura na paprikeU nás sa doma robí výhradne s haluškami, ale nie zemiakovými, len z múky. S cestovinou je to skôr typické pre závodné a školské jedálne.
foxka Foxka Everybody hurts...sometimes. 30.5.2016 20:10  26470
Anka - mleté hovězíAsi už pozdě - u nás doma se z něj dělaly mleté biftečky, vlastně takové hamburgery.
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 29.5.2016 16:40  26469
Ja mam ke kureti na paprice taky nejradsi testoviny, ostatne to i ke gulasi :)
sirin Sirin Otroky prodávat v celku - NEPORCOVAT!!! 29.5.2016 16:39  26468
U nas jsou nutna kolinka, pak uz je vicemene jedno, jaka je omacka. Minule jsem delala bramborove placky, protoze ty delala babicka a ja je milovala. Kdyz si odmyslim, ze nevim, jak je babicka delala, tak jsem je snad zvladla. :-)
sirin Sirin Otroky prodávat v celku - NEPORCOVAT!!! 29.5.2016 16:36  26467
scalexMam papriku od Antonina :-)
mrcos mrcos Tma, zima a hlad. 29.5.2016 15:16  26466
Kuře na paprice jsem dělal naposled asi před rokem, ale co si tak pamatuju, tak jsem ani nezahušťoval. Dělal jsem 4 stehna, do toho asi 0,5 litru smetany, nějaká ta voda na podlití a mléko. Omáčka byla řidší, ale bylo jí hodně a samozřejmě jí musí být hodně, protože samozřejmě k tomu patří domácí houskový knedlík a ten se chce tý omáčky pořádně napít :) Papriku jsem dával chilli pikant od Antonína. To je skvělá, aromatická paprika, která je kupodivu poměrně málo pálivá. Rozhodně mi přijde míň pálivá, než kdejaká "klasická" paprika červená pálivá. 2 lžíce jsem dával, možná i víc. Tyhle papriky od Antonína stejně nemá smysl kupovat v menším balení, než v gastrosáčku :)

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt