Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Náš Lopuch Vám
vytře zrak

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub Vánoce [ŽP: 12 týdnů] (kategorie Svět kolem nás) moderují Anka, Johny_G.
Archiv
Domovská stránka aktualizována 28.7.2019 17:46
TIPY NA DÁRKY
Lidé a země (roční předplatné měsíčníku, pro nové předplatitele: 446 Kč, běžné předplatné: 594 Kč, po slevě na ISIC/ITIC 475 Kč)
Vinařské bedýnky (pravidelný celoroční přísun dobrého vína až ke dveřím)
Kvalitní alkohol (rodinná firma, dobrá zkušenost s personálem)
Víno-klub (víno, tematické balíčky,...)


  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 4372 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 16.12.2015 08:57  10055
Ja bych hlavne mela dodelat ty tri druhy, na ktere tu mam testa, ehm :)
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 16.12.2015 08:08  10054
Tigo [10053]: ja taky... ale premyslim, ze to nebudou tycinky, ale ze zkusim nejake nove vykrajovatko...

a taky premyslim o medovnikovych kulickach :-)
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 15.12.2015 23:20  10053
Hmm, mam na ne chut :)
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 15.12.2015 22:50  10052
Pařížské tyčinky každoročně :) Ale mám jiný recept, než dávala odkaz Tigo:
Těsto - 200 g ml. cukru, 200 g ml. vlašských ořechů, 1 bílek, 10 rozdrcených piškotů nebo 2 lžíce jemné strouhanky
Poleva - 1 bílek, 100 g cukru, 2 kávové lžičky šťávy z citronu - třít/šlehat do husté tuhé pěny. Ručně to jde blbě (pamatuju dobu, kdy jsme to hňácali metlou i půl hodiny, všichni zemdlení a furt to vesele teklo, chtělo to výdrž), ale šlehačem krásně.
Těsto rozdělím na půlky, vyválím placku, zaříznu rovně strany (zbytky zapracuju do další placky), potřu polovinou polevy, krájím malé tyčinky (rádlem nebo nožem, který pokaždé otřu).

Peču na pečícím papíru (dávám trochu od sebe, protože naskočí) na 140-150°C cca 15-20 minut. Hlídám - poleva nesmí zhnědnout, jen lehce zezlátnout. Je potřeba je nechat odležet, aby trošku zvláčněly, pak jsou krásně na jazyku rozplývavé, ale já je chroupu klidně hned. Kdo miluje ořechové, ten si přijde na své :)
pucmeloud Pučmeloud Samé sádlo..kam šáhnu,samé sádlo... 15.12.2015 21:20  10051
TigoTy pařížské tyčinky dneska ráno pekla žena...moje maminka je pekla, co pamatuju. Jsou výborné!!!
rychlonoh rychlonoh Máte hlad? - Co nového na kopci 15.12.2015 21:12  10050
tak poprvé co jsem na Lopuchu a ze uz tu jsem dlouho, jsem ulovil čokoládu :-)
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 15.12.2015 20:32  10049
I kdyz, jak to tak ctu, tak to asi znam, ale teda ne jako parizske tycinky.
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 15.12.2015 20:28  10048
Pařížské tyčinky našich babiček. Chuťově dokonalá vánoční klasika

Znate to nekdo? Ja to vidim poprve.
jehudit Jehudit Ihmisveri on hankalaa siivota... 15.12.2015 18:07  10047
klupi [10046]: Mašlička a ozdobné girlandy z papíru? ;)
klupi klupi velké a ještě větší - štěstíčko 15.12.2015 18:00  10046
no, my máme zabaleno skoro všechno, jen nevím, jak si poradím se psí boudou :)
pucmeloud Pučmeloud Samé sádlo..kam šáhnu,samé sádlo... 15.12.2015 14:12  10045
Uf, první balík zabalený...
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 15.12.2015 09:41  10044
Jiné než klasické vanilkové neznám :)
nula nula všetko je tak, ako má byť 15.12.2015 08:58  10043
AnkaJa sa priznávam, že čítam nepozorne. :) To sú snehové rphlíčky s orechami, alebo klasické, vanilkové s nahrubo sekanými orechami?
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 15.12.2015 07:50  10042
Dávno hotové, málo čteš (nebo málo pamatuješ).
nell Nell Etiam si omnes, ego non 15.12.2015 06:33  10041
my děláme rohlíčky z mandlí, ale já nejím, moc sladké

[ 4372 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt