Mimochodem, kdo byste chtěl oživit repertoár cukroví, tak vřele doporučuji rumové perníčky. Já jich část namočil a obalila v cukru (ale jen jedno kolo, ne dvě, jak radí recept) a část jsem polila čokoládou nebo nechala úplně bez. Ty s rumem se mi nejprve tak úplně nezdály, ale po pár dnech se úžsně rozležel a je to jako klasické socialistické rumové perníčky, akorát krásně měkké a s marcipánem unitř. Nakonec se docela hezky rozležely i ty bez rumu.
Akorát nevím, jestli je nějaká bota v receptu, nebo jsem ji udělala já. Těsto mi přišlo skoro tekuté, tak jsem tam sypala mouku, dokud to aspoň nějak nedržalo pohromadě (ale stejně příšerně lepilo). O vyválení ani tak nemohla být řeč. Udělala jsem si hroudu v ruce, vmáčkla do ní kuličku marcipánu a uválela kuličku. To šlo. Jen nevím, jestli jsem tam prostě omylem navážila poloviční dávku mouky a musela to dohánět (ale i tak mi přijde, že jsem té mouky musela přidat mnohem víc), nebo jestli je opravdu chyba v receptu. Každopádně výsledek super. |