MajonézaJsem divná, nebo současná majonéza Hellmans (ta klasická, žádné vylepšené verze) chutná úplně jinak, než dřív? Já ten pocit měla už před pár měsíci, ale teď jsem si udělala cvičný bramborový salát a je to prostě hnus. Přitom pro mě Hellmanska byl etalon, byla jsem na ni zvyklá odmalička a když jsem asi dvakrát udělala salát z majonéza Záruba prodávané pod zančkou Tesco, tak jakkoliv mi ta majonéza chutnala (a vyhrála D-test), salát prostě nebyl ten, na který jsem byla zvyklá.
Teď mi přijde, že má všechny chutě děsně zesílené. Nejdřív jsem si myslela, že je to hořčicí (1 lžička), ale přišlo mi divné, že by tak malé množství tolik ovlivnilo mísu salátu. Pak jsem ochutnala majonézu a bylo jasno. O fous řídší konzistence a dost kyselá (ne zkažená;)). Byla to čerstvá a čerstvě načatá sklenice.
|