1) Máme uzavřený prostor (hospodu). Je tam 100% lidí co kouří. Kolik % nekuřáků stačí k tomu, aby prostora byla nezakouřená?
2) Máme uzavřený prostor (hospodu). Je tam 100% nekuřáků. Kolik kouřících kuřáků je zapotřebí k tomu, aby byl prostor zakouřený?
Vzduchotechnika, filtrace, řídící systém, software a nějaká analytika - čidla. Výsledek - čistota vzduchu - bude zcela dle přání. (pokud by přáním bylo generovat vzduch s větším množstvím prachových částic, pak nutno doplnit o dýmovnici či vyvíječe kouře)
Věta hodná pozornosti: Mně popel v pivu nechybí, mně jde o svobodu. Jakkoli mi odpadlo jedno kriterium při výběru a návštěvě podniku s jídlem a pitím a tedy jsem zdánlivě beneficientem zákazu kouření, neb se mně tzv. nedotýká, je jen otázkou času, až stejný princip bude zaveden tam, kde se mě dotkne ( červená masa, bílá masa, foie gras, masa, cukry, žvýkačky, zákazy vjezdu pro auta se spalovacími motory, zákazy spalovacích motorů, zákaz individuální dopravy, zákaz spalování dřeva v krbu, zákaz zasněžování, povinná tranzice, homosexualita a černošství,..) Pořád má někdo potřebu starat se o mé dobro.. :)
"Krásné" je, jak stát pod pláštíkem boje proti kouření bedlivě počítá korunky, které mu hodí kuřácké daně. Koule na to, aby se zřekl těchto peněz, zřekl regulace a vyhlásil princip Moje hospoda, moje pravidla., ponechal to trhu a pochopitelně dal zdravotním pojišťovnám možnost stanovit pojistku dle rizikovosti, však nemá.
BTW: nejsem znalec, ale co pozoruji, tak z řady moderních kuřáckých technologií už neleze čmoud a dehet a vajgly, ale navoněná pára. Tedy, zase technika pořešila kousek problému. |