Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Tolik rozruchu
jen v Lopuchu

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Archiv klubu Čajovna [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují tuvok07, Mefista.

Vítej poutníče, jež ses rozhodl, po dlouhé cestě šálkem čaje se osvěžiti.



Pokud se nudíte, prosím nezahlcujte klub bezpředmětnými debatamami a jděte raději sem;)
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu. Práva vám může přidělit moderátor klubu. Požádejte ho v soukromé poště.

[ 3493 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
samurai samurai duší i tělem, ve stavu bdělém.. - shop 4.4.2006 23:22  3778
a mě konečně v Dobré čajovně vysvětlili jak vznikl název Puerla pro mističkový puerh :)
To prý tam došel kdysi nějaký laik co si špatně přečetl naškrábaný text puerh a začal se s nimi přít, že chce koupit čaj puerlu.. no dopadlo to nakonec tak že rezignovali, dali mu puerh v malých miskách co chtěl a napsali na pytlík Puerla... a od té doby se ten název u nich tak rozšířil, že to všichni ví, cože je Puerla :)
diegina 4.4.2006 21:08  3777
malé mističky pu erhu také zalévám celé a na víc zálevů (dělám to do zhongu a tak toho je pokaždé málinko). Nicméně možná jednoho dne, až najdu dostatek odvahy a méně kvalitná pu erh, než právě mám, tak to taky zkusím povařit. Já jen, že jestli je to takovej smrťák, jak tu někteří popisují, tak to už mi připadá bezpečnější si dát turka v poměru 1:1 :D
filozof 4.4.2006 11:42  3776
Nevítezda se dá někde v Hradci Králové koupit dobrý čaj? (Dnes odpoledne)
rooz Rooz Za polem je les a ten je plný kostí... 4.4.2006 11:42  3775
FilozofJá ho rozpíchávám nožem, abych zachoval lístky, jako že i některé lisované Pu-erhy mají mega a nádherné lístky a přišlo by mi škoda je rozdělat na kousky. To je můj názor.
nula nula všetko je tak, ako má byť 4.4.2006 11:41  3774
vivisekce, filozofTiež krájam nožom.
vivisekce vivisekce nevhodné pro lidi 4.4.2006 11:39  3773
Pu-ehrjá ho krájim nožem... Takové ty malé lisované mističky zalévám celé. Rozpadnou se samy.
filozof 4.4.2006 11:37  3772
RoozNěkdy to jinak nejde. Je tak tvrdý, že ho rukou neodrolíš. Snad jedině rozmlátit paličkou. :-)
vivisekce vivisekce nevhodné pro lidi 4.4.2006 11:37  3771
Filozofno možná se chladnější vodou zalévá kvalitnější sencha...
rooz Rooz Za polem je les a ten je plný kostí... 4.4.2006 11:30  3770
Nastrouhat? Tak tomu teprve říkám zabíjení čaje...
nula nula všetko je tak, ako má byť 4.4.2006 10:24  3769
filozofNo neviem, tento nemá až tak červenšiu farbu, prevarený vyzerá skôr ako káva a oproti všetkým sypaným pu-erhom, čo som mala je práve silnejší.
filozof 4.4.2006 10:12  3768
NulaTentýž (alespoň tvarově) Phu-Erh mám také. Je slabší a červenější, než Phu-Erhy v plechovkách. Také chuťově barevnější a jemnější.
Já ho připravuji úplně běžně - nadrobit na jemňounko (nejde-li, tak nastrouhat) běžné množství, jako každého jiného černého čaje a zalít na 5 min vřelou vodou. Osvědčilo se mi to - chutná skvěle. Vzhledem k jeho aromatičnosti a barevnosti se dá udělat slabší (méně čaje) a nemá to takový vliv na ztrátu chutě, jako u běžných čajů. Takže ho můžeš pro začátek dát třeba jen 2/3 běžného množství jiných čajů. Pak dej vědět, jak Ti tahle příprava vyhovuje. :-)
nula nula všetko je tak, ako má byť 4.4.2006 10:11  3767
vivisekceNašťastie je tá lisovaná hruda dosť ve¾kých rozmerov a včas som sa s vami poradila :)
filozof 4.4.2006 10:08  3766
VivisekceDoporučení zalévat senču skoro vroucí vodou, ale na kratičkou dobu (1 min a pod.) je přímo na ní. Také jsem se divil opačnému postupu, než je doporučován v čajovnách a literatuře. Ale asi do sebe něco má.
vivisekce vivisekce nevhodné pro lidi 4.4.2006 08:47  3765
nulajá experimentuju pořád :) vždycky když už přídu na to co je pro ten kterej čaj nejlepší tak mi dojde. a než si koupim zase ten samej tak to zapomenu. mněl bych si to asi psát :))) Navíc doporučená příprava taky neni vždycky nejlepší. Dost dlouho sem zalíval Senchu 65° / 1-1,5min podle doporučení prodavačů z čajovny. Později sem zjistil, že nejlepší je tak 85°-90° / 2min, což ale zase nemusí vyhovovat někomu jinýmu.
nula nula všetko je tak, ako má byť 4.4.2006 07:53  3764
CorwexRobila som ho asi tak ako popisuješ aj s tým zliatím nakoniec, ale zádrhel bude asi v tom množstve. Ona tá dievčina, čo mi ho dala, je taká Pu-erh-závisláčka a robí si ho zjavne smrťákový. Včera som si dala len asi štvrtinu množstva, než mi popísala a len som ho zaliala, bol silný na mňa tak akorát. :) Asi si treba trocha zaexperimentovať pod¾a vlastnej chuti. Dík všetkým za rady.

[ 3493 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt