Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Tolik rozruchu
jen v Lopuchu

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Archiv klubu Čajovna [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují tuvok07, Mefista.

Vítej poutníče, jež ses rozhodl, po dlouhé cestě šálkem čaje se osvěžiti.



Pokud se nudíte, prosím nezahlcujte klub bezpředmětnými debatamami a jděte raději sem;)
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu. Práva vám může přidělit moderátor klubu. Požádejte ho v soukromé poště.

[ 3493 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
olias Olias 22.5.2006 13:55  4025
A proč bych dělal doma 3 čaje najednou??Ani v čajovně jsem teploměr nikdy nepotřeboval..Všecko mám v rukách..
hissun 22.5.2006 13:55  4024
éé, nemusím přece měřit čaj ale vodu na čaj... Třetí čaj budu měřit pořád prvním teploměrem...
A ukazováček pravé ruky mi teda při těch šedesáti až devadesáti pěti stupních moc nepomáhá :o)
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 22.5.2006 13:48  4023
filozofpalcem u nohy?:-)
filozof 22.5.2006 13:46  4022
OliasJo - jenže ty máš v zásobě jen 2. Čím budeš měřit třetí čaj?
olias Olias 22.5.2006 13:31  4021
A nebo zkusit použít jako teploměr ukazováček pravé ruky´,jako to dělám já..hehe
filozof 22.5.2006 13:28  4020
HissunSpeciální čajový teploměr - i s kovovou konvičkou na konci jako držátko, jsem koupil v Oxalisu. Ale došly tam jen dva. Jeden si nechala majitelka krámu, druhý já.
Jestli se nepletu, je od firmy Fackelmann - německá firma, která dělá kuchyňské doplňky (škrabky, cedníky...) a má svůj oddíl v každém supermarketu. Snad tedy to zkusit i tam...
hissun 22.5.2006 13:14  4019
Viky: Pai Mu Tan jako mezi zeleným a černým, to je zajímavá chuť. Já i když se někdy zapomenu a přeženu to i na deset dvacet minut, tak je to pořád slabší zelenej pouze bez té fajn svíravosti. Neděláš v té hliněné i ty černý? Já si to nedovedu vysvětlit.
Jinak dotaz na Brňáky - kde by se dal sehnat vhodnej čajovej teploměr? Prostě ne moc mrňavej, aby se člověk musel opařit ale ani ne zavařovák? Na jiný než tyhle jsem zatím nikde nenarazil.
filozof 22.5.2006 08:59  4018
otaznickTy plísně vznikají rychle - uvádí se že třeba do 10 - 20 hodin. Takže po hodině ještě nemusíš mít strach. :-)

A pokud se týká změny poměru ve vylučování teinu a taninu (resp. tříslovin), tak to platí u černých čajů. U zelených se domnívám, že je tomu jinak, takže tam bych se toho nebál. Nálevy špičkových zelených čajů jsou pro mé chuťové buňky stejně dobré první tři. Čtvrtý a pátý už jsou horší, ale i tak pitelné.

Čili - u kvalitních zelených čajů bez obav zalévám i po třeba 2 hodinách. (I když o nevychladlých lístcích jsem tu sám nedávno psal - to je pochopitelně ideální.)
olias Olias 21.5.2006 22:14  4017
VikyJo,to ona hlína dělá ráda...
dutch Dutch 21.5.2006 18:04  4016
Myslim, ze kdyz se caj zalije tentyz den, tak to je v pohode,
corwex 21.5.2006 13:23  4015
Hlavní pravidlo - lístky by ti neměly vychladnout. Pokud se to stane a máš pocit, že doba je ještě rozumná (to je asi na každém, jak moc je cimprlich), doporučuje někdo opláchnout je před dalším zalitím horkou vodou a hned slít.
Ten tein je pro mne ovšem nějaká novinka...
otaznick 20.5.2006 22:27  4012
Jaká nejdelší doba je vhodná pro další zalití už jednou použitého zeleného čaje? Četl jsem, že v delším odstupu už v čaji nebude moc teinu a riskuje se i vznik plísní.
viky 20.5.2006 19:00  4010
Koupil jsem si sypanej Pai Mu Tan i když teda od oxalisu, a teď mi to přijde jako něco mezi zeleným a černým, zajímavý. Každopádně mám podezření že každej čaj co si doma dělám je tak trochu s příchutí mý konvičky/mističky.
abysss 20.5.2006 13:38  4009
nedávno jsem ochutnala tuarég a massalu, mohu vřele doporučit, kdo je ještě neochutnal...

a pokud někdo pojedete náhodou do Liberce, vřele doporučuju čajovnu U Kamenný želvy

filozof 16.5.2006 08:17  4008
KrecikTak to jo.

[ 3493 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt