Filozof: no, to bude tím, že já zatím jsem firemní plechovky i s názvem čaje nekupoval, jen jednu kdysi dostal a z určitých důvodů se jí zase zbavil. Takže používám obecné motivové tedy bez nápisů s názvem čaje a podle nich to trochu rozlišuju. Třeba určité se hodí na čínský čaj a spíš jakýkoliv mimo černého, něco zase standartně používám na Indii, Vietnam atd. Nápisy zespodu pak nejsou tak hrozné na pohled jako zezhora/zboku a zjišťovat název čaje také nemusím úplně vždycky, něco poznám i podle váhy čaje :o). Používám kancelářské samolepky, na které píšu tužkou pro snadnější přepisování. Do těch "škatulek" pak můžu zařadit jakýkoliv právě koupený čaj. Podle vzezření pak už v podstatě je to jednodušší díky informaci o použité krabičce :o) Momentálně teda ještě neplatí ta věta o jakémkoliv koupeném čaji, neboť se škatulkami sem tak na 60 procentech a něco mám pořád v sáčcích, navíc jde o větší piksle (resp střední) a budu tedy ještě brát menší a ty úplně nejměnší na kavlitnější a dražší sorty, co zase až tak běžně nepopíjím.
Spíše dotazové - jak moc čaji vadí vzduch při skladování, resp nakolik je to poznat? Příklad - čaj v zpoloviny naplněné plechovce a čaj v naplněné plechovce, oba stejnou dobu. Má malý nebo velký smysl čaje zabalovat do celofánzu, aby jak čaj v plechovce ubývá, bylo ho pro něj jakoby "stejné množství"? |