muflonekBylo by potřeba přidat obilí, mělo by tvořit více než 50% stravy a ještě nějaké luštěniny. Pak by bylo potřeba aspoň polovinu té zeleniny tepelně upravit (stačí krátce) aby se narušily vazby ve vláknině a abys z ní mohla vstřebat vitamíny a minerály. Pokud tam chceš mít olivový olej, tak na něm tu zeleninu krátce podus, protože pokud bys ho do té zeleniny tepelně nezabudovala, tak by tam byl zbytečný. Taky by neuškodilo trochu to spestřit, třeba semínkama (slunečnice, dýně aj.) + dobré (a zdravé) koření je gomasio (opražená, rozemletá sezamová semínka a sůl + já tam přidávám řasu nori). Navíc jíst i odpoledne.
Právě k té slanině (a k masu obecně) by se zelenina určitě hodila, protože by zlepšila vstřebatelnost a využitelnost některých látek z ní. |