Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Tolik rozruchu
jen v Lopuchu

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Archiv klubu Diety [ŽP: 10 týdnů] (kategorie Život (nejen) Lopušáků) moderují Mondy, manka.
Také patříte k těm, kteří už vyzkoušeli nejednu dietu? Nebo vás dieta provází životem? Přijďte se podělit se svými zkušenostmi a názory.
Výpočet ideální váhy: výška - 100 cm
Výpočet ideální denní spotřeby kcal:
ideální váha krát 32 u lehké práce
ideální váha krát 37 u středně těžké práce
ideální váha krát 55 u velmi těžké práce
Pokud chcete získat spotřebu v kJ výsledek x 4,2.

E-kalkulačka na serveru Flora vám pomůže s tvorbou a evidencí jídelníčku. Vyzkoušejte!
Ani rady odborníků ze STOBu nejsou k zahození. POZOR - NOVÉ STRÁNKY!
Pojednání o glykemickém indexu právě ze STOBu.
Reklamy není nikdy dost. :-)
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu. Práva vám může přidělit moderátor klubu. Požádejte ho v soukromé poště.

[ 3245 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
renda 21.5.2007 20:18  3400
Enzymy v puse tak trosicku stepej potraviny, napr cukry. Mam pocit, ze uz na zakladce nam neco takoveho rikali...
granvin 21.5.2007 20:05  3399
tvxA kolik takovích lidí znáš?
Fajn, tak by vzal makrobiotik v potaz i teplotu a vzdušnou vlhkost v kanceláři. Co to na tom mění?
Makrobiotika je o tom, abychom svou stravu přizpůsobili prostředí kde žijeme, takže možnost aplikace makrobiotiky nazávisí na tom jestli seš v tropech anebo na severnim pólu.
To jsou mi novinky, pusat ti sníží GI potravin? Waw...
Ty žiješ jako opice? Lidstvo po celá tisíciletí žije a stravuje se jinak než opice, takže sorry, ale co jí opice je celkem nepodstatné.
renda 21.5.2007 19:56  3398
tvxChvili jsem premyslela, jestli ma cvoceni neco podobneho s psychiatrem...Ale asi se jedna o cviceni, ze:)
tvx tvx Myslet si, že svět je JEN takový, jak - ho v daný čas můžeme pochopit je hloupé. 21.5.2007 19:54  3397
granvin1. tohle clovek co svemu telu rozumi v pohode pozna, po par pustech vis co je to rovnovaha a poznas ze te neco nekam vybocuje. Krom toho to jde korigovat cvocenim.
2. to jsi prave vubec nepochopil... nase klimaticke podminky bezneho Cecha jsou shodne jako bezneho leckoho jineho civilizovaneho: 22-25 stupnu v kancelari po cely rok "c) V tom je ten vtip... zijes v subtropech az tropech, krom prochazky + cekani na mhd nebo prebehnuti do auta... I kdyz znam par zapalenych jedincu co stravi vetsinu casu fakt venku.
To je asi nejvetsi ulet Makrobiotiky v nasich koncinach, tvrdit ze se prizpusobuju pasu kde ziju,pricemz ziju uplne jinde. leda snad to sve obili pestovat primo v te kancelari aby si zvyklo "c)

3. GI ti nikam nelita pokud pouzivas k traveni prave tu pusu... asi tak jako nelita opicce co si na palme vesele konzumuje pomeranc za pomerancem... cele dopoledne, pomalinku, a peknesi ho uziva...
shelle Shelle - Good Service 21.5.2007 19:14  3396
Opravi to a blbe mě a jí necha.
granvin 21.5.2007 19:12  3395
tvxPřijde mi, že se oba bavíme o něčem jiném... Makrobiotici (nemyslím herce) si neříkají, co se jim chce, ale co se naučili.
Ano, tělo samo ví, co zrovna potřebuje, ale když budu zvyklej na řízek s hranolkama zapitej kolou, tak pokud to nějakou chvíli mít nebudu, tak si o to tělo taky začne řikat. A mě to teda nepřijde moc zdravé.
Neni potřeba žít tam, kde makrobiotika vznikla, protože správně aplikovaná makrobiotika beze v potaz i naše klimatické podmínky, způsob života jaký vedeme, naši konstituci a pod.
Skořicí sice změníš charakter, ale třeba s GI to nic neudělá. Takže ti křivka lítá nahoru, dolu, nahoru, dolu a tak stále dokola dokud se z toho slinivce neudělá zle. A pak už jí nezachrání ani ta skořice.
tvx tvx Myslet si, že svět je JEN takový, jak - ho v daný čas můžeme pochopit je hloupé. 21.5.2007 18:51  3393
Podle mě je makrobotika jenom kousek pravdy, navíc, provozovatelé často zmiňujou jen jídla která se jim zrovna hodí a co lidi rádi slyší, přitom tělo samo ví co chce a kupodivu to na ní i zčásti sedí...
Takže v zimě stačí třeba přidat do džusu trocha zázvoru nebo skořice a změnit ovoce a semtam ořech, taky má člověk zuby a jako první předžaludek pusu, tu teda MB taky velice oceňuje.
Já vycházím z toho, že nejsem ani šelma ani pták a ani robot. Tady se zase shodneme jen na robotovi.
Taky nežiju tam, kde makrobitika tvrdí a nežijou tam ani její zastánci, protože to by nesměli mít doma klimatizaci a v zimě topení.I těch našich 15-18 je moc... vlastně poud nepracujem vyloženě venku žijeme většinu času v subtropech až tropech "c)
granvin 21.5.2007 16:18  3392
tvxTřeba by mohl vymyslet nějakou novou odrůdu. To by si pak patentovat mohl.
Oni jsou trochu přes makrobiotiku a snažej se mít všechno vyvážené a je fakt, že syrové ovoce je hodně jin.
Což o to, sušené (karamelizované) taky detoxikuje, jen né tak razantně, ale spíš tak nějak rozumě.
Já osobně ovoce moc nejim tak tři jablka apod. za týden, takže mě to nevadí.
V jednom příspěvku si myslím psal, že lidi maj často slinivku zakrnělou (nebo tak něco). Tak mě jen napadá, že ty s ní taky pěkně cvičíš...
tvx tvx Myslet si, že svět je JEN takový, jak - ho v daný čas můžeme pochopit je hloupé. 21.5.2007 13:52  3391
RendaJe to vyhodne, syrove ovoce a zelenina delaji prirozenou detoxikaci, narozdil od varene, viz rozdil treba mezi snedenim hkrusek a prevarenym hruzkovym dzusem, po prvnim se clovek casto potento, po druhem ne.
Potrebne procisteni se pak provede pomoci preparatu ktere uz prodavat LZE a lide to koupi "c) Jinak samozrejme nic proti celostni medicine v jejim originalnim a opravdovem pojeti...
renda 21.5.2007 13:50  3390
ShelleTo je prave ten nutny duvod;)
shelle Shelle - Good Service 21.5.2007 13:46  3389
Ale Rendo, co treba ty zminovane horke maliny?
renda 21.5.2007 13:45  3388
Teda nemuzu si pomoct, ale jakakoliv tepelna uprava ovoce a zeleniny mi prijde jako zverstvo - pokud to tedy neni nutne z nejakeho duvodu.
tvx tvx Myslet si, že svět je JEN takový, jak - ho v daný čas můžeme pochopit je hloupé. 21.5.2007 13:34  3387
no, to už se vidim jak si peču poránu banány s kilem pomerančů "c)
pan jonáš má dobře zpracované materiály kolem problémů ale teda to řešení... že by to bylo tim, že jblko si nemůže nechat patentovat a prodávat ho?
granvin 21.5.2007 12:02  3386
PotvurkaU zeleniny, obilí aj. ano, ale u ovoce se po zkaramelizování prý sníží.
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 21.5.2007 12:02  3385
Taky se mi to nezdá.

[ 3245 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt