Na dovolené jsem se přecpávala zeleninou a saláty a olivami - přibrala jsem cca dvě kila. Taky jsem si dopřávala, občas pivo, poněkud více vinného střiku než obvyklé jedno deci vína... Ale neděsí mě to, po najetí na normální stravu to začínám shazovat.
Horší to bude po dovolené u maminky, už mi hlásila náznak jídelníčku - takže klasická živáňská, grilovaná kuřátka, jejda, jejda, ono je to tak dobrééé, tak mastné.... maminka vaří dobře, ale hrozně nezdravě. Takové to, že na člověka v omáčce přijde asi tak půl litr husté šlehačky, že v zahuštěném moravském zelí je navíc vyškvařená slaninka, že všechno, dočista všechno, plave v hromadách omastku.... a navíc takové to soustavné popíjení slivovice od rána, aby se "zabil červ", do noci, a pivo a víno... Kdyby děda nebyl Slovák, řekla bych, že je Turek, podle jeho záliby v macatých babách. Myslím, že ho pohublá dcera vyděsí a spolu s maminkou budou mít tendence mi vrátit zdraví a oblé tvary. A to všechno bude trvat týden. Držte mi palce někdy koncem června. :-))))) |