Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Diskuze na Lopuchu,
pohlazení na duchu

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
gotreg 12.10.2007 13:49  10025
To je zvláštní, jak se všude prsí HCCP, když jde člověk do výrobny, kde lisujou kelímky na jogurty, tak ho pomalu zataví do dezinfikovaného igelitu, ale o dům dál rvou do kečupu hlínu, zelená rajčata a pravděpodobně tam dle norem ISO i močí.
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 12.10.2007 13:48  10024
mankaUpečený taky nepoznám, ale když dělám třeba vosí hnízda z másla a z Hery, tak okamžitě.
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 12.10.2007 13:47  10023
kokosA to tam opravdu rvali? Viděl si to? Nebyl to jen vytříděnej bordel?
manka manka Každá závislost se - počítá... :-) 12.10.2007 13:33  10022
ad Hera vs. máslo v cukroví: Na mě to funguje jako idetifikátor - pálí-li mě po cukroví žáha, je z másla. Chuťově nepoznám. Ale já taky žádný obzvláštní gurmán/gurmet nejsem.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 12.10.2007 13:03  10021
kokosZ hnusnýho protlaku dobrej kečup neuděláš :-))
kokos kokos 12.10.2007 13:02  10020
vinyl [10019]: Ono se to spíš týká protlaku až z něj je potom ten kečup.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 12.10.2007 12:59  10019
kokos"Rajčata zelené (ani růžové tam nebyli), plesnivé, stonky, hlína..."
LOL
Já věděl proč nejím kečup!
kokos kokos 12.10.2007 12:53  10018
Royal [10015]: Já ty správně upravené neviděl :-(

kvitko [10016]: Rajčata zelené (ani růžové tam nebyli), plesnivé, stonky, hlína. A na konci z toho leze krásně červená pasta. Tu hlínu snad odplavila voda.
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 12.10.2007 12:30  10017
FoxkaNenasycené a jsou lepší a nejlepší jsou více nenasycené mastné kyseliny. Každopádně ze zdravotního hlediska je na tom máslo a palmový tuk skorem na stejno.
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 12.10.2007 12:14  10016
kokosTak nám to pošeptej!.-)

royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 12.10.2007 11:51  10015
kokosNo, třeba naopak bys mohl prodej těch správně upravených produktů zvednout...? Tady asi zas tolik zákazníků mít nebudeš, tak nedělej dámu.
kokos kokos 12.10.2007 11:46  10014
Royal [10013]: Nevím jak obsah papriky, ale vzhledem k druhu obalu, jde o kečup vyráběný z větším obsahem konzervantů. Ono PET prostě vyšší teplotu nedovolí, takže tak. A víc prozrazovat nebudu, neb mne to živí. A uražený zákazník = žádný obchod.
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 12.10.2007 11:33  10013
Jo, to už Karel Čapek psal ve svých povídkách, jak v Itálii venku vystavené pasty byly zdálky černé mouchami a teprve po příchodu blíž se hejno zvedlo a mísa pasty zrudla kaší z rajčat.
A to byl ještě asi ohleduplnější výrobní postup.

Kupuju Hellmans, ten extra pálivý, tak doufám, že obsah papriky vypálí i případné bakterie.
jelena Jelena Přednášky nyní ve Viničné - Pátečníci a mnohem víc! 12.10.2007 11:11  10012
kokostam jo, ale ještě jsem ho nezkoušela. radši začnu jen nějakým zapečením a dogrilováním, na tom se toho moc zkazit nedá :)
kokos kokos 11.10.2007 22:13  10011
Jelena [10009]: Ani v troubě.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt