Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Lopuch, server nejen
pro botaniky

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 15.10.2007 09:34  10039
vinylNo právě sůl. A když už sůl, tak i to ostatní - až je maso napůl hotové - zvenku zavřené.
Je to samozřejmě jen jeden způsob kterému jen dávám trošku přednost. Jindy taky namočím maso do láku a nechám chutě proniknout dovnitř.

Tomu hovězímu moc nerozumím, u prasete platí, že čím dřív po zabijačce je na talíři tím líp.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 15.10.2007 09:31  10038
RoyalŠťáva v mase zůstane, pokud nepoužiješ sůl.

Zmiňoval jsem to český hovězí, kde má marinování, kromě chuťového prvku, ještě jeden, důležitější, význam. U nás je maso hrozně rychle expedováno do obchodu, takže není vyzrálé a po steakové úpravě je tuhé. Mluvím o roštěné nebo zadním. To se trochu spraví právě marinováním. Někdy chci zkusit namarinovat maso třeba na tejden.
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 15.10.2007 09:15  10037
Teda minimálně jsem myslel, že tato koření určitě ne ovšem minimálně ale dost. Další dle chuti potenciálního strávníka.
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 15.10.2007 09:14  10036
vinylTen jogurt by měl být asi "živý" a poměrně výrazně kořeněný. Sůl, pepř, dobromysl minimálně.
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 15.10.2007 09:12  10035
vinylJo, já myslel, že ji tam nechal pár hodin vsáknout.

Jinak - co se nakládání týče - každý způsob přípravy masa má své specifické předehry. Obecně spíš odcházím od různých nakládání a matlání masa čímsi před tím, než se dostane na oheň. Ochucuju až na roštu či pánvi poté, co se maso "zavře". Tak, aby v něm pokud možno zůstala šťáva.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 15.10.2007 08:47  10034
RoyalTohle ovšem nebylo nakládání, prostě tam stříkačku párkrat zabodnul, napumpoval madeiru a hodil na pekáč.

Jinak české hovězí nakládáme do oleje a bylinek. Do jogurtu jsme zkusili kuřecí, jestli mu to trochu pomůže, ale ani tak mě neoslovilo.
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 15.10.2007 08:39  10033
vinylNevím, nevím. Netuším, co s maskem udělá Madeira, ale mé experimenty s nakládáním mas do vína mě nějak pustily samy od sebe. Prostě tato technologie mě nezaujala.

Ale (z jiného soudku, neb se nehodí na beefsteaky) mě docela zaujalo nakládání řízků do kořeněného jogurtu. To si osolíte a okořeníte bílý jogurt podle chuti a prdnete do toho plátky masa. Druhý den oklepete přebytečné vrstvy jogurtu, vyválíte v mouce či strouhance (já radši mouku) a osmažíte. Dost dobré, myslím. Prase vylepší o trochu, ptáka o dost.
pavlajs pavlajs 15.10.2007 08:38  10032
Ne, ale za to pokaždé když čtu Zelňačku od Falleta si říkám,
že se jí MUSÍM pokusit uvařit podle toho jejich návodu :-) Zatím jsem to nezrealizovala.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 15.10.2007 08:29  10031
V pátek v Četnických humoreskách byl v hlavní roli tajný recept na roastbeef, který kuchař před pečením injektoval Madeirou. Zkoušel někdo něco takového?
foxka Foxka Everybody hurts...sometimes. 14.10.2007 16:03  10030
Mně tam připadají zbytečná ta vajíčka, ale pokud vám to tak chutná...
pankaplan panKaplan 14.10.2007 14:19  10029
Variace na rýži (s klobáskou a chilli omáčkou s meruňkovou příchutí)Recept je celkem snadný. Je to porce pro dva lidi (ale my jíme rádi a hodně):
Co potřebujete: Dva sáčky rýče, klobásu, zeleninu, sýr eidam (obyčejný), chilli omáčku (ta má byla s meruňkovou příchutí), sůl a pepř, dvě vajíčka.
Zatím co se vaří rýže se usmahne na kousky nakrájená klobása spolu s nakrájenou paprikou. Těsně před přidáním rýže jsem přidal chilli omáčku, rajčata a namlel jsem do toho pepř (já rád ostré). Tohle jsem nechal asi tři minutky podusit, pak jsem tam dal tu rýži a vajíčka. Na konec jsem přihodil na kostky nakrájený eidam a nechal ho trošku roztéct. Ten sýr mohl být zbytečný, ale mě to s ním chutnalo.
Na talíři jsem to ještě doplnil o čerstvou zeleninu a zbytek sýra. Bylo to pikantní, ale ta chilli omáčka s příchutí tomu dala hodně zajímavou chuť.
kokos kokos 12.10.2007 18:15  10028
kvitko [10023]: Viděl.
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 12.10.2007 14:26  10027
protlakyměl jsem tu čest s jahodovým protlakem, ze kterého se dělají marmelády (třeba červená do koblih). Chutnalo to naprosto regulérně jako nedobrý rajčatový džus. Suroviny do protlaků jsou opravdu hrůzné.
manka manka Každá závislost se - počítá... :-) 12.10.2007 14:19  10026
gotregAle nakonec to jistě kvalitně převaří nebo alespoň pasterizují, takže u nich dobrý... :-)
gotreg 12.10.2007 13:49  10025
To je zvláštní, jak se všude prsí HCCP, když jde člověk do výrobny, kde lisujou kelímky na jogurty, tak ho pomalu zataví do dezinfikovaného igelitu, ale o dům dál rvou do kečupu hlínu, zelená rajčata a pravděpodobně tam dle norem ISO i močí.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt