Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Tolik rozruchu
jen v Lopuchu

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
keosan 15.10.2007 10:54  10047
Niekto mi hovoril, ako vraj pripravovali jedlo korejci. Zabalili maso do igelitu a tyzden ho nechali na schodisku v hoteli /na schodisku bol mensi prievan/ az bol citit riadny odporny puch. Az potom ho pouzili k priprave jedla....

Nie je najlepsie maso snad cerstve ??? V Cine tusim mali aj nechutnu tradiciu pre niektore pokrmy, ze pred porazkou zviera zbili palicou, aby sa maso lepsie prekvilo a potom ho porazili. Vraj je to chutnejsie. Chudak zviera. A to este nehovoriac o pokrme z uvarenej ryby po bokoch, ktora este zila /ale toto bolo silne kafe aj na vacsinu Cinanov/.
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 15.10.2007 10:26  10046
vinylDocela chápu. Máme v partě super řezníka a spoustu kuchařů, z toho dva profíky. Chlast, žrádlo a legrace od pátečního rána do nedělního odpoledne. Jen pro silné nátury...:o))
rychlonoh rychlonoh Máte hlad? - Co nového na kopci 15.10.2007 10:18  10045
pavlajs 10032 : presne...... ja to radeji nezkusim, protoz jsem zvykly na zelnacku z kysaneho zeli. Ale tu knizku jsem cetl hodnekrat a taky me to vzdycky napadlo....
vinyl vinyl - ...jen si hraju 15.10.2007 10:18  10044
RoyalBledá závist
:-)
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 15.10.2007 10:15  10043
vinylMáš pravdu, tohle mám taky něde hluboko dole zasunuté. Ale z praxe si představuju řízečky z dva dny starého masa a tečou mi sliny. Je pravda, že to kolegové před obalováním naklepou, což já doma (ze starších mas) nikdy nedělám.

Víš, my máme takový letitý zvyk první víkend v listopadu zabít svini a celou ji sežrat, tak patnáct až dvacet chlapů nás na to je. Takový hodně barbarský víkend...:o)) Už se těším!
vinyl vinyl - ...jen si hraju 15.10.2007 10:01  10042
RoyalTracha teorie:

http://www.cszm.cz/download/Zrani_masa_a_jeho_prakticky_vyznam.pdf

Jen dvě stránky - pro vepřové se uvádí 5-7 dní.
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 15.10.2007 09:55  10041
vinylPár jsou dva. Neznám lepší řízky než nedělní když se svině zabíjí v pátek ráno.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 15.10.2007 09:50  10040
RoylKaždé maso potřebuje vyzrát, hovězí a zvěřina nejdéle, ale i vepřové maso je nejlepší pár dnů po porážce. To ale neznamená, že ho jen tak hodíš do lednice a čekáš. Je nutné zabalit těsně do folie.
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 15.10.2007 09:34  10039
vinylNo právě sůl. A když už sůl, tak i to ostatní - až je maso napůl hotové - zvenku zavřené.
Je to samozřejmě jen jeden způsob kterému jen dávám trošku přednost. Jindy taky namočím maso do láku a nechám chutě proniknout dovnitř.

Tomu hovězímu moc nerozumím, u prasete platí, že čím dřív po zabijačce je na talíři tím líp.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 15.10.2007 09:31  10038
RoyalŠťáva v mase zůstane, pokud nepoužiješ sůl.

Zmiňoval jsem to český hovězí, kde má marinování, kromě chuťového prvku, ještě jeden, důležitější, význam. U nás je maso hrozně rychle expedováno do obchodu, takže není vyzrálé a po steakové úpravě je tuhé. Mluvím o roštěné nebo zadním. To se trochu spraví právě marinováním. Někdy chci zkusit namarinovat maso třeba na tejden.
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 15.10.2007 09:15  10037
Teda minimálně jsem myslel, že tato koření určitě ne ovšem minimálně ale dost. Další dle chuti potenciálního strávníka.
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 15.10.2007 09:14  10036
vinylTen jogurt by měl být asi "živý" a poměrně výrazně kořeněný. Sůl, pepř, dobromysl minimálně.
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 15.10.2007 09:12  10035
vinylJo, já myslel, že ji tam nechal pár hodin vsáknout.

Jinak - co se nakládání týče - každý způsob přípravy masa má své specifické předehry. Obecně spíš odcházím od různých nakládání a matlání masa čímsi před tím, než se dostane na oheň. Ochucuju až na roštu či pánvi poté, co se maso "zavře". Tak, aby v něm pokud možno zůstala šťáva.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 15.10.2007 08:47  10034
RoyalTohle ovšem nebylo nakládání, prostě tam stříkačku párkrat zabodnul, napumpoval madeiru a hodil na pekáč.

Jinak české hovězí nakládáme do oleje a bylinek. Do jogurtu jsme zkusili kuřecí, jestli mu to trochu pomůže, ale ani tak mě neoslovilo.
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 15.10.2007 08:39  10033
vinylNevím, nevím. Netuším, co s maskem udělá Madeira, ale mé experimenty s nakládáním mas do vína mě nějak pustily samy od sebe. Prostě tato technologie mě nezaujala.

Ale (z jiného soudku, neb se nehodí na beefsteaky) mě docela zaujalo nakládání řízků do kořeněného jogurtu. To si osolíte a okořeníte bílý jogurt podle chuti a prdnete do toho plátky masa. Druhý den oklepete přebytečné vrstvy jogurtu, vyválíte v mouce či strouhance (já radši mouku) a osmažíte. Dost dobré, myslím. Prase vylepší o trochu, ptáka o dost.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt