Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Zelený je lopuch,
fotbal to je hra...

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 18.10.2007 12:41  10145
vinylJakože jsi mi v tom udělal zmatek. Já tohle neznal, myslel jsem, že lanýžový krém je z čokolády a smetany a že s lanýžema nic nemá společného.
shelle Shelle - Good Service 18.10.2007 12:40  10144
vinyl [10143]: TO jako opravdu byla cokolada s houbovym kremem?

To se mi moc nezda, cokoladovy lanyz prece neni jako fakt lanyz.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 18.10.2007 12:35  10143
Royalco znamená "hodit vidle"?

Ano, lanýžový krém je z hub- lanýžů.
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 18.10.2007 12:32  10142
vinylTrošku jsi mi hodil vidle...
Miluješ LANÝŽE?
Copak lanýžový krém je z hub? Něco mi uniká?
renda Renda 18.10.2007 12:18  10141
vinylBlede zavidim:)
vinyl vinyl - ...jen si hraju 18.10.2007 12:07  10140
Pár postřehů z naší návštěvy u Alexe Ataly a Jiřího Štifta v Alcronu Salát z cukety s langustýnkami a vinaigretem z paprik
Pokud někdo říká, že cukety jsou bez chuti, měl by je ochutnat v této úpravě. Patrně jen marinované a na tenké proužky nakrájené. Velmi jemné, skvěle doplnily v langustinkovém oleji pomalu pošírovaný ocas z langustinky. Výborné.
*
Smažené ústřice s marinovanou tapiokou
Radši mám čerstvé, ale u nás je to dost problém, navíc na nich nevynikne kuchařské umění. Smažené jsem ještě neměl a tyto byly vynikající. Chutnaly i ženě, které se čerstvé nesnáší. Byly obaleny v brioškové mouce (Štift: upečete briošky a umelete, jednoduché!)
*
Grilovaný halibut s tucupi a tapiokou
Na můj vkus maličko víc udělaný halibut, ale pozoruhodná byla krusta ze slaninové strouhanky na něm (Štift: usmažím slaninu, usuším, rozemelu,trvá to asi 6 hodin, snadné!)
*
Pomalu pečený hrb Zebu "Cupim" s bramborovým pyré ochuceným olejem z pequí
Tak na tohle jsem se nejvíc těšil, a očekávání bylo naplněno. Nejdřív se dělá v papiňáku, pak se dlouho peče. Připomíná hovězí přední, ovšem chuť je velmi specifická, nepopsatelná. Dlouhým pečením je maso krásně měkké.
*
Sorbet z jabuticaby s wasabi
Tohle bylo maličko zklamání. Wasabi v této kombinaci chutnalo jak dijonská hořčice a taková zmrzlina působí dost nezvykle.
*
Lanýžový krém z bílé čokolády se zmrzlinou z Madagaskarské vanilky
Lidio Cararro Tannat Grande Vindima 2005
Oproti tomu tento moučník byl skutečným vyvrcholením. Lepší jsem snad nejedl.Miluju lanýže. Víno ovšem nebylo vhodné, ale ledové asi v Brazílii nedělaj :-)


Skutečně luxusní zážitek - možnost ochutnat speciality brazilské kuchyně, které nikde koupit nelze v delikatesní úpravě.
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 18.10.2007 11:51  10139
Ty pečené papriky dělám jinak. Jen vydloubnu jadřinec a nacpu to všechno dovnitř. "To všechno" znamená nivu, eidam, poličan a kousky klobásk nějaké pikantní. Hezky střídat až jsou papriky plné. Pak se peče na pekáčku v troubě, díra po jadřinci pokud možno ucpána kolečkem salámu aby to nevyteklo ven.
Při troše šikovnosti to jde dělat i na grilu, pokud má někdo ten s plochým kamenem tak není o čem.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 18.10.2007 08:26  10138
phannyJe to takový kuchařský oříšek :-)
keosan 18.10.2007 07:16  10137
VinylA co napr. obalovane v cesticku a vyprazene - kvety gastanu, cukety, ruzickovy kel. Alebo pecene gastany nebyvaju asi caste /a teraz je sezona/.
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 18.10.2007 05:55  10136
teketapaskoro se bojím to psát, protože jsem to nedělal ani nepamatuju a samože to dělám vždycky podle momentálního nápadu (co jídlo, to neopakovatelný originál).

Takže nezávazný postup: tak šedesát deka balkánu a patnáct deka Nivy (sem stačí). Rozmixoval jsem Nivu s troškou balkánu, deci smetany a tak šesti stroužky česneku, dolil smetanu (ještě tak půl litru) a rozpuštěné máslo (tak čtvrt kostky). Zbytek balkánu nadrobit (nebo raději nastrouhat na hrubo) a okořenit provensálským. No a dál už klasika: Vytřeme pekáč máslem, polijeme trochou omáčky a klademe na střídačku spařené lasagne (dřív jsem dával široké nudle), balkán a zaléváme omáčkou. Dokupy by to mělo dát tak čtyři vrstvy. Dobrá finta asi bude držet to pod staniolem aby vrchní vrstva lasagní nebyla hnědá a křupavá. A hlavně musí být tolik omáčky, aby tuhá hmota byla ponořená v tekuté.
Před dopečením posypat strouhaným eidamem a ozdobit navrch podle fantazie: plátky česneku, kousky červené papriky nebo kapie, bobečky špenátu (pokud zbyl od jiného oběda). Neměly by tam chybět kousky oliv, uměl bych si tam představit i na drobno rozsekané (či na tenoučké plátky nakrájené) ředkvičky. Rovněž lze ještě navrch kořenit, asi jen pepřem, ale ani zde se fantazii meze nekradou...:o))

Je to spíš jen ideologický návrh než recept, tyhle věci dělávám většinou intuitivně.
rychlonoh rychlonoh Máte hlad? - Co nového na kopci 17.10.2007 21:06  10135
dneska jsem krouhal babicce zeli. zitra budu tlacit :-) recept:
50 kg zelí
2 balíčky celeho pepre
2 balicky celeho kminu
1,5 kg soli
2,5 kg cibule
kopr vcelku (velka hrst proste primerene)

uz se tesim za si dam za cas lak
makovec makovec Chuck Norris snědl jídlo od Babicy - a ještě si přidal 17.10.2007 17:57  10134
hermous v bramboraku chce cvik. ucil sem se ho dlouho, ale uz se obcas povede. a pokud de o hlavni jidlo pro vegetariana, coz takhle italsky testoviny s mandlovospenatovym pestem ? zkousel sem o vikendu a bylo to hodne chutny. a pomerne pikantne cesnekovy .o))

a ted dotaz.. da se sojovej olej pouzivat ve fritaku ?
banka 17.10.2007 17:04  10133
Nebo hermelín v bramboráku, mňam. Ale je to těžký na přípravu (teda aspoň mně se to ještě nikdy nepovedlo)
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 17.10.2007 16:40  10132
vinylPřemýšlel jsem dlouho, ale fakt mě nenapadlo nic, kromě něčeho na způsob mezze. Kruciš, dal bych si humus.
foxka Foxka Everybody hurts...sometimes. 17.10.2007 13:56  10131
vinylZapečené těstoviny třeba s houbami nebo se špenátem snad nejsou jen předkrm.. Nebo brambory zapečené s pórkem a několika druhy sýrů.. mňam

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt