Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Nudou jsi opuch?
Navštiv Lopuch!

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
makovec makovec Chuck Norris snědl jídlo od Babicy - a ještě si přidal 18.10.2007 16:23  10159
jezos.. olivovej samozrejme.. soja mi do kuchyne nesmi .o)))))
nenufer 18.10.2007 16:22  10158
makovecrozhodni sa prosim, olivovy alebo sojovy? :-)
makovec makovec Chuck Norris snědl jídlo od Babicy - a ještě si přidal 18.10.2007 16:15  10157
de o to ze mi veci smazeny na sojovym oleji zachutnaly, ale nechci investovat tolik stovek do naplne fritaku jen proto abych to po par pouzitich musel menit
makovec makovec Chuck Norris snědl jídlo od Babicy - a ještě si přidal 18.10.2007 16:14  10156
a naky zkusenosti se sojovym ve fritaku ? absolutne netusim jestli se teda pripaluje, neprepaluje, jestli se musi menit castejc...
nenufer 18.10.2007 15:34  10155
Do fritaku sa da snad dat kazdy olej, podstatna je len teplota pri ktorej sa zacne prepalovat
makovec makovec Chuck Norris snědl jídlo od Babicy - a ještě si přidal 18.10.2007 14:44  10154
lidicky, prosim.. jak je to s tim olivovym olejem.. da se davat do fritaku ?
mrmar MrMar Ve prvaku si na mne cestinar zased - a delal my problemi 18.10.2007 13:27  10153
vinyl: Díky za info, už jsem si vygooglil, že to bude zřejmě restaurace miyabi. Těším se o to víc...
http://www.miyabi.cz/
vinyl vinyl - ...jen si hraju 18.10.2007 13:17  10152
Royal: A pomalu pečený hrb zebu jsi našel? :-)) Tyhle recepty asi nebudou moc na internetu, ale řekl bych že je to prosté. Prostě rozpuštěná bílá čokoláda s příchutí lanýže. Buď rozemletý lanýž, nebo jen lanýžový olej.

mrMar: Tohle dostala žena k narozkám od kolegyň. Vyjímečný zážitek. Je to do restaurace Mayabi, kousek nad Vodičkovou ulicí.
shelle Shelle - Good Service 18.10.2007 12:54  10151
Tak ja se nikdy nesetkala s lanyzovym kremem ci cokoladovym lanyzem, ze by mel byt z lanyze, vzdy to bylo cokoladove.

A podle treba anglickeho popisu toho jidla se melo jednat o cokoladu.
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 18.10.2007 12:53  10150
vinylTak jsem chvilku googlil a četl, ale nikde jsem nenašel lanýžový čokoládový krém, v němž by byly lanýže ani u lanýžů jsem se nikde nedočetl, že by se používaly na čokoládové krémy.
Jestli to někdo někde najdete, tak mi tu prosím nechte odkaz, teď mizím.
mrmar MrMar Ve prvaku si na mne cestinar zased - a delal my problemi 18.10.2007 12:52  10149
Když já lanýže nikdy neochutnal, jenom ty čokoládové :-(

Ovšem mám poukázku na extra Sushi menu pro dva, včetně vysvětlivek od šéfkuchaře, jenom nevím kam :-)

http://www.darky-jsou-zazitky.cz/zazitky/gurmanske-zazitky/tajemstvi-japonskeho-sushi_72.html

Docela se těším, snad mě sushi nezklame...
vinyl vinyl - ...jen si hraju 18.10.2007 12:49  10148
Mě zas nenapadlo, že by je tam někdo nečekal. Byl to teda jen krém z nich, ale ta geniální chuť tam byla.
mrmar MrMar Ve prvaku si na mne cestinar zased - a delal my problemi 18.10.2007 12:45  10147
Mě taky zmátlo "lanýžový krém z bílé čokolády", nečekal jsem v tom opravdové lanýže...
vinyl vinyl - ...jen si hraju 18.10.2007 12:43  10146
Ne, nebyl to čokoládový lanýž ale opravdový, prostě bílý lanýž a krém z něj.
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 18.10.2007 12:41  10145
vinylJakože jsi mi v tom udělal zmatek. Já tohle neznal, myslel jsem, že lanýžový krém je z čokolády a smetany a že s lanýžema nic nemá společného.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt