Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Když diskuse,
tak s Lopuchem

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
foxka Foxka Everybody hurts...sometimes. 22.10.2007 08:49  10187
vinylNa některých těstovinách dokonce tento návod je - nejdřív určitou dobu vařit a pak stejnou dobu necaht dojít (nejlépe pod utěrkou a pokličkou).
vinyl vinyl - ...jen si hraju 22.10.2007 08:29  10186
keosanTo je blbost, to byl asi Novotný ne?
keosan 22.10.2007 08:26  10185
Jeden znamy herec, gurman /kuchar/ odporucal pre pripravu cestovin - varit o 2 minuty menej ako sa ma /podla navodu/, potom vypnut a nechat ich v tej horucej vode este cca 5 minut dojst.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 22.10.2007 08:13  10184
RoyalTo je snad samzřejmost, olej a na každý litr vody lžičku soli. Jinak nedávno jsem dělali lasagně z čerstvých těstovin a před použitím je na minutu povařili. Byly výborný. Ovšem kdysi dávno jsem dělali z kupovaných, neuvařili a výtku jsem taky neměl. Asi bych řek, že je to jedno.
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 22.10.2007 07:36  10183
Abyste si z lasagní neuvařili slepenec dejte do vody lžičku oleje.
gotreg 21.10.2007 22:10  10182
Hodil jsem to do vroucí vody tak na minutku dvě (jak zde někdo doporučoval), jen aby lasagne lehce změkly.
pankaplan panKaplan 21.10.2007 20:18  10181
gotregAha, asi to bude na návodu na balíčku, ale i tak se zeptám - jak dlouho jsi je předvařoval?
gotreg 21.10.2007 20:04  10180
Jednou jsem je hromadně převařil a vznikl z toho těstovinový slepenec.
Podruhé nepředvařil (což není nutné dle návodu), ale nebylo to ono.
dneska jsem předvařoval vždy po čtyřech, navrstvil ingredience, opět předvařil čtveřici ... a bylo to více než dobré ):-))
teketapa Teketapa Říkejte mi - Teke 21.10.2007 19:54  10179
Kaplan: Já tam vždycky narvu syrové a vždycky to dopadne dobře. Mám Panzani.
pankaplan panKaplan 21.10.2007 19:53  10178
dotaz na lasagneV receptech se rozcházejí v tom, jestli dát při zapékání lasagne předvařené nebo syrové. Jaké máte zkušenosti vy? Stačí když na masovou a sýrovou směs dám lasagne, které se koupí v obchodě?
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 21.10.2007 07:21  10177
sojový olejale pro fritování taky není úplně špatná volba.
tuvok07 tuvok07 Jste z kraje Vysočina nebo tam jezdíte? - Pokud ano, pojďte sem! 21.10.2007 01:02  10176
OK :) Sojovej olej je hnus, velebnosti.....
makovec makovec Chuck Norris snědl jídlo od Babicy - a ještě si přidal 21.10.2007 01:01  10175
bo si je pletu.. bylo mysleno olivoym
tuvok07 tuvok07 Jste z kraje Vysočina nebo tam jezdíte? - Pokud ano, pojďte sem! 21.10.2007 00:24  10174
makovec [10159]: Tak proč se ptáš na zkušenosti se sojovým? viz makovec [10156]:
vinyl vinyl - ...jen si hraju 19.10.2007 11:12  10173
RoyalTak na bílém nemám zkušenost.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt