Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Což takhle
dát si Lopuch?

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
teketapa Teketapa Říkejte mi - Teke 29.10.2007 08:50  10249
Royal: Vítej v realitě. :-D
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 29.10.2007 08:30  10248
Žít na vesnicije tragedie. Šel jsem koupit lasagne a ani Plus ani Lídl je neměli. Vyrobil jsem tedy lasagne bez lasagní a to tak, že ze špaget.
Totéž o parmazánu - po celé vsi nedostat parmazán. Nakonec jsem koupil cosi strouhaného s názvem "Mozarella". Posloužilo to, jen k té "správné" Mozarelle (bochánek v nálevu v igelitovém sáčku) to mělo dost daleko.
denise 28.10.2007 18:32  10247
Já dělám štrůdl z bílého jogurtu, hl. mouky a Hery jsou z toho 4 štrůdly. Plním nasladko nebo naslano.
kill kill pojď stoupat jak dým - až tam... 28.10.2007 11:45  10246
babička dělávala štrůdl z nějakého bramborového těsta
foxka Foxka Everybody hurts...sometimes. 27.10.2007 22:33  10245
Štrúdl z piva125 g ztuženého tuku
250 g hladké mouky
trochu soli
8 lžic piva (nebo vody)

U nás doma se prý dělá rovnou z celé Omegy, tj. dvojitá dávka, mouka napůl hladká a polohrubá (neptejte se mě proč) a jsou z toho 2 plechy (manžel štrúdl nebalí, ale dává na plech plát těsta, náplň a opět plát těsta).
foxka Foxka Everybody hurts...sometimes. 27.10.2007 22:26  10243
phannyMám dojem, že to, co dělá manžel (ztužený tuk + voda + mouka), bylo původně s pivem. Zeptám se ho.
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 27.10.2007 21:43  10242
Hmm, někde jsem měl recept na štrůdl kde bylo těsto s pivem (a bylo to moc dobré, ale je to hromada let).
nenufer 27.10.2007 20:57  10241
Na slovensku predavali casto cesto na strudl a nebolo to listove ale to je uz davnejsie (6 rokov) a teraz som tam uz dlho v obchode nebola :-)
Takze priznavam ze tiez vyrabam strudel z listoveho cesta.
gvi 27.10.2007 18:48  10240
Foxka [10239]: no manžel dělající štrůdl asi taky není k zahození...
foxka Foxka Everybody hurts...sometimes. 27.10.2007 18:42  10239
Manžel dělá štrúdl buď z testa v kombinaci hera+tvaroh+mouka, nebo ztužený tuk+mouka+voda - oba jsou moc dobré.
gvi 27.10.2007 16:54  10238
phanny [10237]: no je fakt, že i babička od objevu kupovanýho listovýho těsta taženej snad nedělala...
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 27.10.2007 16:47  10237
gviJo, originál štrůdl je taženej. Přiznám se bez mučení, listové těsto umím a je to onanie, ale tažený těsto úplná pakárna. Občas se nechá koupit hotový jako těsto "filo". A osobně mi navíc štrůdl nejvíc chutná z listového.
gvi 27.10.2007 16:44  10236
phanny [10234]: to ne, ale na štrůdl normálně těsto je...
foxka Foxka Everybody hurts...sometimes. 27.10.2007 16:43  10235
phannyŠlo by zamrazit, ne? Ale já byhc se do toho nepouštěla, vždycky v kuchařkách jen čtu tu složitou přípravu, překládanáí a vyvalování...
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 27.10.2007 16:37  10234
gviDost pochybuji, že je tady takový masochista, který si vyrábí listové těsto doma. Navíc to z méně než kila mouky prakticky nejde /a co potom s 2 kily těsta, že). Ale je fakt, že takové máslové listové těsto nemá chybu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt