Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Něco navíc v zeleném?
A proč ne...

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
beruthiel beruthiel Wibbly Wobbly, Timey Wimey. 31.10.2007 07:22  10288
Smallblotaha, děkuji :)
rychlonoh rychlonoh Máte hlad? - Co nového na kopci 31.10.2007 06:45  10287
MrMar: hmmm cervene vino? nevim pivo? hmm kdo vi
tuvok07 tuvok07 Jste z kraje Vysočina nebo tam jezdíte? - Pokud ano, pojďte sem! 31.10.2007 00:26  10286
panKaplan [10266]: Tak to máš docela blbý :)
mrmar MrMar Ve prvaku si na mne cestinar zased - a delal my problemi 30.10.2007 21:26  10285
Když se tu zmínil Hermelín, nedal by se naložit do něčeho jiného než do oleje? Ten mastnej mi opravdu nejede, ale samotný hermelín mám moc rád, takže bych nějaké alternativní naložení uvítal...
snowie 30.10.2007 21:24  10284
Studené se dají ohřát tak, že se přihodí na osmaženou cibulku a pak nakonec se zamíchá to zelí.
snowie 30.10.2007 21:23  10283
zblunceLepší je to z teplých :-)
smallblot 30.10.2007 21:16  10282
beruthielTo jedlo sa nazyva granatir :-)
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 30.10.2007 20:48  10281
Snowie [10274]: a to delate ze zbylych brambor? Studenych nebo teplych?
klupi klupi velké a ještě větší - štěstíčko 30.10.2007 18:58  10280
hodit na panev nastouchat, zasypat snitlikem a nechat vyrobit opecanky :))))
makovec makovec Chuck Norris snědl jídlo od Babicy - a ještě si přidal 30.10.2007 18:57  10279
obe verze delam nikoliv ze zbytkovejch brambor, ale z velkyho hrnce brambor uvarenych jen proto aby vychladly a byly opeceny .o)
makovec makovec Chuck Norris snědl jídlo od Babicy - a ještě si přidal 30.10.2007 18:56  10278
hodit na panev, opict, posypat grilovacim korenim, sezrat. pripadne osmahnouzt mirne cibulku, prisypat brambory a opict i s cibulkou a opet sezrat
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 30.10.2007 18:38  10277
Hodit na pánev, osolit, očesnekovat, jíst s mlíkem nebo kefírem. Mňam! Ale to je taky málo invenční, takže nic.-)
renda Renda 30.10.2007 18:27  10276
Ze zbylejch brambor delam bramborovy placky - ty muzu kdykoliv v jakymkoliv mnozstvi
beruthiel beruthiel Wibbly Wobbly, Timey Wimey. 30.10.2007 18:18  10275
zní to šíleně, ale je to moc dobré: osmahnout cibulku, když už je skoro do zlatova tak na pánvi zasypat paprikou,dokud ta neztmavne a nerozvoní se, na to přidat brambory nakrájené na menší kousky, pořádně oválet v té cibulce a nechat trochu opéct. Mezitím udělat těstovny, ideální jsou fleky. Těstoviny slít a zamíchat do nich ty bramobry (tak 50/50), osolit, podávat. Paprikou je myšleno koření, ne zelenina. Recpet je původem z jižního Slovenska
snowie 30.10.2007 18:17  10274
My děláme matlačku: brambory rozšťoucháme, smícháme s kyselým zelím a osmaženou cibulkou. Pro masožravce možno přidat opečenou slaninu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt