Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Když diskuse,
tak s Lopuchem

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
mountbatten Mountbatten -4-x-fix...krucifix, jaxe s tim pracuje - Mountbattení sajta 31.10.2007 12:01  10302
tak to ja zas spousta cesneku a feferonky = mnam!:-)

Ale je fakt,ze U Templare (uz se zhorsujou!:-( ) mivaj cesneku AZ MOC a to i ja,milovnik cesneku, rikam.Az skoroneni citit chut hermelinu
thereza Thereza apičkama ťapy-ťap,dělej mi to taky tak - jazýčkama lízy-líz,dělej mi to ještě víc 31.10.2007 11:54  10301
....k diskuzi ve fotkách Lopušáků......já nejraději Hermelína na bylinkách a přelitej brusinkama.....takový ty přečesnekovaný moc nemusim:-))))
renda Renda 31.10.2007 11:08  10300
Tak na olivovym sem zatim nic nesmazila, ale koukam, ze budu muset vyzkouset...
makovec makovec Chuck Norris snědl jídlo od Babicy - a ještě si přidal 31.10.2007 11:04  10299
covece, me veci smazeny na sadle nesmakujou. a vcera sem po dlouhy dobe ochutnal neco smazenyho na slunecnicovym oleji a taky nesmakuje. nak sem si na olivovej zvyk. dava proste jidlu takovou nejakou chut navic
renda Renda 31.10.2007 10:59  10298
Nejradsi na sadle, kdyz neni tak na oleji:)
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 31.10.2007 10:56  10297
RendaNa čem smažíš?
renda Renda 31.10.2007 09:36  10296
makovecJj, z normalne oloupanejch, uvarenejch. Pripadne kdyz varim ve slupce a zbydou, tak z tech.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 31.10.2007 09:36  10295
10291 doplněníJe potřeba nezapomenout přidat ty dršťky :-)
makovec makovec Chuck Norris snědl jídlo od Babicy - a ještě si přidal 31.10.2007 09:32  10293
hele, rendi, ty je delas s takhle varenejch brambor ? ja je dycky delam z tkovejch tech co se varej ve slupce
renda Renda 31.10.2007 09:26  10292
RoyalBrPlacky jednoduse:) Nastrouhat vareny studeny brambory, hrubou mouku, vajicko, osolit, prohnist, vyvalet, vykrajet, usmazit. Jo a co se pomeru surovin tyce, tak primerene, primerene:)))
vinyl vinyl - ...jen si hraju 31.10.2007 09:14  10291
Dršťky po baskickuZ předchozího dne mi zbylo ještě trochu uvařených dršťek, tak jsem udělal ještě dršťky po baskicku. Trochu modifikované, dle doma přítomných surovin.

Kořenovou zeleninu, cibuli,tymián, česnek a chorizo orestovat, zalít červeným vínem (originálně bílým), přidat rajčat v plechovce (přidal jsem pár cherry mírně za zenitem a rozmačkal, přidáme chilli a hřebíček (ten jsem nedal), chvíli podusíme a je hotovo. Podáváno s bagetou.

Oproti předchozí úpravě (9399) nevynikne tolik jemná chuť drštěk, ale jídlo je velmi zajímavé, díky chrizu a chilli příjemně pikantní.
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 31.10.2007 08:00  10290
bramboryNebo zapíct v pekáčku osolené s česnekem a sádlem/škvarky. Pravda, tohle se dělá z malých syrových ale z vařených už jsem to taky dělal a je to jedlé. (Brambory "na psa".)
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 31.10.2007 07:56  10289
Renda (nejen)Bramborový placky. Jak?
beruthiel beruthiel Wibbly Wobbly, Timey Wimey. 31.10.2007 07:22  10288
Smallblotaha, děkuji :)
rychlonoh rychlonoh Máte hlad? - Co nového na kopci 31.10.2007 06:45  10287
MrMar: hmmm cervene vino? nevim pivo? hmm kdo vi

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt