Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Což takhle
dát si Lopuch?

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
nula nula všetko je tak, ako má byť 8.11.2007 12:20  10403
RoyalPýtal si sa v klube Vánoce na moje predjedlo zo švédskeho údeného lososa. Je to vlastne jednoduché. Údeného lososa nemusíš mať práve švédskeho, na trhu sú rôzne, ale ja pred Vianocami kupujem údeného lososa v Ikea, lebo som si ho celkom ob¾úbila.
Robím k nemu citrónovú marinádu - omáčku.

Citrónová marináda:

1 citrón, 1 limetka, asi 6 lyžíc panenského olivového oleja, trocha balsamicového octa, dávam tam švédsky sitron pepper, čo je taký citrónový pepř alebo mleté biele korenie.
Postup:
Zo šupky dobre umytého citróna a limetky nastrúham ve¾mi tenké rezančeky, šťavu vytlačím a primiešame ostatné suroviny. Vo švédsku do toho dávajú aj kôpor, ale viem, že ten ve¾a ¾udí nemá rado, takže kôpor pod¾a vlastného uváženia. Fertig.
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 8.11.2007 09:29  10402
phannyHrdost mi nedovolila zeptat se, kde kupuješ. Domníval jsem se, že sáhnu do regálu a . . . ono hovno. Ani Hypernova, ani Interspar.
Tak napověz, prosím.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 7.11.2007 19:34 - Oblíbené kluby (18:07) 10401
SPAMV klubu Vánoce sbíráme recepty na bramborové saláty. Pokud si myslíte, že děláte úplně obyčejný a proto netřeba recept sdělovat, jste většinou na omylu. Každý tam tvrdí, že dělá ten nejklasičtější, ale každý přitom dělá jiný. Budu tedy ráda, když se přijdete podělit
mondy Mondy Ave, Caesar, - morituri te salutant 7.11.2007 07:13  10399
RoyalCilitem a když je zapotřebí tak i drátkama. Nic se s tím nestane :-).
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 7.11.2007 07:05  10398
phannydíky, dokonce to dělají za rohem (z práce koukám na Ještěda).
Já měl pocit, že tyhle "písky" typu Real tu desku odřou.
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 6.11.2007 19:04  10397
Royal Pemlitem
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 6.11.2007 11:49  10396
Nějaký recept na salátek z bílého zelí byste neměli?
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 6.11.2007 11:10  10395
Asi je to tu hoooodně OT, ale třeba někdo má dobrý tip:Čím, jak čistíte sklokeramický plotny?
rychlonoh rychlonoh Máte hlad? - Co nového na kopci 5.11.2007 09:36  10394
no nevim rok zamrazeny kapr, ale zase proc ne, normalne ho nech rozmrazit a pokud nebude citit nebo tak neco tak zkus napriklad neco z tehle receptu, doporucuju od toho Stepnicky
http://crs-ova.fishnet.cz/cistotar/182005.htm

kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 5.11.2007 09:33  10393
rychlonohNo, od loňského výlovu. To je druhá věc, jestli to bude k jídlu:-)
rychlonoh rychlonoh Máte hlad? - Co nového na kopci 5.11.2007 09:32  10392
od lonska?
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 5.11.2007 09:08  10391
Včera jsem dostala od bráchy dva mražený kapry od loňska. Tak nevím, asi bude generálka na vánoce nebo jak udělat kapra? Jsem nikdy rybu v celku a ještě mraženou nezpracovávala. Nechat rozmrazit, nakrájet na podkovy? Jak na něj?
vinyl vinyl - ...jen si hraju 5.11.2007 09:06  10390
TekePotřít oblíbenou marinádou a péct tak 2h v troubě.
banka 4.11.2007 19:26  10389
já vlastní zkušenost nemám, ale řekla bych, že v papiňáku předvařit a potom grilovat..
teketapa Teketapa Říkejte mi - Teke 3.11.2007 08:30  10388
Lidííí, máme doma vepřová žebírka, nikdy jsme je nepekli, jak na ně aby byly co nejlepší?

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt