Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Lopuch, server nejen
pro botaniky

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
scalex Scalex 5.12.2007 23:06  10605
phanny [10603]: kolik toho cukru?
renda Renda 5.12.2007 22:59  10604
phannyTo zni dobre...
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 5.12.2007 22:38  10603
Jo, a na tohle množství tak 2 skořice celé, 4 pytlíky černého čaje a 15 hřebíčků.
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 5.12.2007 22:37  10602
RychlonohJo, stylem co spadlo z poličky. Džus jablečnej + pomerančovej, svařit se skořicí, hřebíčkem, cukrem, přidat pár pytlíků čaje a nakonec červený i bílý víno a rumem doladit dle chuti. Takhle napsané se to zdá hnusné, ale v zimě na zahřátí je to fajn. Jinak já to vždy vařím pro 15 lidí, takže to je 2 lity džusů, 2 litry vín, půl litru rumu a jedem.
rychlonoh rychlonoh Máte hlad? - Co nového na kopci 5.12.2007 22:06  10601
delate doma punc?
nula nula všetko je tak, ako má byť 5.12.2007 12:22  10600
NenuferNaposledy som varila bob cez vikend a bol taky tuhy aj napriek tomu, ze bol den dopredu namoceny, takze vsetko u mna boguje v prospech tej velkej fialovociernej fazule. Ta je naozaj jemna a v tom pomere mas asi pravdu. :) A asi kazdy to uz skor melie a nebabre sa s pasirovanim. Ja mam taky velmi dobry antikorovy pretlacac zemiakov na zemiakove cesto a aj v tom ide velmi dobre.
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 5.12.2007 11:45  10599
vinylKéž by si tohle říkali i výrobci potravin.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 5.12.2007 10:35  10598
nenuferTaky jsem ty kaštany rozmixoval, pasírování ručně přes cedník už mi leze krkem. Ale už tu budou vánoce a pod stromečkem bude co? :-)))

Když chci aby byl výsledek co k čemu, nebudu používat nahrážky.
nenufer 5.12.2007 10:28  10597
Vratim sa k Vasej debate o gastanovom pyre :-) Ked sa robi u nas tak sa gastany nepretlacaju ale proste dvakrat pomelu na masovom mlynku.
A co sa tyka fazule tak sa na to pouziva skor bob a myslim ze v kupovanom gastanom pyre je to s pomerom ako u tej slavicej pastety - jeden kon na jedneho slavika:-) Samozrejme to nie je v oficialnom recepte ale ked sa zoberie ta namaha ktoru stoji vylupanie gastanov proti namage rozvarenia fazule vysledok je jasny.
scalex Scalex 4.12.2007 15:48  10596
To bylo varování, aby se tu ten offtopic příliš nerozbujel.
tilka tilka dálky, ty bývaly blíž 4.12.2007 15:20  10595
scalexJá pořád tahám myší, cos nám tam tajného napsal a ono nic. Jen ten vykřičník? /zklamaník/
scalex Scalex 4.12.2007 14:56  10594
!

S úctou váš moderátor
mrmar MrMar Ve prvaku si na mne cestinar zased - a delal my problemi 4.12.2007 13:15  10593
Ano, akorát že Američani píšou cikán jako "Chicken". Odtud tedy KFC a MacChicken...
vinyl vinyl - ...jen si hraju 4.12.2007 13:07  10591
nulaSem myslel, že se melou do hamburgrů.
gotreg 4.12.2007 13:05  10590
cikánské děti?
to není košer!

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt