Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Náš Lopuch Vám
vytře zrak

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 2.1.2008 14:18  10778
MaudeHned, jak se zjevím doma a vzpomenu si. Takže teoreticky dnes večer.
maude 2.1.2008 10:24  10777
AnkaDáš sem recept na tu super zelňačku? Už dlouho nějaký scháním a vždycky mě buď odbudou, že ji vaří "normálně" a nebo mi na receptu něco nesedí.... Tak kdyžtak nezapomeň napsat poměr ingrediencí a třeba i jaké kupuješ zelí, pže to se mi párkrát vymstilo :o(
předem DÍK!!!
kokos kokos 1.1.2008 20:39  10775
No vidíš a já dělal ty kolena a mělo to úspěch.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 1.1.2008 19:23  10774
PointaKoho by snad zajímalo, co jsem nakonec vařila k té večeři, na kterou jsem tu nedávno sbírala rady, tak tedy: NIC. Dali jsme si na stůl různé zobání a hráli Activity.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 31.12.2007 12:15  10773
MrMarDíky za doporučení, bývám v Třeboni každý rok .
mrmar MrMar Ve prvaku si na mne cestinar zased - a delal my problemi 31.12.2007 11:44  10772
vinylAž(jestli) tu budeš příště, jdi do lázeňských restaurací, především do Harmonie na lázních Aurora. Candát je tam úžasnej a co víc, obě dvě restaurace jsou striktně nekuřácké...
vinyl vinyl - ...jen si hraju 31.12.2007 11:05  10771
mrmarNechtěl jsem být tolik kritický, ale restaurace jsou dost bída. V Šupině jsem si asi před rokem dal štiku na šalvěji a přinesli mi vysušenou podkovu zasypanou směsí sušeného neidentifikovatelného koření. O moc lepší to nebylo letos u Mníšků. Až teprv když jsem si objednal rybu bez jakéhokoli koření a co nejméně udělanou, dostavil se skutečný chuťový požitek. I když turistům, kteří si daj kapří hranolky je to stejně fuk. Pochválit ale musím vinný lístek.
mrmar MrMar Ve prvaku si na mne cestinar zased - a delal my problemi 31.12.2007 10:58  10770
Mňo, je tu někdy dost nuda, restaurace jsou tu dost jednotvárné a nabídka rybích specialit je na rybářské město ubohá(a úroveň Šupin(k)y poklesla). Ale pro turisty a hlvně cyklisty paráda(V létě jsem si vyjel na kole v západních Čechách a ty kopce mě zničily, to tu nemáme :-)
vinyl vinyl - ...jen si hraju 31.12.2007 10:48  10769
MrMarjj, Třeboň je super. Po všech stránkách.
mrmar MrMar Ve prvaku si na mne cestinar zased - a delal my problemi 31.12.2007 10:22  10768
Máte bydlet v Třeboni jako já. Aspoň ty sladkovodní ryby si dokážu obstarat čerstvé (a takovej candátek se těm mořským chutově přinejmenším vyrovná) :-)
vinyl vinyl - ...jen si hraju 31.12.2007 10:11  10767
nulaBohužel se mi totéž už taky stalo. Lidi moc ryby nejedi a když má market mít širší sortiment tak to pak dopadá takhle. Což vyústí v to, že lidi moc ryby nejedi.

Ale třeba Hypernově (abych furt nepropagoval Makro) maj akvárko s živejma rybama. Na požádání zakuchnou i vykuchaj.
rychlonoh rychlonoh Máte hlad? - Co nového na kopci 31.12.2007 09:51  10766
zdar, mate tip na nejake fajne stranky ohledne studene kuchyne? ochucene masla, jednohubky atd.... dik
nula nula všetko je tak, ako má byť 31.12.2007 09:45  10765
vinylPresvedcila som sa aj tento rok, ze z tou cerstvostou je to vzdy velmi pochabne. Kupila som cerstveha, ruzoveho ulozeneho pekne na ladovej drti, ale napriek tomu uz bol tak citit rybacinou, ze to uz bola mrtvola viac dni a nas cerstvy kapor bol proti tomu lahodka.
Inak dnes som do prace kolegom doniesla slovensku kapustnicu. Je v nej kusok cerstveho bravcoveho potom udene maso a dva druhy klobasky, prave dubaky a susene slivky a hrozienka.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 31.12.2007 08:54  10764
Jen pro zajímovast - včera v Makru měli čerstvýho lososa za 49 kč. Dle mého názoru použití citronu právě vychází z toho zmraženýho masa. Přebije dokonale chuť.

Scalex: Někdy zkus koupit čerstvý filet lososa, namarinuj ho přesně jak říkáš, nakrájej na tenké proužky a poklaď na čerstvou bagetku s pár lístky salátu. Bez jakékoli další úpravy. Geniální ale vyžadující opravdu čerstvého lososa.
nula nula všetko je tak, ako má byť 29.12.2007 06:40  10763
FoxkaAj ja viem robit halusky, tak sa zastav. :))

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt