Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Komu se nelení,
tomu se zelení.

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
mrmar MrMar Ve prvaku si na mne cestinar zased - a delal my problemi 17.1.2008 11:56  10998
Prosím, poraďte někdo, jestli lze hermelín naložit do něčeho jinýho než oleje. To mi přijde moc mastný...
mountbatten Mountbatten -4-x-fix...krucifix, jaxe s tim pracuje - Mountbattení sajta 17.1.2008 11:53  10997
No a ja jsem vcera nalozila, hermelinky. Nejsou teda pro mne,ale snad budu smet kousek ochutnat:-)

A mam sdilnou,takze rcept na tyto aktualne nalozeny:
Suroviny: 2 hermeliny (Pepa), 3 stredne velke cibule, 4 strouzky cesneku, lzice palive chilli omacky, lzice koreni (=drcene chilli, rimsky pepr, oregano)., jedna cerstva habanerka a dve cerstve jalapenosky.

Postup: Nejprve,nez budeme nakladat,tak -aspon 2 dny predem- vyrobime palivy olej. Tedy do oleje dame na kolecka nakrajene zive papricky (jalapenos a habanero) a louhujeme. Pro toto mnozstvi receptu staci 3dc oleje a tri papricky (1haba,2jalapenky)
Hermeliny podelne rozrizneme a kazdy i svisle (vzniknou tak 4 casti,resp. osm). Nechame chvili v teple lezet. Pote potreme,v kazde casti, obe pulky chilli pastou smichanou s korenim. Do kazde casti vlozime kolecko cibule. Kolekem je mineno cele kolecko,plne,nikoliv jen jeden platek:-)Priklopime k sobe,spojime paratkem.
Zbyle cibule nakrajime na kosticky, cesnek udrtime.
Do sklenice nasypeme cast cibule s cesnekem, polozime jeden,nebo dva dily hermelinu a zalejeme olejem (i) s paprickama. Nasypeme opet cibuli a cesnek, polozime zbyle hermeliny, zalejeme palivym olejem. Na konec dame jeste jednu vrstvu cibule s cesnekem a zalejeme zbytkem oleje.
Ulezet nechavame ve spizi tak cca 10 dnu;-)
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 17.1.2008 09:03  10996
kvitkoJá myslím, že ten článek výstižný je. Hovoří i o tom, jak se dá smážák pokazit i jak jej lze udělat výborně. S čím máš problém?
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 17.1.2008 08:54  10995
Výstižný článek o smažáku? Jak pro koho.
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 17.1.2008 08:53  10994
vinylNe, zatím z matjesů. Ale smile není úplně na místě, pouze signalizuje, že jsi ty cuketové neochutnal. Ovšem nedivím se ti - sám bych se takové dobrotě ještě před půldruhým rokem šklebil jak borová šiška.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 17.1.2008 08:41  10993
RoyalZ cukety? :-))
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 17.1.2008 07:32  10992
ShelleNesu trumfové eso: Na oběd mě čekají matjesové filety se zelím. Jestli si takovou lahůdku ani neumíš představit, tak si to někdy vyrob.
shelle Shelle - Good Service 16.1.2008 18:54  10991
Renda [10989]: Dnes budu mit taramu a halloumi, neni nic, cim bys to ty nebo kdokoliv jiny mohl prebit.
makovec makovec Chuck Norris snědl jídlo od Babicy - a ještě si přidal 16.1.2008 18:24  10990
unbook !
renda Renda 16.1.2008 18:22  10989
ShelleOK, kdyz valku, tak poradnou... Prave sem otevrela nalozeny hermeliny a sou LUXUSNI, hec:)
shelle Shelle - Good Service 16.1.2008 17:58  10988
Renda [10987]: Proc si myslis, ze jsem to sem dala?

Nebudu tu trpet sama!
renda Renda 16.1.2008 17:21  10987
ShelleNedik. Dostala sem hlad a zacala me honit mlsna:)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 16.1.2008 17:11  10986
Ty stránky jsou už "konečně funkční" docela dlouho:) Kdysi jsem tu snad i dávala odkaz, ale to nevím, jestli už stránky měly tuhle podobu.
klupi klupi velké a ještě větší - štěstíčko 16.1.2008 17:09  10985
jo a vetsinu rozdavaj zdarma :)
shelle Shelle - Good Service 16.1.2008 17:06  10984
Jak jsem tu nekolikrat opevovala ten recky kramek, tak maji konecne pekne a funkcni stranky, vysilam si tam zrovna posla.

http://www.recky-obchod.cz

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt