Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Diskuze na Lopuchu,
pohlazení na duchu

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
mrcos mrcos Tma, zima a hlad. 19.1.2008 12:38  11026
AnkaOna se u nás zvěřina objevuje hlavně za lepšího počasí na zahradě na grilu. Toho kance je třeba zrovna občas tolik, že je potřeba ho kus nacpat do guláše :)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 19.1.2008 12:27  11025
Z jelena bych si momentálně dala steak, na něj bobek bylinkového másla a k tomu šťouchané brambory se slaninou.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 19.1.2008 12:26  11024
Ach jo, oni mají zvěřinu a první co udělají, že z ní vytáhnou chuť a vůni... Jděte si koupit kus vepře a tohle dobré maso nechte milovníkům (třeba mně).
mrcos mrcos Tma, zima a hlad. 19.1.2008 11:28  11023
Osobně by mě zajímaly další tipy/triky se zvěřinou. Ke zvěřině se čas od času dostanu, ale pořád děláme vlastně "klasický" úpravy. Kdyby někdo měl nějakou vychytávku, sem s ní, prosím :)
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 19.1.2008 11:23  11022
No, uvídím :) Zatím se na to maso jen škaredě mračím.
mrcos mrcos Tma, zima a hlad. 19.1.2008 11:21  11021
Vanda [11020]: Sůl tahá z masa vodu, což nedělá dobrotu. Občas je to tužší, než by mělo být, takže radši nakládat bez soli.
Koření vlastně tak nějak podle chuti, většinou nějaká směs na divočinu + trochu oleje.
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 19.1.2008 11:16  11020
No vidíš, s tou solí by mě to nenapadlo. A přestane to tak smrdět? ;) Co tam dáváš za koření - nějaké gulášové nebo něco k tomu? A nakládáš to předtím do nějakého láku?

(ad pes - tak velké privilegium není v současné době nikomu povoleno) ;)
mrcos mrcos Tma, zima a hlad. 19.1.2008 11:13  11019
Chci být Vandiným psem :)

Ale my z kančího děláme guláš nebo "stejky". Nacpat kořením, nesolit (dosolit až při pečení/smažení) a funguje to.
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 19.1.2008 11:08  11018
Měla jsem jen srnčí hřbet - jednou jsem ho upekla v kysaném zelí s hrozny a jednou klasicky jako svíčkovou. Samozřejmě před tím naložit.

Mně teď straší v mrazáku kančí - dostala jsem ho a nevím, co s tím.

Asi z něho spáchám nějaký guláš, abych v něm toho kance necítila - je to hodně "ostrá" vůně na můj vkus. Dá se to nějak srazit tím, že se to naloží - třeba jako to srnčí? S tímto masem nemám žádnou zkušenost. Nebo to dostanou psi...
klupi klupi velké a ještě větší - štěstíčko 19.1.2008 10:57  11017
gotreg vraždil na cestách na cestách divokou zvěř?
alchymista 19.1.2008 10:02  11016
Asi bych ho v tom mořidle pár dní nechal. Bůhví jak byl starej a to samčí maso někdy dost smrdí :)
gotreg 19.1.2008 09:59  11015
právě jsem zalistoval v Kejřovce a pár dalších moudrých knihácha asi se vrhnu na úpravu "jelen na smetaně"
a) miluju brusinky coby přílohu
b) teď jelena vrazim do mořidla a bude .-)
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 19.1.2008 09:37  11014
gotreg [11012]: ja jedla z jelena vybornou svickovou... zeptam se pribuznych (Jelinku :-)) )
scalex Scalex 19.1.2008 09:28  11013
gotreg [11012]: co do jelena, experimentoval bych hlavně s divokým kořením. Byla by škoda udělat zvěřinu tak, že by chutnala jako běžné prase nebo hově. Z jelena by určitě šly i řízečky, viz http://www.koreni.cz/recipes.php?rid=60

gotreg 19.1.2008 09:02  11012
Koukám, že recepty na jelena (krom těch medailonků, Díky Scalexi) tu nefrčí.
Což mne lehce mrzí, neb se mi kus jelena dostalo do pracek a se zvěřinou nemám nejmenší zkušenosti :-(

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt