Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Což takhle
dát si Lopuch?

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
vinyl vinyl - ...jen si hraju 24.1.2008 10:49  11090
ShelleDíky! To vypadá velmi zajímavě, zejména nabídka masa, určitě zajdu a pak poreferuju.
mountbatten Mountbatten -4-x-fix...krucifix, jaxe s tim pracuje - Mountbattení sajta 24.1.2008 10:32  11089
jako stiplavy = prelezely. To jako rozhodne.
Otazka je,co to urychluje,ze to k tomu tak rychle sklouzne.Ze najednou ani ne tyden v chladu a je to prezraly (a v lete tak deset dnu,spis v teple,a bylo to optimalni)
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 24.1.2008 10:22  11088
mountPikantní nedělám a štiplavý to mám taky:-)
mountbatten Mountbatten -4-x-fix...krucifix, jaxe s tim pracuje - Mountbattení sajta 24.1.2008 09:46  11087
Alchymista: :-)))nevim,napaflo mne nekdo z tech mistnich gastronomu,ze vareni fakt rozumej,tak itomuto by mohli...

Kvitko:to jsem si myslela driv,ale na zaklade dvou poznatku (z hospod: Pivni tramway a U sudu) sem zjistila,ze ta cibule tomu da takovy jiny smrnc a ten hermelin pak...no ja rikam "smrdinka".Takovy stavspravne rozlezelosti a az zapachu (ale pro hermelin zadaneho)Tak jsem to doma zkusila,koupaly se tak deset dnu a tez jsem toho docilila.
Napadlo mne,neni-li to tim hodne pikantnim olejem?
nula nula všetko je tak, ako má byť 24.1.2008 08:10  11086
Hrnkove knedle2 hrnceky polohrubej alebo hrubej muky
2 hrnceky mlieka
5-6 rozkov
3 vajcia
petrzlenova vnat
maslo na vymazanie hrncekov
sol

Rozky nakrajame na kocky, mozeme aj den dopredu, nech trocha obschnu. Mlieko, zltky, muku vymiesame s trochou soli a s petrzlenovou vnatou. Z bielkov uslahame tuhy sneh. K cestu primiesame rozky a opatrne vmiesame sneh. Hrnceky dobre vymastime maslom, naplnime cestom do 2/3 lebo naskocia, vlozime do sirsieho kastrola s vodou, ktora siaha tak do polovice hrncekov a pod pokrievkou nechame varit asi pol hodiny. Knedliky vyklepneme a opatrne nakrajame nitou na kolieska.
sirius Sirius youth is wasted on the young 23.1.2008 23:24  11085
prosím, řekne mi někdo, jak se dělají hrníčkové knedle?
shelle Shelle - Good Service 23.1.2008 23:17  11084
Nakupujete nekdo tady?

Vinyl / phanny? Jeden z vas to ma blizko.

http://www.robertson.cz/indexcz.htm
alchymista 23.1.2008 23:08  11083
mountno to mi pověz, který znalec věnující veškerý čas obětovaný vaření, by se ti tu v nakládání hermelínu mohl jen vzdáleně blížit? :)
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 23.1.2008 19:08  11081
mountTaky jsem si všimla oné štiplavosti. Napadlo mě, jestli to není cibulí, protože naložená cibule v hermelínu mívá tuhle štiplavost (chuťově necibuloidní podotýkám) po čase docela dost. Tak možná že se nějak ta chuť prolne v souvislosti ještě s tím, kde ten hermouš leží. Nevím, je to alchymie:-)
mountbatten Mountbatten -4-x-fix...krucifix, jaxe s tim pracuje - Mountbattení sajta 23.1.2008 15:57  11080
jak nalozit hermelin,aby "nezesodovkovatel"?Je tu nejaky kuchar,znalec, mistr v nakladani hermelinu? Pres vsechnu svou hermosexualni pychu klidne priznavam,ze ja nakladat nijak moc neumim - byt v 80% mam vysoky uspech.Ale proste taje nakladani jsou mi zahadou a mohl-li by mi je nekdo vysvetlit.
Tedy - CIM TO,ZE HERMELIN PO URCITE DOBE JE PRELEZELY, PZEZRALY, JA TOMU RIKAM "SODOVKOVITY" (tim myslim, ze zacne byt takovy tvarohovy,prestava byt vlacny,tekuty a ta chut je takova stiplava)
Odpovedi muze byt "mas ho dlouho nalozeny"
Otazka pak je,CO je dlouho!
Protoze z meho empirickeho poznani: to se mi stalo ted, u hermiku, nalozenych minulou stredu. Je zima,lezely v chladu ve spizi.
Pred tim jsem nakladala v lete, dvakrat.Jedny dokonce na ctverecky nakrajeny (tedy rychleji se "rozlozi"). obe lezelo tez ve spizi,ale bylo vic teplo. Lezely dele nez tyden. A byly eoesni,hezky spravne "tekuty",zadna sodovka!

Tak ja nevim;-)
Muze to byt nejakou latkou,co se do toho pridavba? (tyto aktualni se koupaly ve vylozene pikantnim oleji)
nula nula všetko je tak, ako má byť 22.1.2008 17:35  11079
WronskiSkús to dvakrát obaliť.
wronski Wronski Jsou to zrůdy. - Sofistikované. 22.1.2008 13:11  11078
aha, tak ten nemam..
zkusim jeste nejak jinak obalit.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 22.1.2008 13:08  11077
Ve friťáku, vytekl jen malinko.
wronski Wronski Jsou to zrůdy. - Sofistikované. 22.1.2008 13:05  11075
Jak delat Goudu aby to vsechno nevyteklo?
vinyl vinyl - ...jen si hraju 22.1.2008 10:59  11074
ještě smažákK důvodům oblíbenosti, které jsem uved v 11004, přibyl o víkendu ještě jeden - ideální postopiční jídlo. Říkal jsem si, když už smažák, tak aspoň z pořádnýho sýra. Zvítězil mladý Gouda z Tesca. Smažák po hodně dlouhé době a velmi povedený. S hranolkama a Plzničkou splnil účel.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt