Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Něco navíc v zeleném?
A proč ne...

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
nenufer 31.1.2008 07:40  11123
Marienkaskus sa vybodnut na hrnecky a kup si crevo na tlacenku :-) To nemusis vymazavat a knedlik z neho dostanes lahko.
Ono dostat ho z hrnceka chce trosku trpezlivosti a cviku.
marienka Marienka 30.1.2008 23:05  11122
Diky za povzbuzeni, vyzkousim.
Nerada (tedy hodne nerada) delam knedliky. Nebavi se mi s nima blemcat.

Momentalne zkousim, zda by se drahy nedal osalit polentovymi "knedliky" - koupi se takova ta valeckova hmota (ma to do cineni neco s kukurici) a po jednoduche tepelne uprave se nakraji na uhledna kolecka:-)
nula nula všetko je tak, ako má byť 30.1.2008 22:41  11121
MarienkaMne sa to ešte nestalo.
manka manka Každá závislost se - počítá... :-) 30.1.2008 21:21  11120
phannyMarmite na čerstvě upečenou topinku z topinkovač, úžasná věc. :-)

Shelle: Kolik mají vystaveno, netuším. Pověřila jsem nejmenovanou okouně-lopuší identitu pracující poblíž aby zakoupila a donesla mě až pod nos.
scalex Scalex 30.1.2008 14:01  11119
No bóže, tak by se z toho hrnku vyjídaly lžičkou. 8^)
vinyl vinyl - ...jen si hraju 30.1.2008 13:29  11118
marienkaNestává. Musíš dobře vymazat máslem.
marienka Marienka 30.1.2008 13:11  11117
KnedlikyA nestava se, ze by zustaly v hrnku? Toho se bojim.
potvurka Potvurka Žít a nechat žít... 30.1.2008 13:10  11116
prdopeč - to mě pobavilo :-))))))))
vinyl vinyl - ...jen si hraju 30.1.2008 09:07  11115
Hrnkové jsou nejlepší knedlíky vůbec
nula nula všetko je tak, ako má byť 30.1.2008 09:05  11114
SiriusHrnkove su vynikajuce a odporucaju sa aj pri dietnom stravovani. :)
sirius Sirius youth is wasted on the young 30.1.2008 00:39  11113
nuladík za recept. zkusím.
mě totiž normální knedle vždycky prasknou a ještě mi nikdo nevysvětlil proč
scherie Scherie 29.1.2008 18:34  11112
Rumová bábovka250 g polotučného tvarohu
200 g másla
200 g cukru krupice
4 vejce
150g hl.mouky + 150g polohrubé
1 vanilkový cukr, 1 prdopeč
2-3 lžíce rumu
Postup: spojíme tvaroh, máslo, cukru a žloutky. V jiné míse smícháme mouku, vanilkový cukr a prdopeč. Postupně přidáváme k tvarohové směsi, nakonec přilijeme rum. Pak vmícháme sníh,těsto dáme do vymazané formy a pečeme na 150st. cca 45 min.
Poznámky - másla možná mohlo být i míň, rumem nešetřit, přidala jsem citronovou kůru a hodily by se i rozinky. V apetitu píšou polít čokoloádovou polevou,ale to už se mi zdálo zbytečné:-)
maude 29.1.2008 15:46  11111
MountbattenDostala jsem se sem po delší době...
K tomu hermelínu, já ho nechávám v chladu jen první dva dny a pak do pokojové teploty. Pokud začne moc týct, tak kdyžtak zase na chvíli do chladu, ale vždycky mi nejvíc chutnal v hospodách, kde ho měli normálně v lokále a první recept, co jsem na nakládaný hermoš četla, uváděl, že se právě má střídat teplo zima a chce to spíš teplejc. Tak to zkus. Já ho sice nikdy dýl než 10 dnů naložený neměla, vždycky se dřív sní, ale to "zesodovkovatění" :-) jsem u něho nikdy nezpozorovala. A ještě mě napadlo, jak popisujete tu štiplavou chuť, nemůže to být "kontaminací" při nandavání...?
To jen tak se svojí trochou do mlýna. Rozhodně neaspiruji na vyřešení "zesodovkovatění" :-)
scherie Scherie 29.1.2008 13:23  11110
večer přepíšu:-)
potvurka Potvurka Žít a nechat žít... 29.1.2008 10:20  11109
Scherie a recept nepřihodíš? ;o)

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt