Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Lopuch, server nejen
pro botaniky

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
vinyl vinyl - ...jen si hraju 8.2.2008 09:37  11149
rychlonohChuť ale hlavně je to tuhý.
rychlonoh rychlonoh Máte hlad? - Co nového na kopci 8.2.2008 09:33  11148
a v cem je nejvetsi rozdil? chut, konzistence masa?
vinyl vinyl - ...jen si hraju 8.2.2008 09:21  11147
SteakUž předminulý týden jsem měl velkou chuť na hovězí steak. Vypravil jsem se tudíž do Shelle doporučeného Robertsona. Ale ouha, maj jen do 17,00. Chuť byla ale velká, takže jsme koupili v Bille vizuálně moc pěknou roštěnou, dokonce bio asi za 400 kč/kg. Příště si radši nafackuju. Po několikáte potvrzená zkušenost, že z českého hovězího (kromě svíčkové) prostě dobrý steak udělat nejde. To se umocnilo včera, kdy jsme koupili konečně uruguajský rib eye steak v Robertsonovi. Za 540kč/kg. Delikatesní záležitost. Robertson je jediný krám v Praze o kterém vím, kde maj jihoamerické hovězí v balení pro dva na večeři. Navíc v lednici čeká ještě Blue Stilton. Ten jsem neviděl vůbec nikde, ač je to jeden z nejznámějších sýrů. Velmi děkuji Shelle za upozornění na tenhle krámek.
sirius Sirius youth is wasted on the young 7.2.2008 16:13  11146
koblížky?tak jako všechno dobré, moc zhoubné figuře
p.s. hrnkové knedle zatím jen v plánu, až bude k čemu je vařit. pak podám reportáž
mati 2.2.2008 22:21  11145
Jelenapodle mně jsou z jinačího těsta:
http://apetitonline.cz/recept/1487/bavorske_vdolecky.html
mati 2.2.2008 22:20  11144
koblížky se taky chystám dělat. Našla jsem 3 recepty na apetitu, nevíte někdo, jaké jsou z bramborového těsta??
http://apetitonline.cz/recept/108/koblihy_domaci.html
http://apetitonline.cz/recept/1380/nejlepsi_koblihy.html
http://apetitonline.cz/recept/945/bramborove_testo.html
jelena Jelena Přednášky nyní ve Viničné - Pátečníci a mnohem víc! 2.2.2008 20:56  11143
phannyale vdolky se dělaj trochu z jiného těsta, ne? aspoň mi to tak přijde, já moc nesmažím, tak nemám zkušenosti. ale chuťově je to imho jiné.
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 2.2.2008 20:22  11142
scalexTomu se ale potom říká vdolek :-).
jelena Jelena Přednášky nyní ve Viničné - Pátečníci a mnohem víc! 2.2.2008 19:04  11141
já radši než koblihy dělám šátečky z listového těsta... z toho ta marmeláda tolik nevytejká (a hlavně se člověk jednou naučí dělat šátečky, a už je může dělat s masem k obědu i s marmeládou nebo s tvarohem jako zákusek). Babča koblihy uměla, ale už se s tím nepatlá a dělá jen takové zatočené šišky s rozinkama - ze stejného těsta, leč bez marmelády. A taky je to moc dobré ;)
(ale stejně mám pořád nejradši vdolky)
gvi 2.2.2008 18:38  11140
pavlajs [11135]: souhlas, koblihy jsou majstrštyk...

jinak, rumová bábovka z únorového Apetitu fakt nemá chybu.
muflonek muflonek z Perníkového lesa - srazy východočeské příjemné.o) 2.2.2008 12:30  11139
ha, to s tou mrkví jsem nevěděla.o) dík za tip.o)
makovec makovec Chuck Norris snědl jídlo od Babicy - a ještě si přidal 2.2.2008 12:27  11138
za mrkev dik !! nedavno sem dumal nad tim co to vlastne melo za vyznam ze mama davala do kastrulku mrkev
foxka Foxka Everybody hurts...sometimes. 2.2.2008 12:14  11137
Jo, smažit tak po 4 kusech v kastrolu s olejem a přidat do oleje celou mrkev, aby se nepřepaloval (opět finta mé babičky).
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 2.2.2008 11:57 - Oblíbené kluby (10:25) 11136
Není nad to to zkusit. Moje prababička taky dělala tím způsobem, že na jednu placku dala marmošku, přikryla to druhou plackou a pomocí skleničky a prstů to řádně utemovala. Ta ještě ani netušila, co to je friťák a smažila normálně v kastrůlku s olejem. A jaká to panečku byla dobrota. Když je pak udělala máma tím způsobem, jak píše Scalex, cítila jsem se hrozně ošizená, protože zdobení "navrch" mají vdolky a ne koblihy. (A jen tak mimochodem, šlehačka na koblihy rozhodně nepatří:))
pavlajs pavlajs 2.2.2008 10:16  11135
ad koblížky ..Dělat koblihy mi přišla jako pracná, ale zvládnutelná činnost, když jsem pozorovala mého dědečka, který je uměl opravdu na jedničku. Ovšem jen do té doby, kdy jsem se o tuto činnost pokusila já sama!!! Všechno jsem dělala podle návodu a tak jak jsem to měla okoukané, leč ve chvíli kdy jsem vykynuté koblihy (nechala jsem je kynout po obou stranách) dala do oleje, se mi někde po obvodu udělala maličká skoro neviditelná dírka a všechna horká marmoška se přesunula do z vnitřku ven a začala se škvařit, přepalovat a nabalila se přepálená a hnusně hořká a koblihy z venku! Tímto bych chtěla varovat všechny ty, co si myslí, že to je lehké. Není a kdykoli si vzpomenu na mistrovství mého dědečka tiše si vynadám do lam :)

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt