Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Komu se nelení,
tomu se zelení.

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
mati 11.2.2008 10:14  11161
nulatak já to vykoím taky. Díky, žes udělala pokusnýho králíka :-))
vinyl vinyl - ...jen si hraju 11.2.2008 08:57  11160
maude"když steak, tak svíčková"

To je právě rozšířený omyl daný tím, že z jinýho masa v Česku steak neuděláš. Chuťově je steak z kvalitní roštěné rozhodně zajímavější.
mrcos mrcos Tma, zima a hlad. 10.2.2008 22:42  11159
Vanda [11158]: Já jenom tipoval ;) Jinak pokud nezapomenu (nebo mi to nepřipomenete), tak s matinky vydoluju recept na bábovku z vaječňáku, byla VYNIKAJÍCÍ!
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 10.2.2008 22:37  11158
mrcos [11157]: Kde? Kdo? Sem s ní!!!
mrcos mrcos Tma, zima a hlad. 10.2.2008 22:36  11157
To bude rumová bábovka :D
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 10.2.2008 22:32  11156
Ve kterém klubu a kdo dával recept na takovou buchtu, co se jí víc sní při přípravě než pak? Nějak mi to uniklo.
maude 10.2.2008 22:23  11155
Mňam - jsem dneska po delší době dělala naší oblíbenou mrkvovou a nový recept s vepřovou panenkou a ještě teď mám boule za ušima :-)
nula nula všetko je tak, ako má byť 9.2.2008 16:06  11154
matiTak som urobila tie zemiakové koblihy a musím povedať, že boli vynikajúce.
maude 8.2.2008 20:15  11153
Tak to já jsem ráda, že jsi podotkl "kromě svíčkové" protože tu kupuju v Makru českou a nemá chybu. Na rozdíl od brazilské, na kterou jsem tam taky párkrát narazila a podezříváme je, že do krav perou hormony stejně jako do kuřat. Byla divná. Echt divná. Na rozdíl od argentinské, kterou si troufnu občas koupit i mraženou.
Ale co se týká českého hovězího-roštené, tak vlastně nemůžu soudit, jsme zmlsaný a když steak, tak svíčková a to je naopak česká na jedničku.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 8.2.2008 13:18  11152
shelleTohle zelený nebylo, ale bylo tuhý. Nemá smysl kupovat na jinou úpravu než dušení.
shelle Shelle - Good Service 8.2.2008 13:15  11151
vinyl [11147]: A ja tam porad nebyla!

Jinak, co ja mam prisernou zkusenost s hovezim, tak skoro kdykoli jsme v hyper koupili to bio (ne od nich), tak bylo zelene. Donesli jsme domu, dali do lednice, za dve tri hodiny otevreli a dole zelene. kazde tri ctyri mesice si rekneme, ze jako to prece nemuze byt porad tak hrozne a pokazde se presvedcime, ze je.

Ale chci zkusit nekdy biojarmark a koupit to same maso primo od zdroje a asi jim teda rict, ze to v hyper maji vzdy zelene. A nebo u nasich je reznik, ale jaksi je to daleko.
mrmar MrMar Ve prvaku si na mne cestinar zased - a delal my problemi 8.2.2008 11:38  11150
vinylSouhlasím. Sice nejsem takovej znalec českých mas, ale nedávno jsem si ve své oblíbené restauraci objednal steak z jihoamerického anguse a chuť i konzistence byla o několik tříd výše. Takové maso by se snad dalo jíst úplně syrové(což už není daleko od úpravy, kterou si běžně objednávám - hodně krvavý :-)
vinyl vinyl - ...jen si hraju 8.2.2008 09:37  11149
rychlonohChuť ale hlavně je to tuhý.
rychlonoh rychlonoh Máte hlad? - Co nového na kopci 8.2.2008 09:33  11148
a v cem je nejvetsi rozdil? chut, konzistence masa?
vinyl vinyl - ...jen si hraju 8.2.2008 09:21  11147
SteakUž předminulý týden jsem měl velkou chuť na hovězí steak. Vypravil jsem se tudíž do Shelle doporučeného Robertsona. Ale ouha, maj jen do 17,00. Chuť byla ale velká, takže jsme koupili v Bille vizuálně moc pěknou roštěnou, dokonce bio asi za 400 kč/kg. Příště si radši nafackuju. Po několikáte potvrzená zkušenost, že z českého hovězího (kromě svíčkové) prostě dobrý steak udělat nejde. To se umocnilo včera, kdy jsme koupili konečně uruguajský rib eye steak v Robertsonovi. Za 540kč/kg. Delikatesní záležitost. Robertson je jediný krám v Praze o kterém vím, kde maj jihoamerické hovězí v balení pro dva na večeři. Navíc v lednici čeká ještě Blue Stilton. Ten jsem neviděl vůbec nikde, ač je to jeden z nejznámějších sýrů. Velmi děkuji Shelle za upozornění na tenhle krámek.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt