Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Diskuze na Lopuchu,
pohlazení na duchu

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
mina 23.2.2008 21:34  11241
Maudenekde jsem cetla trik: vajcko se da do rychlovarne konvice spolu se studenou vodou a az konvice vypne, tak se musi otevrit a nechat jeste 3 minuty dojit. pak mas vejce akorat na mekko (je to podle jedne internetove stranky, ja jsem to nezkousela, nase konvice je na to moc uzka a asi bych to vajicko uz nedostala zpatky)
susannah susannah Whatever I'm doing what I do not help me 23.2.2008 14:50  11240
vajíčkado vroucí vody, na tři minuty, na obou koncích jehlou propíchutá, aby nepopraskala a nevytekla.
pankaplan panKaplan 23.2.2008 14:48  11239
Tuňákové bramboryCca 15 minut pečte americké brambory v troubě (zmražené, pro dva lidi jeden pytel), mezitím smíchejte: 2-3 plechovky tuňáka, 4 lžíce majonézy, 100 gramů nastrouhaného sýra a menší cibulku (nakrájenou). Až se udělaj ty brambory, dejte je do pekáčku a nahoru tu směs - zapéct asi 25 minut, podle toho, jak rychle se to peče, brambory by měly být měkké.
maude 23.2.2008 14:39  11238
vajíčka na měkkoPo strašně dlouhý době jsme měli doma chuť na vajíčka na měkko a nemohli jsme se domluvit, jak se vaří. Já tvrdila do studené vody a až se začnou vařit tak po minutě vyndat. Manžel říkal do vroucí vody na 2 minuty. A ani jedny nebyly dost.
Jak je vaříte? A mohl to ovlivnit indukční sporák?
nula nula všetko je tak, ako má byť 23.2.2008 14:06  11237
ShelleKupila som prave 500g Mascarpone, z toho by to asi islo tiez.
shelle Shelle - Good Service 23.2.2008 11:40  11236
mina [11235]: Tak ja delala tohle a bylo to fakt vyborny, ale musi se to pres noc, po peti hodinach to bylo dobre, ale druhy den vyborne. A v navodu maji tri hodiny.

http://www.philadelphia.co.uk/philadelphia1/page?siteid=philadelphia1-prd&locale=uken1&PagecRef=772
mina 23.2.2008 10:09  11235
Shellea jak to chutnalo? Ja budu moji zkouset dneska k snidani, pekla jsem ji protoze prijede tchan, tak doufam, ze mu bude chutnat. Ale nevypada nejlip a kdyz jsem ji krajela tak se dost drobila, hlavne tam, kde bylo to bile. Tak jsem to jednoduse jeste pocukrovala.
shelle Shelle - Good Service 22.2.2008 23:41  11234
mina [11232]: Ja to chtela delat zitra, ale v tom pitomem Tescu na Novodvorske nemeli Philadephii. Tak mozna zitra v makru.

Jinak ja teda mam na zitra vic kandidatu, tak uvidim. Bud opacko od minule. Jo, a to moje take tehdy vypadlao jinak, ale ja mela vetsi formu, tak jsem to nemela tak vysoke. A po ukrojeni to rozhodne vypadlao jinak :)
gvi 22.2.2008 23:35  11233
tak já došla zatím jen k muffinům , ale zato jsem dělala hned tři porce najednou (třetí se dopéká)...
mina 22.2.2008 23:20  11232
tak jsem zkusila Philly Cheesecake Brownie ale nejak se mi na miste kde je Philadelphia udelaly vypukliny, cim to muze byt? Jinak jsem postupovala presne podle receptu, tak doufam, ze bude chutnat dobre, i kdyz nevypada jako tady na obrazku :( http://www.philadelphia.co.uk/philadelphia1/page?siteid=philadelphia1-prd&locale=uken1&PagecRef=782
shelle Shelle - Good Service 22.2.2008 22:28  11230
recke delikatesyV Plaza Novodvroska je o jidleniho koutku obchod s reckymi mnamkami, sortiment podobny jak na Flore, i kdyz mensi vyber, ale maji to hlavni - halloumi, fetu, olivy, jogurty.

Akorat pani nic moc.
shelle Shelle - Good Service 18.2.2008 09:43  11229
Maude [11228]: Tak nastesti mi je i kupovan a Tess u nej dela mene scene nez u romaduru ci syrecku.

Jako nektere kozi i treba Tess sni, mamka take hodne, ale jako muj tata, jakmile to polkne, tak se zatvari (davam mu ho nekdy tajne) a hned, coze to je za "druh" syra.
maude 18.2.2008 09:30  11228
Jo, Shelle, to znám. Miluju kozí sýr, ale nikdo kolem mě ho nejí, takže si ho dávám jen v restauracích, kam se ale poslední dva roky moc nedostanu, takže už pomalu nevím, jak chutná ;o)
shelle Shelle - Good Service 18.2.2008 09:21  11227
vinyl [11226]: Akorat bych to jedla jen ja.

Plus ty zapecene chlebicky se musi jist hned teple.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 18.2.2008 08:19  11226
ShelleDopručuji na tu nakrájenou bagetku dát zapíct kozí sýr. Snadné a vynikající.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt