Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Zelený je lopuch,
fotbal to je hra...

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
nenufer 26.2.2008 10:17  11279
a este jednoduchsie je proste vsetko piect na papieri :-)
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 26.2.2008 10:12  11278
Herou (nebo podobným tukem), máslem, olejem ... ne naráz, jedním z toho:-)
Vysypat moukou, třeba polohrubou nebo taková bábovka je dobrá, když formu vysypeš kokosem, ale to už jsou další vychytávky.
nula nula všetko je tak, ako má byť 26.2.2008 10:09  11277
MaudeVždycky tukem a vysypat moukou. Použij třeba heru.
maude 26.2.2008 10:04  11276
No a když to tedy nijak neupřesní - v celé kuchařce o pečení, prolistovala jsem jí celou a nikde nic - tak čím to mám vymazat a vysypat?
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 26.2.2008 09:44  11275
MaudeNééé - je to tukem (třeba i olejem) a moukou!
maude 26.2.2008 09:32  11274
Nejsem moc zběhlá v pečení resp. točím pár osvědčených receptů od mojí mamky. Ale kvůli dětem si potřebuju rozšířit portfolio ;-)
Takže dotaz - když je v receptu napsáno nalijeme na vymazaný a vysypaný plech, je to vždycky máslem a strouhankou?
vinyl vinyl - ...jen si hraju 26.2.2008 09:00  11273
phanny, nulaKonzistence jako krém. :-) Jedna tabulka čokolády a jedna šlehačka. K ochutnání nevím, tenkrát to byla jen jedna speciální večeře.

Ke koupi třeba tady:
http://www.winemarket.cz/produkt/lanyzove-maslo-bouquet-tartuflanghe-75g.htm

Vynikající bílá čokoláda:
http://www.tonybennett.cz/index.php?okno=infoproduct&id=508
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 25.2.2008 21:19  11271
vinylJakou konzistenci má mít ten krém? To zní extrémně dobře! Případně kde je to k ochutnání, a Alcronu?

Jo, a kde je dostání lanýžové máslo :-)?
nula nula všetko je tak, ako má byť 25.2.2008 18:39  11270
vinylkde je k dostání lanýžové máslo?
jelena Jelena Přednášky nyní ve Viničné - Pátečníci a mnohem víc! 25.2.2008 16:18  11269
tak jsem ve čtvrtek zkusila ten cheescake z lidovek a musím říct, že byl výbornej. Mimo to jsem ten den také dělala svíčkovou podle Kluků v akci a i ta se prý povedla (to já neposoudím, neb mi svíčková nechutná. Ale zbytek rodiny se olizoval) :)
mrmar MrMar Ve prvaku si na mne cestinar zased - a delal my problemi 25.2.2008 12:58  11268
vinyl [11267]: No, v našem zapadákově je důvod tortillu dělat sám :-) A cena asi taky bude nižší...
vinyl vinyl - ...jen si hraju 25.2.2008 12:44  11267
MrMarTortilu koupíš hotovou, není důvod ji dělat.
mrmar MrMar Ve prvaku si na mne cestinar zased - a delal my problemi 25.2.2008 12:37  11266
Bw. když se tu řeší tortilly, neznáte někdo recept jak je udělat?? Já je dělám z hladké mouky a sádla, ale někdy se mi povedou a někdy jsou strašně křehké a lámavé...
vinyl vinyl - ...jen si hraju 25.2.2008 11:14  11265
Lanýžový krém z bílé čokolády se zmrzlinou z Madagaskarské vanilkyKdysi jsem tu psal o večeři, která byla zakončena tímto skvostným desertem. Vznikla debata o způsobu připravy. Moje žena byla minulý týden na lekci vaření u Štifta v Alcronu a recept měla za úkol zjistit. Je to geniálně jednoduché. Rozehřát šlehačku, v ní rozpustit bílou čokoládu a přidat kousek lanýžového másla. Nechat vychladnout.

Jinak lanýžové máslo doporučuji, nestojí majlant jako čerstvý lanýž a přidáním malého množství k obyčejnému jídlu (bramborová kaše, těstoviny) z něho udělá lahůdku.


vinyl vinyl - ...jen si hraju 25.2.2008 08:52  11264
Pořad o vařeníStále čekám, kdy u nás daj pořad o vaření s nějakým opravdu světovým kuchařem. Teď co otevřeli Maze by možná nějaký Gordon Ramsay mohl přijít. Radši bych ovšem viděl Alaina Ducasseho či Paula Bocuseho. I když i Kluci v akci je požehnáním proti dobám kdy se v TV oháněl vařečkou každý niemand.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt