Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Diskuze na Lopuchu,
pohlazení na duchu

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 28.2.2008 16:07  11308
Wagyu :-), jinak taky Kobe. Je extrémě jemně mramorované, na wikipedii je o tom dost.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 28.2.2008 08:34  11307
Japonské hovězíJmenuje se to waguy, nebo tak nějak. Občas to mívaj v Makru, není potřeba do Japonska. Žádná láce to není, ale 1000 EUR nestojí. Svíčková asi za 6000 Kč. Nezkoušel jsem a vzhledem k maximální spokojenosti s jihoamerickým hovězím a taky tomu, že to prodávaj tak po 3kilových kusech asi ani nebudu.
shelle Shelle - Good Service 27.2.2008 23:56  11306
phanny [11305]: Nesladkou.

Btw Sacher Surprise byl teda take zazitek.
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 27.2.2008 23:49  11305
Shelles horkou šlehačkou?
shelle Shelle - Good Service 27.2.2008 23:47  11304
Anka [11302]: Uz jsem si to pustila z televize, proto jsem pak psala s tim duchodem. Bylo to fakt zajimave. Akorat bych davala asi trosku jine otazky.

Rikal, ze denne vari, tak by me zajimalo co. Nebo treba, jaka nase jidla chutnaji v cizine, jestli je kde delal a tak, to by me zajimalo.
shelle Shelle - Good Service 27.2.2008 23:45  11303
phanny [11301]: Nesouhlasim.

Mela jsem ho nekolikrat a s horkou slehackou je to proste mnamka. Nerikam, ze nejsou lepsi veci, ale mne to za ty penize stoji.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 27.2.2008 23:42  11302
Shelle [11295]: V archivu ČT po skončení premiéry k vidění kdykoliv;)
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 27.2.2008 23:40  11301
ShelleJe to jen marketing, ten dort za moc nestojí (za to stojí hodně peněz), ale výborný zážitek je dát si u Sachra párek s hořčicí. Servírují to na stříbře složitou obsluhou, AFAIK jeden z nejvíce "snobiš" zážitků. Co se kaváren a zákusků týče, o několik řádů lepší volbou jsou kavárny Querfeldů. A potom je ještě parádní cukrárna Kaertner Strasse, ale jméno si nevybavím.
shelle Shelle - Good Service 27.2.2008 23:18  11300
I kdyz asi zacnu vyletem za Sacherem.
shelle Shelle - Good Service 27.2.2008 23:17  11299
Maude [11298]: Musime si zajet do Japonska a prozkoumat to!
maude 27.2.2008 23:16  11298
Taky me bavil! A to hovezi za 1000 eeero od japonskych krav, pijicich pivo a chodicich na masaze, by me fakt zajimalo resp. jestli je to chutove takovy rozdil, ze bych to poznala i ja ;-)
shelle Shelle - Good Service 27.2.2008 23:09  11297
Tak jsem si to vratila na zacatek, tak on uz je asi v duchodu, takze byl tim sefkucharem tam. Maji to v popisku na netu blbe.

Ale jako pan je nesmirne vtipny, historka s otravenymi pomeranci dobra. A vubec pekne vypravi. Takova tvarohova palacinka osm eeero, deset eeero.
maude 27.2.2008 23:02  11296
shelle: taky to mám zapnuté :-)
shelle Shelle - Good Service 27.2.2008 22:56  11295
V Cafe X na CT1 je ted šéfkuchař vídeňského hotelu Sacher Jaroslav Müller. Reperiza v patek v noci.

Je to zajimave, musim si pak pustit zacatek.
makovec makovec Chuck Norris snědl jídlo od Babicy - a ještě si přidal 27.2.2008 22:13  11294
jo, z bryndzy doma delame hodne zjednodusenou pomazanku o ktery pises. jen s jemne nakrajenou cibulkou, na droboulinko nakrajenejma kapiema, trochou sladky papriky a lzici mlika nebo smetany

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt